Lasagne- OhjeLasagne- Ohje - Mobiili

Pikalasagne (2-3 annosta)

Preppaa kotona 15-20 min

- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl suolaa
- 4 lasagnelevyä
- 100 g parmesanjuustoa
- 200 g tuorejuustoa
- 400 g jauhelihaa
- 1 prk (390g) tomaattimurskaa
- n. ½ dl vettä

Kuori ja kuutio sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pakkaa sipulit ja valkosipulit rasiaan. Mittaa öljy, mustapippuri, oregano ja suola sipuleiden päälle. Sulje kansi.

Taita lasagnelevyt noin neljään osaan ja pakkaa rasiaan.

Vinkki! Leikkaa tuoreita yrttejä mukaan!

Raasta parmesan ja pakkaa rasiaan.

Pakkaa tuorejuusto, jauheliha, tomaattimurska ja vesipullo reppuun.

Kokkaa retkellä 25-30 min

Laita retkikeitin päälle ja kaada sipuli-mauste-öljyseos kattilaan. Kuullota sipulit.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Asettele puolet lasagnelevyistä päälle ja kaada puolet tomaattimurskasta.

Lusikoi päälle puolet tuorejuustosta ja osa parmesaanista.

Lorauta päälle vettä ja jatka lisäämällä lasagnelevyjä.

Painele pikalasagne tiiviiksi lusikalla ja kypsennä kannen alla n. 15-20 minuuttia.

Lisää päälle vielä parmesanjuustoa ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua, jos maltat.

Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Katso lisää reseptejä >>