Chili Corn Carne - OhjeChili Con Carne - Ohje - Mobiili

Chili con carne (2-3 annosta)

Preppaa kotona 15 min

- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen chili
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl savupaprikajauhetta
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl cayennepippuria
- 1 tl suolaa
- 400 g jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 prk kidneypapuja
- 2 dl couscousta, rasiaan mitattuna
- 2 dl vettä
- pikku pussi suolaa

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuutio vihreä paprika. Hienonna chili ja poista halutessasi siemenet.

Pakkaa sipulit, valkosipulit ja chilit rasiaan. Mittaa päälle rypsiöljy, savupaprikajauhe, juustokumina, cayennepippuri ja suola. Pakkaa paprikakuutiot.

Pakkaa jauheliha, mittaa päälle 1 tl suolaa ja 1 rkl öljyä. Hienonna korianteri ja laita rasiaan.

Pakkaa loput ainekset reppuun.

Kokkaa retkellä 20 min

Kaada sipuli-chiliseos kattilaan ja kuullota. Lisää jauheliha ja ruskista.

Vihreät paprikat, tomaattimurska ja vajaa puolipurkkia vettä.

Kidneypavut ja kiehauta. Kypsennä n. 10 minuuttia.

Nosta chili con carne sivuun. Kiehauta 2 dl vettä ja lisää ½ tl suolaa. Kaada couscous veteen. Laita kansi päälle ja liekki pois päältä.

Couscous valmistuu viidessä minuutissa.

Vinkki! Voit käyttää myös riisiä!

Viimeistele tuoreella korianterilla.

Katso lisää reseptejä >>