Materiaalit ja teknologiat

DrymaxX®

DrymaxX® -merkillä varustetut tuotteet on suunniteltu toimimaan ääriolosuhteissa. Ne tarjoavat suojaa ja mukavuutta silloinkin, kun sataa, tuulee ja tuiskuaa. Niiden toimivuuden takeena ovat aina sekä tuotteen DrymaxX® -materiaali että sen rakenteelliset yksityiskohdat.

Vedenpitävä, tuulenpitävä, hengittävä, testattu.

DrymaxX® on veden- ja tuulenpitävä sekä hengittävä materiaali, joka soveltuu käytettäväksi ankarissakin olosuhteissa. Materiaalin ominaisuudet määräytyvät DrymaxX® -kalvon mukaan. DrymaxX® -kalvo yhdistetään vaatteen pintakankaan ja /tai vuorin kanssa aina käyttötarkoituksen mukaan.

DrymaxX® -tuotteen rakenne

Pelkkä DrymaxX® -kangas ei tee tuotteesta vedenpitävää. DrymaxX® -tuotteet on suunniteltu ja valmistettu niin että kaikissa niiden rakenteissa on huomioitu kosteuden pääsyn estäminen tuotteen sisälle. Kaikki saumat on suojattu saumateippauksilla. Brodeeraus ja merkkien kiinnitykset on teipattu tuotteen sisäpuolelta. Taskurakenteet, vetoketjut ja tuuletusaukot on suunniteltu niin että kosteus ei pääse tuotteen sisärakenteisiin. DrymaxX®:ia käytetään vaatteiden lisäksi jalkineissa ja käsineissä.

DrymaxX® -tuotteen pesu- ja hoito-ohjeet

DrymaxX® -tuotteet on pestävä erillään ja nurinpäin käännettynä. Linkous, rumpukuivaus ja tuotteen vääntäminen saattavat vahingoittaa tuotetta. Liuottimien käyttö DrymaxX® -tuotteiden pesussa on kielletty. Tarkemmat pesuohjeet löytyvät erikseen jokaisesta DrymaxX® -tuotteesta.

Älä riko DrymaxX® -kalvoa!

DrymaxX® -kalvo rikkoontuu esim. hakaneulojen aiheuttamista rei’istä. Mikäli DrymaxX® -tuotteeseen tulee viilto tai reikä, on ne ompelemisen jälkeen teipattava vedenpitävyyden varmistamiseksi. Silikonia sisältävien kyllästeaineiden käyttö ei ole suositeltavaa.

DrymaxX® -luokitus

DrymaxX® Ultimate - Ainoa oikea vaihtoehto ääriolosuhteisiin

 • Suunniteltu lajeihin, jotka vaativat huipputason suorituskykyä olosuhteista piittaamatta.

 

DrymaxX® All Weather - Keskity suoritukseen, älä olosuhteisiin

 • Täydellinen kaikkiin outdoor- ja talvilajeihin, joissa olosuhteet asettavat kovat vaatimukset vaatteillesi.

 

DrymaxX® Classic - Vedenpitävää mukavuutta

 • Erinomainen ja mukava vaihtoehto kevyeen liikuntaan niin kuivalla kelillä kuin sateellakin.

 

DrymaxX® Lite - Ihanteellinen yhdistelmä tuulta, räntää ja tihkusadetta vastaan

 • Tuotteita, joissa yhdistyvät tuttu veden- ja tuulenpitävä DrymaxX -kalvo sekä osttian teipatut tai kokonaan teippaamattomat saumarakenteet.

 

Muut materiaalit

X-stretch

X-stretch on erittäin joustava ja käyttömukava materiaali, joka soveltuu käytettäväksi sekä aktiivisessa liikunnassa että vapaa-ajassa. Materiaali hylkii hyvin tuulta ja kosteutta, hengittäen samalla erinomaisesti. Materiaalille ominaista on hyvä kosteudensiirtokyky ja materiaali kuivuu nopeasti. X-stretch on täysin kalvoton materiaali, jossa pintakangas on tiukkaan kudottua, ja sisäpuoli voi vaihdella harjatusta sileään, halutun käyttötarkoituksen mukaan.

