Materiaaliin liittyvät kysymykset

Softshell

Tuulta ja vettä hylkivä, täysin kalvoton, hengittävä materiaali. Materiaali valmistetaan liimaamalla kaksi haluttua materiaalia yhteen. Softshell materiaalista valmistetut tuotteet ovat monikäyttöisiä, sillä niitä voi käyttää päällisvaatteen lisäksi myös väliasun tavoin.

Down Touch

Kevyt eristävä untuvamainen materiaali. Eristää lämpöä erittäin hyvin. Down Touch tuotteet ovat pehmeitä ja mukavia käyttää.

X-Stretch

Erittäin joustava ja käyttömukava materiaali, joka soveltuu käytettäväksi sekä aktiivisessa liikunnassa, että vapaa-ajassa. Materiaali hylkii hyvin tuulta ja kosteutta, hengittäen samalla erinomaisesti. Materiaalille ominaista on hyvä kosteudensiirtokyky ja se kuivuu nopeasti. Täysin kalvoton materiaali, jossa pintakangas on tiukkaan kudottua ja sisäpuoli voi vaihdella harjatusta sileään, halutun käyttötarkoituksen mukaan.

DrymaxX®

Valitessasi sopivaa vaatetta ulkona liikkumiseen, sinun tulee miettiä ensin vastausta kahteen kysymykseen

Millaiseen säähän tarvitsen tuotteen

Mihin käyttöön tarvitsen tuotteen

Kun sataa ja tuiskuaa, tuotteen tulee pitää vettä. Ja mitä kovemmalla sykkeellä mennään sitä tärkeämmäksi myös hengittävyyden merkitys kasvaa. Olemme jakaneet DrymaxX® tuotteemme neljään eri käyttöluokitukseen, helpottamaan valintaasi juuri oikeanlaisen tuotteen löytämiseksi!

DrymaxX® Ultimate
Kun olet erittäin kovissa olosuhteissa, luonnon armolla, suosittelemme Ultimate sarjan tuotteita käyttöösi. Ääriolosuhteisiin suunnitelluilla, Ultimate sarjan tuotteilla on erinomaiset vedenpitävyys- ja hengittävyysarvot (vähintään 15 000mm/15 000g/m²/24h). Ultimate sarjan tuotteet soveltuvat erityisesti lajeihin joissa tarvitaan huipputason suorituskykyä olosuhteista piittamatta. Tuotteen saumat on teipattu vedenpitäviksi.

DrymaxX® All Weather
Aktiiviseen käyttöön, kelissä kuin kelissä, suosittelemme DrymaxX® All Weather sarjan tuotteita. Ne soveltuvat aktiiviseen käyttöön sateella ja kovemmallakin sykkeellä. Oiva valinta kaikkiin outdoor- ja talvilajeihin. Materiaalin erittäin hyvät vedenpitävyysarvot (vähintään 10 000mm) sekä hengittävyysarvot (vähintään 10 000g/m²/24h) pitävät sinut kuivana sisältä ja ulkoa. Tuotteen saumat on teipattu vedenpitäviksi.

DrymaxX® Classic
Kun tarvitset tuotteen jokapäiväiseen, kevyen ja maltilliseen liikkumiseen kevyemmissä sääolosuhteissa, ovat Classic sarjan tuotteet juurikin oikea valinta. Classic sarjan tuotteet ovat suosittuja marjastus- ja sienestyskäytössä sekä joka päiväisessä katu- ja ulkoilukäytössä. Vedenpitävyysarvot ovat vähintään 5000mm ja hengittävyysarvot vähintään 5 000g/m²/24h ja tuotteen saumat on teipattu vedenpitävyyden varmistamiseksi.

DrymaxX® Lite
DrymaxX® Lite -sarjan tuotteet soveltuvat rentoon vapaa-aikaan ja jokapäiväiseen katukäyttöön. Ne ovat ns casual tuotteita joissa materiaalina on tuttu veden- ja tuulenpitävä, hengittävä DrymaxX® materiaali ja tuotteessa on joko osittain tai kokonaan teippaamattomat saumarakenteet joilloin Lite sarjan tuote ei ole täysin vedenpitävä. Lite sarjan tuotteet suojaavatkin sinut mukavasti tuulelta ja tihkusateelta, myös rännältä!

Active Dry

Tehokkaasti kosteutta iholta siirtävä materiaali, joka säilyttää miellyttävän kuivan tuntunsa kovassakin käytössä. Materiaali ei sido itseensä kosteutta joten se kuivuu nopeasti. Active Dry sopii erinomaisesti aktiiviseen lajiharrastamiseen alimmaiseksi kerrokseksi vasten paljasta ihoa tai välikerrastoksi.

