Vietä juhannus retkeillen

HALTI WORLD -BLOGI

Juhannus on pian taas täällä. Tämä yksi vuoden rakastetuimmista juhlapyhistä tarjoaa täydellisen tilaisuuden rentoutua ja nauttia keskikesän tunnelmallisesta luonnosta. Mikä olisikaan ihanampaa kuin hengittää raikasta ilmaa, pulahtaa veteen ja ihastella ainutlaatuisia maisemia.

Yhden yön pituinen retki tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden irrottautua arjen kiireistä ja uppoutua luonnon rauhaan. Olipa suunnitelmissasi rentoutua yksin tai viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa, lyhyt pakomatka luontoon tarjoaa unohtumattomia muistoja.

halti ulkoiluvaatteet - vietä juhannus retkeillen - nolla mökki

Miten valmistautua retkelle?

Yhden yön mittaiselle juhannusretkelle tarvitset vain välttämättömimmät vaatteet ja varusteet. Pakkaa mukaan majoittumiseen tarvitsemasi välineet, kuten teltta tai riippumatto, makuupussi ja -alusta. Vaikka retki olisi lyhyt, pieni suunnittelu auttaa varmistamaan, että kaikki tärkeimmät tarvikkeet tulevat mukaan.

Tarkista sääennuste ja valitse vaatetus sen mukaan. Lämpimälle päivälle sopivat t-paita ja shortsit, mutta iltaa kohden kannattaa varata mukaan jotain lämpimämpää. Etenkin merellisessä ympäristössä saattaa myös olla yllättävän tuulista, joten kevyt tuulelta suojaava takki on hyvä ottaa mukaan. Muista pakata mukaan myös aurinkovoide ja päähine.

Kenkien osalta on suositeltavaa valita retkelle valmiiksi sisäänajetut kengät, joilla on varmasti mukava kävellä. Leiriytymispaikalla on mukava pitää jalassa myös kevyempiä "taukokenkiä".

Juhannusateria

Leirin rakentamisen jälkeen päästään nauttimaan yhdestä retken kohokohdista – nimittäin ruoasta! Yhden yön retkellä ei tarvitse tyytyä vain retkiruokaan, vaan voit loihtia juhannusaterian retkikeitintä ja nuotiopaikkaa hyödyntämällä. Uudet perunat, tuoreet vihannekset sekä esimerkiksi kala maistuvat erinomaisesti nuotiolla paistettuna. Suunnittele ruokailusi siten, että pystyt kantamaan tarvikkeet sekä leiriytymispaikalle että pois sieltä.

Juhannusaktiviteetit luonnossa

Retkesi ei välttämättä kaipaa erityisiä aktiviteetteja – pääasia on nauttia luonnon läheisyydestä ja seurasta, oli se sitten seurueesi tai oma seurasi. Tutki ympäristöä ja tee itsellesi juhannusseppele luonnonkukista. Nauti nuotion loimusta ja luonnon äänistä.

Jos kaipaat jotain pientä tekemistä, pakkaa mukaan hyvä kirja ja kuulokkeet. Jos retkikohteessasi on uintimahdollisuus, ota mukaan pyyhe ja uikkarit. Pelikortit ovat myös aina takuuvarma vaihtoehto, jos iltaa vietetään porukalla.

halti ulkoiluvaatteet - vietä juhannus retkeillen - nolla mökki
halti ulkoiluvaatteet - vietä juhannus retkeillen - nolla mökki