Active Dry

on tehokkaasti kosteutta iholta siirtävä materiaali, joka säilyttää miellyttävän kuivan tuntunsa kovassakin käytössä. Materiaali ei sido itseensä kosteutta joten se kuivuu nopeasti. Active Dry sopii erinomaisesti aktiiviseen lajiharrastamiseen alimmaiseksi kerrokseksi vasten paljasta ihoa tai välikerrastoksi.

Airlite

Tuotteita, joissa suunnittelun lähtökohtana on saada mahdollisimman kevyitä ja helposti pakattavia tuotteita. Airlite sarjan tuotteet voidaan pakata esim. omaan taskuunsa ja/tai hupuunsa. Airlite tuotteista löytyy Weight Serie -merkintä, joka kertoo mihinpainoluokkaan kyseinen tuote kuuluu. Tuotteen Wight Serie arvo (50, 100, 200 jne.) määräytyy mallikoossa, eli miehillä koko M ja naisilla koko 38, punnitusta painosta ja se on suuntaa antava. Esim. Weight 200 tuotteiden paino on 200-299 g.

Arcty® 

Erinomaista suojaa kylmyyttä vastaan. Tällä logolla merkityt tuotteet ovat erittäin lämpimiä, toimien myös aktiivisessa liikunnassa. Materiaalin lämpimyys perustuu kevyeen ja ilmavaan vanueristeeseen, joka sitoo itseensä ilmaa muodostaen lämpimän mikroilmaston tuoteen sisään, kuitenkin hengittäen sisältä päin tulevaa kosteutta eteenpäin.

Bi-Density Structure

Kankaan kudontatekniikka, jossa käytetään samassa kankaassa kahta täysin erilaista kudontatyyppiä. Bi-Density -tekniikalla toteutetussa materiaalissa kaksi erilaista päällispintaa, sileä ja struktuuri, vaihtelevat tietyin välein, jolloin samaan tuotteeseen saadaan kahden erilaisten kudontatavan ulkonäkö ilman saumoja. 

Compression Cut Technology

Tekniikka jota käytetään kesän 2018 malliston ihonmyötäisissä Multisport treenihousuissa. Compression Cut Technogy tuotteissa, kompressiomaisen tunnun mahdollistavat juuri oikeille kohdille sijoitetut tekniset materiaalit sekä niiden leikkaussaumat. Ihoa vasten napakat, kosteutta tehokkaasti siirtävät materiaalit on sijoitettu kehon rakennetta ja toimivuutta silmällä pitäen.  Näin saavutetaan kompressiomainen tuki ja huolto lihaksille. Lisäksi housuissa on vatsaa silottava, korotettu vyötärö sekä pakaroita kohottavat leikkaukset.

Cotton Serie

Materiaaliperhe johon kuuluu 100% puuvilla, puuvilla-polyesteri sekä puuvilla-elastaani sekoitteet. Soveltuvat käytettäväksi rennossa vapaa-ajan vaatetuksessa. Tuotteet ovat ihoa vasten miellyttävän tuntuisia ja ilmavia. Cotton Serie materiaaliperheeseen kuuluu myös luomupuuvillaisia materiaalilaatuja (organic cotton). Luomupuuvilla tuotetaan ilman haitallisia keinolannoitteita tai torjunta-aineita. Lisäksi luomupuuvillan tuotanto rasittaa ympäristä mahdollisimman vähän.

Cots Cotton Serie

GOTS on kansainvälisesti johtava, äärimmäisen tiukka standardi ekologisille tekstiileille. Standardi kattaa tekstiilin koko tuotantoketjun raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi, sisältäen niin ekologisen kuin eettisenkin toimintamallin.

Down Touch

Kevyt ja erittäin pehmeä, untuvan kaltainen erityismateriaali. Lämmöneristyskyvyltään erinomainen, hengittävä sekä nopeasti kuivuva.

Exkin Air

on pehmeä ja kevyt monikerroksinen, untuvan kaltainen eristemateriaali. Se hylkii vettä ja kuivuu nopeasti sekä säilyttää lämmön märissäkin olosuhteissa.

