Halti Merino Paidat - Kesä

Vaatetus

Meidän ulkoiluvaatteista löytyy paljon erilaisia materiaaleja, joten voit nauttia ulkoilusta erilaisissa olosuhteissa. Jos et ole tietoinen meidän materiaaleista niin ei hätää - klikkaa alapuolen linkistä ja opi lisää meidän materiaalien ominaisuuksista.

Jalkineet

Kengät ovat tärkeä osa miellyttävää ulkoilu kokemusta. Meidän kengät on suunniteltu seikkailuihin niin maastossa kuin kaupunkien kaduillakin. Klikkaa ja lue lisää Haltin kenkien materiaaleista.

Varusteet

Löydä retkeilyvälineet seikkailuihisi meidän retkeilyvalikoimasta. Lue lisää Haltin retkeilytuotteiden materiaaleista mm. telttojen, makuupussien, rinkkojen materiaaleista.

Materiaalit - Vaatetus

DrymaxX®

DrymaxX® -merkillä varustetut tuotteet on suunniteltu toimimaan ääriolosuhteissa. Ne tarjoavat suojaa ja mukavuutta silloinkin, kun sataa, tuulee ja tuiskuaa. Niiden toimivuuden takeena ovat aina sekä tuotteen DrymaxX® -materiaali että sen rakenteelliset yksityiskohdat.

Vedenpitävä, tuulenpitävä, hengittävä, testattu.

DrymaxX® on veden- ja tuulenpitävä sekä hengittävä materiaali, joka soveltuu käytettäväksi ankarissakin olosuhteissa. Materiaalin ominaisuudet määräytyvät DrymaxX® -kalvon mukaan. DrymaxX® -kalvo yhdistetään vaatteen pintakankaan ja /tai vuoren kanssa aina käyttötarkoituksen mukaan.

DrymaxX® -tuotteen rakenne

Pelkkä DrymaxX® -kangas ei tee tuotteesta vedenpitävää. DrymaxX® -tuotteet on suunniteltu ja valmistettu niin että kaikissa niiden rakenteissa on huomioitu kosteuden pääsyn estäminen tuotteen sisälle. Kaikki saumat on suojattu saumateippauksilla. Brodeeraus ja merkkien kiinnitykset on teipattu tuotteen sisäpuolelta. Taskurakenteet, vetoketjut ja tuuletusaukot on suunniteltu niin että kosteus ei pääse tuotteen sisärakenteisiin. DrymaxX®:ia käytetään vaatteiden lisäksi jalkineissa ja käsineissä.

DrymaxX® -tuotteen pesu- ja hoito-ohjeet

DrymaxX® -tuotteet on pestävä erillään ja nurinpäin käännettynä. Linkous, rumpukuivaus ja tuotteen vääntäminen saattavat vahingoittaa tuotetta. Liuottimien käyttö DrymaxX® -tuotteiden pesussa on kielletty. Tarkemmat pesuohjeet löytyvät erikseen jokaisesta DrymaxX® -tuotteesta.

Älä riko DrymaxX® -kalvoa!

DrymaxX® -kalvo rikkoontuu esim. hakaneulojen aiheuttamista rei’istä. Mikäli DrymaxX® -tuotteeseen tulee viilto tai reikä, on ne ompelemisen jälkeen teipattava vedenpitävyyden varmistamiseksi. Silikonia sisältävien kyllästeaineiden käyttö ei ole suositeltavaa.

DrymaxX® -luokitus

DrymaxX® Nano – Hengittävyyttä vaihteleviin olosuhteisiin
- Kosteisiin ja viileisiin oloihin sekä kovasykkeiseen lajiharjoitteluun. Erityisellä mikrohuokoisella kalvoteknologialla toteutettu uutuus.

DrymaxX® Ultimate - Ainoa oikea vaihtoehto ääriolosuhteisiin
- Suunniteltu lajeihin, jotka vaativat huipputason suorituskykyä olosuhteista piittaamatta.

DrymaxX® All Weather - Keskity suoritukseen, älä olosuhteisiin
- Täydellinen kaikkiin outdoor- ja talvilajeihin, joissa olosuhteet asettavat kovat vaatimukset vaatteillesi.

DrymaxX® Classic - Vedenpitävää mukavuutta
- Erinomainen ja mukava vaihtoehto kevyeen liikuntaan niin kuivalla kelillä kuin sateellakin.

DrymaxX® Lite - Ihanteellinen yhdistelmä tuulta, räntää ja tihkusadetta vastaan
- Tuotteita, joissa yhdistyvät tuttu veden- ja tuulenpitävä DrymaxX -kalvo sekä osittain teipatut tai kokonaan teippaamattomat saumarakenteet.

