Materiaaliin liittyvät kysymykset

Untuva (Down)

Untuva on luontoäidin oma, äärimmäisen lämmin eristemateriaali. Untuvatuotteissa käytetään joko 100% untuvaa tai untuva/höyhen sekoitetta, aina käyttötarkoituksen mukaan. Itse untuva pystyy sitomaan enemmän ilmaan itseensä kuin höyhen, jolloin sen lämmöneristyskyky on parempi. Sekoitteissa käytetään ilmaisua ”90/10” joka tarkoittaa että 100 grammassa täytettä on 90 grammaa untuvaa ja 10 grammaa höyhentä. Haltin untuvatuotteissa käyttämä untuva on eettisesti tuotettua, RDS-standardin mukaista untuvaa.

X-Stretch

X-stretch on erittäin joustava ja käyttömukava materiaali, joka soveltuu käytettäväksi sekä aktiivisessa liikunnassa että vapaa-ajassa. Materiaali hylkii hyvin tuulta ja kosteutta, hengittäen samalla erinomaisesti. Materiaalille ominaista on hyvä kosteudensiirtokyky ja materiaali kuivuu nopeasti. X-stretch on täysin kalvoton materiaali, jossa pintakangas on tiukkaan kudottua, ja sisäpuoli voi vaihdella harjatusta sileään, halutun käyttötarkoituksen mukaan.

DrymaxX®

Valitessasi sopivaa vaatetta ulkona liikkumiseen, sinun tulee miettiä ensin vastausta kahteen kysymykseen

Millaiseen säähän tarvitsen tuotteen

Mihin käyttöön tarvitsen tuotteen

Kun sataa ja tuiskuaa, tuotteen tulee pitää vettä. Ja mitä kovemmalla sykkeellä mennään sitä tärkeämmäksi myös hengittävyyden merkitys kasvaa. Olemme jakaneet DrymaxX® tuotteemme neljään eri käyttöluokitukseen, helpottamaan valintaasi juuri oikeanlaisen tuotteen löytämiseksi!

DrymaxX® Ultimate
Kun olet erittäin kovissa olosuhteissa, luonnon armolla, suosittelemme Ultimate sarjan tuotteita käyttöösi. Ääriolosuhteisiin suunnitelluilla, Ultimate sarjan tuotteilla on erinomaiset vedenpitävyys- ja hengittävyysarvot (vähintään 15 000mm/15 000g/m²/24h). Ultimate sarjan tuotteet soveltuvat erityisesti lajeihin joissa tarvitaan huipputason suorituskykyä olosuhteista piittamatta. Tuotteen saumat on teipattu vedenpitäviksi.

DrymaxX® All Weather
Aktiiviseen käyttöön, kelissä kuin kelissä, suosittelemme DrymaxX® All Weather sarjan tuotteita. Ne soveltuvat aktiiviseen käyttöön sateella ja kovemmallakin sykkeellä. Oiva valinta kaikkiin outdoor- ja talvilajeihin. Materiaalin erittäin hyvät vedenpitävyysarvot (vähintään 10 000mm) sekä hengittävyysarvot (vähintään 10 000g/m²/24h) pitävät sinut kuivana sisältä ja ulkoa. Tuotteen saumat on teipattu vedenpitäviksi.

DrymaxX® Classic
Kun tarvitset tuotteen jokapäiväiseen, kevyen ja maltilliseen liikkumiseen kevyemmissä sääolosuhteissa, ovat Classic sarjan tuotteet juurikin oikea valinta. Classic sarjan tuotteet ovat suosittuja marjastus- ja sienestyskäytössä sekä joka päiväisessä katu- ja ulkoilukäytössä. Vedenpitävyysarvot ovat vähintään 5000mm ja hengittävyysarvot vähintään 5 000g/m²/24h ja tuotteen saumat on teipattu vedenpitävyyden varmistamiseksi.

DrymaxX® Lite
DrymaxX® Lite -sarjan tuotteet soveltuvat rentoon vapaa-aikaan ja jokapäiväiseen katukäyttöön. Ne ovat ns casual tuotteita joissa materiaalina on tuttu veden- ja tuulenpitävä, hengittävä DrymaxX® materiaali ja tuotteessa on joko osittain tai kokonaan teippaamattomat saumarakenteet joilloin Lite sarjan tuote ei ole täysin vedenpitävä. Lite sarjan tuotteet suojaavatkin sinut mukavasti tuulelta ja tihkusateelta, myös rännältä!