Fitted Axis Collar

Haltin kehittelemä täysin uudenlainen kaulusrakenne jolla saavutetaan kauluksen maksimaalinen käyttömukavuus ja istuvuus erityisellä, ergonomisella muotoilulla. Kaulus on hyvin istuva, kevyt ja suojaava. Fitted Axis collar rakenne on käytössä Haltin Multisport sarjan tuotteissa, jotka on suunn® materiaali sekä vanulliset erikoislämpöpaneelit. Kukin materiaali, sen muoto ja leikkaus on sijoitettu optimaalisesti ajatellen aktiivisen käytön asettamia vaatimuksia maksimaalisen käyttömukavuuden ja suoritustason saavuttamiseksi. Stormwall® materiaaliosuudet suojaavat tuulelta ja tihkulta, vanulliset lämpöpaneelit lämmittävät kehon isoimpia lihasryhmiä.

Halti Hybrids

Tuotteita joissa kunkin materiaalin paikka ja laatu on tarkkaan mietitty tuulenpitävyyden, hengittävyyden sekä lämpimyyden optimoimiseksi tuotteen käyttötarkoituksesta riippuen.

I Lume Led Light System

Pieni ja tehokas led-valo, joka on helppo irrottaa ja laittaa paikoilleen. Vaihtoehtoina jatkuva tai vilkkuva valo. Valo tulee poistaa pesun ajaksi. 

Merino Wool Serie

Merino on villakuitujen eliittiä. Pitkien säikeiden ansiosta materiaali on erityisen pehmeää ja se on miellyttävä  käyttää myös vasten paljasta ihoa. Materiaali on käsitelty säilyttämään hyvin muotonsa ja villalle luonteenomaisesti se säilyttää lämmöneristävyyskykynsä myös kostuessaan. Villa on luontaisesti antibakteerinen, reagoiden myös lämpötiloihin joko lämmittäen tai viilentäen ihon pintaa, jolloin se soveltuu erinomaisesti myös teknisiin, aktiiviseen käyttöön tarkoitettuihin tuotteisiin. Haltin käyttämä Merino-villa on sertifioitua, mulesing vapaata villaa. Käytämme mallistossamme 100% Merino-villan lisäksi myös Merino-villa/keinokuituyhdistelmiä, käyttötarkoituksen mukaan, luomaan kulutuskestävyyttä ja käyttömukavuutta.

Microtechnology 

Mikrokuitukankaat pitävät tiiviin rakteensa ansiosta hyvin tuulta, mutta antavat kosteuden poistua lävitseen. Materiaali sopii kaikkeen aktiiviseen liikuntaan. 

Microtherm

on kevyt ja ohueksi prässätty vanu, joka toimii loistavasti lämpöeristeenä teknisten ja vedenpitävien materiaalien kanssa. Mikrokuidusta valmistettu vanu on notkea ja lämmin. Microtherm säilyttää ominaisuutensa hyvin kovassa käytössä ja pesussa.

Microtherm Eco

On tekninen ja ekologinen erikoisvanu, joka on valmistettu vaativien bluesign® -sertifioitujen ympäristö- ja kemikaalisäädösten mukaan. Vanu on äärimmäisen kevyt ja se pystyy märkänäkin säilyttämään lämpimyytensä. Itsessään vettähylkivä vanumateriaali on myös erittäin hengittävä, jolloin se soveltuu loistavasti lämpöeristeeksi kovassa sykkeessä, kylmissä ja märissä olosuhteissa.

Multisport Ventilation System

Haltin tuotekehittelemä ventilaatiorakenne, joka on käytössä Haltin Multisport -tuotetyhmän kärkipään tuotteissa lisäämässä hengittävyyttä, suorituksen ja ulkoisten olosuhteiden niin vaatiessa. Ventilaation rakenne on kevyt ja helppokäyttöinen ja lopulliset yksityiskohdat voivat vaihdella tuotteesta ja sen käyttätarkoituksesta riippuen.

