Miten pukeutua hiihtolenkille?

Halti Anne Kyllönen hiihtäjä

Maajoukkuehiihtäjämme Anne Kyllönen tietää, että kerrospukeutuminen on kaiken A ja O. Jokaisella vaatekerroksella on oma tehtävänsä: aluskerros siirtää kosteutta, välikerros lämmittää ja kuorikerros suojaa. 

Anne vinkkaakin, että oikein puetut kerrokset lisäävät suoritustehoa, kun elimistö ei kuluta energiaa lämmön säätelyyn. Lue alta Annen ja tuotekehitystiimimme vinkit kerrosten valintaan!

ALUSKERRASTO SIIRTÄÄ KOSTEUTTA

Aluskerrastossa olennaista on kosteudensiirto. Ratkaisevaa on neuloksen rakenne: ulkopuolen pinta-ala on suurempi kuin sisäpuolen, jolloin suurempi pinta-ala haihduttaa ja kosteus siirtyy ulospäin.

Myös materiaalivalinta on olennainen. Puuvilla kerää kosteutta, joten sitä kannattaa välttää. Active Dry -materiaali siirtää kosteutta tehokkaasti ja kuivuu nopeasti. Tätä löytyy esimerkiksi maajoukkueellakin käytössä olevista Ultra Cool Mesh ja Avion -alusasuista. 

 Halti alusvaatteet

VÄLIKERROS LÄMMITTÄÄ

Välikerroksen tehtävä on lämmittää sekä siirtää kosteutta kohti ulompia vaatekerroksia. Kerrosten määrä ja paksuus valitaan sään ja harjoituksen intensiteetin mukaan.

Kannattaa suosia kevyitä kerroksia, joita voi lisätä ja poistaa tilanteen mukaan. Maajoukkueilla on käytössä ohuempi Active Dry -materiaalista valmistettu Moodi-välipaita sekä paksumpi Active Dry Polar fleecesta tehty Circuit-välitakki.

PÄÄLLIKERROS SUOJAA

Uloimman kerroksen tulisi olla sekä suojaava että hengittävä. Matalatempoisiin harjoituksiin ja kylmempiin keleihin sopii parhaiten tekninen tuulenpitävä ja lämpimämpi takki ja housut, esimerkiksi Olos-sarjan vaatteet.

Korkeampisykkeisiin treeneihin kannattaa puolestaan valita tuulenpitävä Stormwall®-materiaali. Sen hyvät hengittävyys- ja liikkuvuusominaisuudet lisäävät mukavuutta ja suorituskykyä: maajoukkueen käytössä onkin Elite-hiihtotakki ja -housut, sekä Kaarre-hiihtoasu.

 Katso tästä lisää Annen pukeutusmisvinkkejä onnistuneelle hiihtolenkille. 

 

Katso video Youtubesta

Anne pukee videolla alusasuksi Ultra Cool mesh aluspaidan ja - housut, Moodi välikerraston paidan, Elite hiihtotakin ja - housut sekä Kide Pipon. Hiihtolenkille voi yhdistää myös Liekki tuubin lämmittämään.