Active Dry

Active Dry on tehokkaasti kosteutta iholta siirtävä materiaali, joka säilyttää miellyttävän kuivan tuntunsa kovassakin käytössä. Materiaali ei sido itseensä kosteutta, joten se kuivuu nopeasti. Active Dry -tekniikalla valmistettuja materiaaleja käytetään teknisissä paidoissa ja housuissa, vuorikankaissa sekä alus- ja väliasuissa.

Stormwall®

Stormwall® on Softshell-materiaali, jossa on tuulenpitävä ja vettä erittäin hyvin hylkivä tai jopa vedenpitävä kalvo yhdistetty tiiviiseen kosteutta hylkivään pintakankaaseen. Sisäpinta voi vaihdella harjatusta, jopa fleecemäisestä pinnasta sileään. Tuloksena on hengittävä, pehmeä ja joustava materiaali, josta valmistetut tuotteet soveltuvat aktiiviseen käyttöön. Stormwall® -kalvo on vaatteiden lisäksi laajalti käytössä myös käsineissä ja talvimalliston pipoissa.

PrimaLoft®

PrimaLoft® -vanuteknologian perusta on vanuteknologian pienimmät kuidut, jotka ovat kooltaan alle 1 denieriä (muiden keskimääräinen kuitukoko 2.5-6 denieriä). Nämä äärimmäisen pienet kuidut pystyvät sitomaan vanurakenteessa sisäänsä paljon ilmaa, jolloin tuloksena on erinomainen lämpivyys ja keveys. PrimaLoft® hylkii myös tehokkaasti vettä ja kuivuu nopeasti. Tämä perustuu sekä kuiturakenteeseen että kuituun lisätyllä, pysyvällä vettähylkivyyskäsittelyllä. PrimaLoft® -kuidussa oleva käsittely vähentää kuidun kykyä imeä itseensä kosteutta samalla kun se tekee siitä vettähylkivän. PrimaLoft® -vanu onkin kylmissä ja märissä olosuhteissa liikkuvien toimivin vaihtoehto.

Microtherm Arcty

Erittäin hienojakoisia ja pehmeitä kuituja sisältävä täyte luo ylellisen tunteen ja erittäin lämpimän tuloksen. Monikerroksiset ja hienojakoiset kuidut kapseloivat ilmaa erittäin tehokkaasti ja siten ne soveltuvat käyttöön kylmimmissä olosuhteissa.

Merino

Merino on villakuitujen eliittiä. Pitkien säikeiden ansioista materiaali on erityisen pehmeää ja se on miellyttävä käyttää myös vasten paljasta ihoa. Materiaali on käsitelty säilyttämään hyvin muotonsa ja villalle luonteenomaisesti se säilyttää lämmöneristävyyskykynsä myös kostuessaan. Villa on luontaisesti antibakteerinen, reagoiden myös lämpötiloihin joko lämmittäen tai viilentäen ihon pintaa, jolloin se soveltuu erinomaisesti myös teknisiin, aktiiviseen käyttöön tarkoitettuihin tuotteisiin. Haltin käyttämä merinovilla on sertifioitua, mulesing-vapaata villaa. Käytämme 100% merinovillan lisäksi myös merinovilla/keinokuituyhdistelmiä, käyttötarkoituksen mukaan, luomaan kulutuskestävyyttä ja käyttömukavuutta.

Microtherm

Microtherm on kevyt ja ohueksi prässätty vanu, joka toimii loistavasti lämpöeristeenä teknisten ja vedenpitävien materiaalien kanssa. Mikrokuidusta valmistettu vanu on notkea ja lämmin. Microtherm säilyttää ominaisuutensa hyvin kovassa käytössä ja pesussa.

Airlite

Tuotteita joissa suunnittelun lähtökohtana on saada mahdollisimman kevyitä ja helposti pakattavia tuotteita. Airlite-sarjan tuotteet voidaan pakata esim. omaan taskuunsa ja/tai huppuunsa. Airlite-tuotteista löytyy Weight Serie -merkintä, joka kertoo mihin painoluokkaan kyseinen tuote kuuluu. Tuotteen Weight Serie -arvo (50, 100, 200 jne) määräytyy mallikoolla, miehillä koko M ja naisilla koko 38, punnitusta painosta ja se on suuntaa antava. Esim. Weight Serie 200 -tuotteiden paino on 200 – 299g.