Pertex® Quantum

Tiukkaan kudottujen microkangas materiaalien aatelia. Haltin käyttämissä Pertex® Y serie Quantum materiaalissa käytetään erityisiä, Y:n muotoisia kuituja langan sisällä jotka lukkiutuvat toisiinsa mahdollistaen erittäin kulutuskestävän rakenteen itse materiaalin painoon nähden. Tuloksena on kulutuskestävä materiaali, jossa yhdistyvät kankaan miellyttävän tuntuinen ulkopinta sekä parempi vettähylkivyys ominaisuus. 

PrimaLoft®

PrimaLoft® -vanuteknologia on saanut alkunsa USA:n armeijan tarpeista saada vettähylkivä, synteettinen vaihtoehto untuvalle. PrimaLoft® -vanuteknologian perusta on vanuteknologian pienimmät kuidut, jotka ovat kooltaan alle 1 denieriä (muiden keskimääräinen kuitukoko 2.5-6 denieriä). Nämä äärimmäisen pienet kuidut pystyvät sitomaan vanurakenteessa sisäänsä paljon ilmaa, jolloin tuloksena on erinomainen lämpivyys ja keveys. PrimaLoft® hylkii myös tehokkaasti vettä ja kuivuu nopeasti. Tämä perustuu sekä kuiturakenteeseen että kuituun lisätyllä, pysyvällä vettähylkivyyskäsittelyllä. PrimaLoft® -kuidussa oleva käsittely vähentää kuidun kykyä imeä itseensä kosteutta samalla kun se tekee siitä vettähylkivän - PrimaLoft® -vanu onkin kylmissä ja märissä olosuhteissa liikkuvien toimivin vaihtoehto. 

PrimaLoft® Silver Insulation Eco

Ekologisuus ja markkinoiden toimivin vanuteknologia yhdessä! Materiaalille ominaista on äärimmäinen pehmeys ja keveys. 70% materiaalista on kierrätettyä.

PrimaLoft® Silver Performance Yarn

On tehty samasta äärimmäisen ohuesta polyester kuiduista kuin muutkin PrimaLoft® tuoteperheen materiaalit. Haltin Suomessa neulotuissa pipoissa käytetään sekä PrimaLoft® erikoislankaa että sertifioitua Merino villalankaa. Tuloksena on ihoa vasten pehmeä, äärimmäisen lämmin, kulutuskestävä sekä kosteutta tehokkaasti siirtävä tuote. Halti PrimaLoft® langasta neulotuilla pipoilla saavutetaan maksimaalinen käyttömukavuus aktiivisessa menossa, säässä kuin säässä.

PrimaLoft® Gold Insulation

Äärimmäisen kylmissä ja märissä olosuhteissa seikkailevien tai muuten vain miellyttävintä ja toimivinta mahdollista materiaalia kaipaavien valinta on PrimaLoft® Gold, markkinoiden tehokkain synteettinen eristemateriaali. Sen lämmöneristävyys suhteessa painoon on ihanteellinen, ja se on yhtä pehmeää kuin untuva. PrimaLoft®-materiaalit tunnetaan erinomaisesta vedenpitävyydestään, joten ne soveltuvat kosteisiinkin sääoloihin. Märkänäkin materiaali säilyttää 96 % kehon lämmöstä. Ainutlaatuisten lämpöominaisuuksiensa lisäksi materiaali on myös hengittävää, pieneen tilaan pakkautuvaa ja erittäin pehmeää.

PrimaLoft® Thermo Fleece Eco

PrimaLoft® Performance Fleece teknologialla saavutetaan fleece-tuotteiden uusi sukupolvi. Äärimmäisen kevyellä, vettähylkiväksi käsittelyllä PrimaLoft® -kuidulla saavutetaan pehmeämpi, lämpimämpi, nopeammin kuivuvampi, hengittävämpi sekä vettähylkivämpi toimivuus kuin perinteisellä fleece materiaalilla. Bluesign® -sertifioitu materiaali.

RDS untuvatuotteet

Kunnioitamme eläinten oikeuksia, emmekä hyväksy eläinten epäeettistä kohtelua. Niinpä me Haltilla käytämme untuvatuotteissamme RDS standardin mukaista untuvaa.  RDS standardi velvoittaa ankkojen kasvattajia takaamaan linnuille onnellinen elämä niiden koko elinkaaren ajan, aina teuraaksi saakka, jolloin luonnollisestikin, eläviltä nyppiminen ja pakkoruokinta ovat kielletty.

