Nastakengät vai kitkakengät - miten valitsen oikein?

Halti nastakengät

Talven tullessa moni miettii, mitkä talvikengät olisivat hyvät ulkoiluun. Jäisellä ja liukkaalla kelillä on hyvä panostaa kenkiin, joissa on pitävä pohja, jotta vältytään turhilta liukastumisilta.

Halti on suunnittelut ja tuottanut nastakenkiä jo pitkään, mutta kitkakengät - toiselta nimeltään pitopohjakengät - ovat uudempi tuote kenkävalikoimassamme. Mikä ero näiden talvikenkien välillä sitten on käyttäjälle?

Nastakengät

Nastakengissä on nimensä mukaisesti nastat pohjissa, joiden tarkoitus on purra jäähän sekä lumeen ja antaa kengille pitoa liukkaalla kelillä. Nastakengät ovat hyvä valinta jos ulkoilet paljon maastossa, jossa voi olla liukkaita kohtia tai haluat nauttia kävelyretkistä lumisella jäällä. Nastakengät ovat parhaimmillaan luonnossa liikkuttaessa.

On hyvä huomioida, että nastakengistä jää helposti jälkiä lattiaan, joten niillä ei voi kävellä sisätiloissa. Nastakengille suosittelemme suojaavia liukuesteitä, jotka voi tarvittaessa laittaa kenkien pohjaan suojaamaan nastoja ja lattiaa. Haltin nastakengissä käytetään GripmaxX Spike -pohjaa, joka on kuminen pitopohja teräsnastoilla.

Kitka- eli pitopohjakengät

Kitkakenkien pohjassa on kitkaa tekevä rakenne, joka antaa hyvän pidon liukkaalla kelillä. Kitkakenkien hyvä ominaisuus on se, että ne pitävät myös märällä kelillä kun talven pakkaset vaihtuvat kevätaurinkoon ja jäät alkavat osittain sulaa. Kitkakengät eivät nastojen tapaan tee jälkiä lattiaan, joten ne ovat hyvä valinta talven yleiskengiksi, joilla voi kävellä ulkoilun lisäksi myös vaikkapa kauppaan.

Haltin kitkakengissä käytetään yleisimmin Vibramin Artctic Grip -pitopohjaa, joka on patentoitu rakenne ja suunniteltu liukkaisiin olosuhteisiin. Käytämme myös auton renkaistakin tunnetun Michelin -brändin pitopohjaa kengissämme.

Kenkien muut ominaisuudet

Sekä nastakengissä että kitkakengissä on hyvä olla vedenpitävä rakenne, jotta lumi tai loska eivät pääse kastelemaan varpaita. Kun jalat eivät kastu, pysyvät ne myös paremmin lämpimänä pakkasella. Haltin nasta- ja kitkakengissä on kaikissa sukkamallinen vedenpitävä DrymaxX®-kalvo.

Jos ulkoilet paljon lumisessa maastossa suosittelemme puolivarrellisia kenkiä, jotta lumi ei pääse kenkien sisään. Jos ulkoilet enemmän kaupunkiympäristössä ja auratuilla teillä, niin matalavartiset talvikengät ovat hyvä valinta. Matalavartisten kenkien etuna on niiden parempi ketteryys kävellessä tai juostessa.

Huomioithan, että nastakengät tai kitkakengät eivät täysin estä liukastumista kaikissa olosuhteissa, joten olethan aina varovainen liikkuessasi liukkailla keleillä.

Tutustu Haltin nastakenkiin ja kitkakenkiin; meiltä löydät vaihtoehtoja naisille ja miehille.

Nautinnollisia ja turvallisia talven ulkoiluhetkiä!

Lue tästä myös vinkkejä talvipukeutumiseen