Stormwall®

Kolmikerros rakenteella oleva softshell materiaali, jossa tuulenpitävä ja vettä erittäin hyvin hylkivä kalvo on yhdistetty tiiviiseen, kosteutta hylkivään pintakankaaseen. Sisäpinta voi vaihdella harjatusta, jopa fleecemäisestä pinnasta sileään. Tuloksena on hengittävä, pehmeä ja joustava materiaali, josta valmistetut tuotteet soveltuvat aktiiviseen käyttöön. Stormwall® -kalvo on vaatteiden lisäksi laajalti käytössä myös käsineissä ja talvimalliston pipoissa.

PrimaLoft®

PrimaLoft® -vanuteknologia on saanut alkunsa USA:n armeijan tarpeista saada vettähylkivä, synteettinen vaihtoehto untuvalle. PrimaLoft® -vanuteknologian perusta on vanuteknologian pienimmät kuidut, jotka ovat kooltaan alle 1 denieriä (muiden keskimääräinen kuitukoko 2.5-6 denieriä). Nämä äärimmäisen pienet kuidut pystyvät sitomaan vanurakenteessa sisäänsä paljon ilmaa, jolloin tuloksena on erinomainen lämpivyys ja keveys. PrimaLoft® hylkii myös tehokkaasti vettä ja kuivuu nopeasti. Tämä perustuu sekä kuiturakenteeseen että kuituun lisätyllä, pysyvällä vettähylkivyyskäsittelyllä. PrimaLoft® -kuidussa oleva käsittely vähentää kuidun kykyä imeä itseensä kosteutta samalla kun se tekee siitä vettähylkivän - PrimaLoft® -vanu onkin kylmissä ja märissä olosuhteissa liikkuvien toimivin vaihtoehto.

Thinsulate™

Thinsulate™-lämmöneristemateriaalin mikrokuidut ovat ainutkertaisen ohuita, ne sitovat enemmän ilmaa pienempään tilaan, mikä luonnollisesti tekee Thinsulate™ materiaalista paremman eristysmateriaalin. Thinsulate™ materiaalien lämmöneristyskykyyn eivät merkittävästi vaikuta sen enempää kone- kuin kuivapesutkaan. Testit ovat osoittaneet, että itse asiassa Thinsulate™-materiaalin keskimääräinen "clo" eli lämmöneristysarvo pysyy käytännöllisesti katsoen muuttumattomana useiden pesujen jälkeenkin.

Arcty

Erinomaista suojaa kylmyyttä vastaan. Tällä logolla merkityt tuotteet ovat erittäin lämpimiä, toimien myös aktiivisessa liikunnassa. Materiaalin lämpimyys perustuu kevyeen ja ilmavaan vanueristeeseen, joka sitoo itseensä ilmaa muodostaen lämpimän mikroilmaston tuoteen sisään, kuitenkin hengittäen sisältä päin tulevaa kosteutta eteenpäin.

Merino Wool serie

Merino on villakuitujen eliittiä. Pitkien säikeiden ansiosta materiaali on erityisen pehmeää ja se on miellyttävä käyttää myös vasten paljasta ihoa. Materiaali on käsitelty säilyttämään hyvin muotonsa ja villalle luonteenomaisesti se säilyttää lämmöneristävyyskykynsä myös kostuessaan. Villa on luontaisesti antibakteerinen, reagoiden myös lämpötiloihin joko lämmittäen tai viilentäen ihon pintaa, jolloin se soveltuu erinomaisesti myös teknisiin, aktiiviseen käyttöön tarkoitettuihin tuotteisiin. Haltin käyttämä merinovilla on sertifioitua, mulesing vapaata villaa. Käytämme mallistossamme 100% merinovillan lisäksi myös merinovilla/keinokuituyhdistelmiä, käyttötarkoituksen mukaan, luomaan kulutuskestävyyttä ja käyttömukavuutta.

Microtherm Eco

On tekninen ja ekologinen erikoisvanu, joka on valmistettu vaativien bluesign® -sertifioitujen ympäristö- ja kemikaalisäädösten mukaan. Vanu on äärimmäisen kevyt ja se pystyy märkänäkin säilyttämään lämpimyytensä. Itsessään vettähylkivä vanumateriaali on myös erittäin hengittävä, jolloin se soveltuu loistavasti lämpöeristeeksi kovassa sykkeessä, kylmissä ja märissä olosuhteissa.

Airlite

Tuotteita, joissa suunnittelun lähtökohtana on saada mahdollisimman kevyitä ja helposti pakattavia tuotteita. Airlite sarjan tuotteet voidaan pakata esim. omaan taskuunsa ja/tai hupuunsa. Airlite tuotteista löytyy Weight Serie -merkintä, joka kertoo mihinpainoluokkaan kyseinen tuote kuuluu. Tuotteen Wight Serie arvo (50, 100, 200 jne.) määräytyy mallikoossa, eli miehillä koko M ja naisilla koko 38, punnitusta painosta ja se on suuntaa antava. Esim. Weight 200 tuotteiden paino on 200-299 g.