Softshell Light

on tuulta ja vettä hylkivä, täysin kalvoton, hengittävä materiaali. Materiaali valmistetaan bondaamalla eli liimaamalla kaksi haluttua materiaalia yhteen. Softshell Light materiaalista valmistetut tuotteet ovat monikäyttöisiä, sillä niitä voi käyttää päällisvaatteen lisäksi myös väliasun tavoin.

Stormwall®

Kolmikerros rakenteella oleva softshell materiaali, jossa tuulenpitävä ja vettä erittäin hyvin hylkivä kalvo on yhdistetty tiiviiseen, kosteutta hylkivään pintakankaaseen. Sisäpinta voi vaihdella harjatusta, jopa fleecemäisestä pinnasta sileään. Tuloksena on hengittävä, pehmeä ja joustava materiaali, josta valmistetut tuotteet soveltuvat aktiiviseen käyttöön. Stormwall® -kalvo on vaatteiden lisäksi laajalti käytössä myös käsineissä ja talvimalliston pipoissa.

Stormwall® Observe

Uudenlainen kalvoteknologia ratkaisu jossa itse kalvolaminaatti on materiaaliyhdistelmän päällispuolella ja perinteinen pintakangas osuus on sisäpuolella. Tuotteeseen ei tällöin tarvita erillistä vuorta. Observe 2L materiaalia käytetään tuotteissa, joissa halutaan täydellistä tuulenpitoa sekä erittäin hyvää roisketiiviyttä. Materiaalista tekee ylivoimaisen sen erinomainen hengittävyys sekä äärimmäinen keveys. Materiaalille ominainen, haluttu ominaisuus on läpikuultavuus. Stormwall® Observe materiaalista valmistettuja tuotteita ei teipata keveyden maksimoimiseksi, jolloin ne eivät ole tuotteena vedenpitäviä

Stormwall® Softshell stretch Carbon

Haltin uusinta teknologiaa edustava materiaali, jossa yhdistyvät tuulenpitävä Stormwall® päällipinta sekä uudenlainen, nanotekniikalla toteutettu Bamboo Charcoil sisäpinta. Tämä verkkomainen Bamboo Charcoil sisäpinta on ylivoimainen ratkaisu tuotteisiin, joissa haetaan keveyttä ja pehmeyttä ilman että tuotteen lämpimyys kärsii! Bamboo Charcoil materiaalin erinomaiset lämpöarvot sen painoonsa nähden perustuvat materiaalin kykyyn vapauttaa ja heijastaa infrapunasäteitä.  Takaisin kehoa kohti heijastuvat infrapunasäteet parantavat elimistön verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä samalla estävät lämmönhukkaa ulospäin. 

Lisäksi Bamboo Charcoil materiaali on kosteutta tehokkaasti siirtävä, luontaisesti antibakteerinen materiaali joka kuivuu erittäin nopeasti.

Thinsulate™ 

Thinsulate™-lämmöneristemateriaalin mikrokuidut ovat ainutkertaisen ohuita, ne sitovat enemmän ilmaa pienempään tilaan, mikä luonnollisesti tekee Thinsulate™ materiaalista paremman eristysmateriaalin. Thinsulate™ materiaalien lämmöneristyskykyyn eivät merkittävästi vaikuta sen enempää kone- kuin kuivapesutkaan. Testit ovat osoittaneet, että itse asiassa Thinsulate™-materiaalin keskimääräinen "clo" eli lämmöneristysarvo pysyy käytännöllisesti katsoen muuttumattomana useiden pesujen jälkeenkin.

UPF

Aurinko säteilee monenlaista UV-säteilyä, kuten pitkäaaltoisia UVA- ja lyhytaaltoisia UVB -säteitä. Sekä UVA että UVB ovat tärkeitä tekijöitä ihon ennenaikaisessa vanhenemisessa, silmien vahingoittumisessa (kaihin synty) ja tietyissä ihosyövissä. On tärkeää tietää, että jopa 90 % UV-valosta läpäisee myös pilvet jolloin auringolle arkojen tulisi suojata iho myös pilvisten päivien aikana.

Vaatteissa käytetty Ultra Protection Factor luokitus perustuu siihen miten paljon UV säteilyä pääsee kankaan läpi iholle. Mitä suurempi UPF luku on, sitä paremmin vaate suojaa – UPF arvo 50+ tarkoittaa että alle 1/50 UV-säteestä pääsee iholle, toisin sanoen alle kaksi prosenttia säteilystä läpäisee kankaan

UPF arvoltaan 15 – 24 antaa hyvän suojan, 25 – 39 on erittäin hyvä ja 40 tai 50+ antaa erinomaisen suojan. 

Haltin vaatteissa oleva UPF suoja perustuu kankaan kudontatekniikkaan, ei kemialliseen käsittelyyn.

Vintage Surface

Pintakankaan uudenlainen kuvioprinttitekniikka, jolla aikaan saadaan vintage henkinen pinta ja ulkonäkö.

Wax Finishing 

Vahaviimeistely tuo materiaalille vettä- ja likaahylkivyyttä ja samalla luo uniikin ulkonäön. Vahakäsittelylle ominaista on sen muuttuminen ulkonäöllisesti sekä kuluminen käytössä ja pesussa. Käsittelyn voi uusia halutessa ja tällöin tulee noudattaa tuotteen hoito-ohjeita.

Welding System

Kuumahitsaustekniikka, jota käytetään perinteisen tikkausten sijaan. Kuumahitsauksella saavutetaan erittäin kevyt ja rakenne. Lisäksi kuumahitsaustekniikalla pystytään vähentämään sekä lämpövuotoja että eristemateriaalin tunkeutumista ulos tikkausten rei'istä.

360° Reflective

Halti 360°Reflective merkinnällä olevissa tuotteissa on kiinnitetty erityistä huomiota tuotteiden heijastuvuus ominaisuuksiin. Tuotteisiin on sijoiteltu heijastavia yksityiskohtia niin, että näkyvyys jokaiseen suuntaan on varmistettu - 360°Reflective. Huomioitavaa kuitenkin on että 360° Reflective merkinnällä olevia tuotteita ei lueta CE-merkinnällä varustetuiksi henkilösuojaimiksi ja suosittelemmekin CE-merkittyjen heijastimien lisäkäyttöä.

Kierrätysmateriaalit Haltilla

Materiaalisisältö

  • kokonaan tai osittain kierrätysmateriaalista valmistettua polyesteriä
  • haluttujen ominaisuuksien perusteella mahdollisesti yhdistetty muihin kuituihin.

Kierrätysmateriaalissa käytettäviä raaka-aineita:

  • käytetyt PET-muovipullot
  • käytetyt vaatteet
  • teollisuuden kuitujäte
  • Kuidun muokkausprosessi:
  • raaka-aine hajotetaan molekyylitasolle
  • raaka-aine puhdistetaan ja tislataan
  • raaka-aine muokataan takaisin kuiduksi
  • kuiduista kehrätään polyesterilankaa

Kierrätetyn polyesterin ominaisuudet

 • koska uudelleenmuokkausvaiheessa kierrätetty polyesteri on muutettu takaisin molekyylitasolle, toimii se täysin kuten uusi polyesterikin.

DrymaxX-kankaissa käytetty kierrätetty polyesterimateriaali valmistetaan käytetyistä PET (polyeteenitereftalaatti) –muovipulloista.

Muovipullot hajotetaan ensin mekaanisesti, sitten kemiallisesti takaisin molekyylitasolle. Puhdistuksen jälkeen materiaali polymerisoidaan uudelleen ja saatetaan sulakehruun avulla kuiduksi. Kuidusta kehrätään edelleen polyesterilankaa ja langasta kudotaan kangasta.

Kierrätysmateriaalien käyttö vähentää jätteen määrää ja öljyn käyttöä, kun käytetyt pullot eivät päädy kaatopaikalle ja lähtömateriaaliksi ei tarvita öljyä.