Muut Halti materiaalit

X-stretch

X-stretch on erittäin joustava ja käyttömukava materiaali, joka soveltuu käytettäväksi sekä aktiivisessa liikunnassa että vapaa-ajassa. Materiaali hylkii hyvin tuulta ja kosteutta, hengittäen samalla erinomaisesti. Materiaalille ominaista on hyvä kosteudensiirtokyky ja materiaali kuivuu nopeasti. X-stretch on täysin kalvoton materiaali, jossa pintakangas on tiukkaan kudottua, ja sisäpuoli voi vaihdella harjatusta sileään, halutun käyttötarkoituksen mukaan.

Active Dry

Active Dry on tehokkaasti kosteutta iholta siirtävä materiaali, joka säilyttää miellyttävän kuivan tuntunsa kovassakin käytössä. Materiaali ei sido itseensä kosteutta, joten se kuivuu nopeasti. Active Dry sopii erinomaisesti aktiiviseen lajiharrastamiseen alimmaiseksi kerrokseksi vasten paljasta ihoa tai välikerrastoksi. Active Dry materiaaleja käytetään teknisissä paidoissa ja housuissa, vuorimateriaaleina sekä alus ja väliasuissa. Active Dry neuloksen sisäpinta voi vaihdella harjatusta sileään, halutun käyttötarkoituksen mukaan.

Stormwall®

Kolmikerros rakenteella oleva softshell materiaali, jossa tuulenpitävä ja vettä erittäin hyvin hylkivä kalvo on yhdistetty tiiviiseen, kosteutta hylkivään pintakankaaseen. Sisäpinta voi vaihdella harjatusta, jopa fleecemäisestä pinnasta sileään. Tuloksena on hengittävä, pehmeä ja joustava materiaali, josta valmistetut tuotteet soveltuvat aktiiviseen käyttöön. Stormwall® -kalvo on vaatteiden lisäksi laajalti käytössä myös käsineissä ja talvimalliston pipoissa.

Softshell Light

Softshell Lighton tuulta ja vettä hylkivä, täysin kalvoton ja hengittävä materiaali. Materiaali valmistetaan bondaus tekniikalla eli kiinnittämällä kaksi materiaalia yhteen liiman, kuumuuden tai sulatustekniikan avulla. Näin saadaan tuulta ja vettä hylkivä, täysin kalvoton ja hengittävä materiaali. Softshell Light materiaalista valmistetut tuotteet ovat monikäyttöisiä, sillä niitä voi käyttää päällisvaatteen lisäksi myös väliasun tavoin.

Microtechnology

Mikrokuitukankaat pitävät tiiviin rakenteensa ansiosta hyvin tuulta, mutta antavat kosteuden poistua lävitseen. Materiaali sopii kaikkeen aktiiviseen liikuntaan. Mikrokuitukankaiden viimeistyksissä voidaan tuotteeseen lisätä vedenhylkivyyttä.

Merinovilla

Merino on villakuitujen eliittiä. Pitkien säikeiden ansiosta materiaali on erityisen pehmeää ja se on miellyttävä käyttää myös vasten paljasta ihoa. Materiaali on käsitelty säilyttämään hyvin muotonsa ja villalle luonteenomaisesti se säilyttää lämmöneristävyyskykynsä myös kostuessaan. Villa on luontaisesti antibakteerinen, reagoiden myös lämpötiloihin joko lämmittäen tai viilentäen ihon pintaa, jolloin se soveltuu erinomaisesti myös teknisiin, aktiiviseen käyttöön tarkoitettuihin tuotteisiin. Haltin käyttämä Merino-villa on sertifioitua, mulesing vapaata villaa. Käytämme mallistossamme 100% Merino-villan lisäksi myös Merino-villa/keinokuituyhdistelmiä, käyttötarkoituksen mukaan, luomaan kulutuskestävyyttä ja käyttömukavuutta.

Pertex® Quantum

Tiukkaan kudottujen mikrokangas-materiaalien aatelia. Haltin käyttämissä Pertex® Y serie Quantum materiaalissa käytetään erityisiä, Y:n muotoisia kuituja langan sisällä, jotka lukkiutuvat toisiinsa mahdollistaen erittäin kulutuskestävän rakenteen itse materiaalin painoon nähden. Tuloksena on kulutuskestävä materiaali, jossa yhdistyvät kankaan miellyttävän tuntuinen ulkopinta sekä parempi vettähylkivyys ominaisuus.

Ripstop

Ripstop rakenteella kudotuissa materiaaleissa on paksumpia vahvikelankoja tasaisin välein ristikkokuvion muodossa. Näin kankaaseen tullut repeämä ei suurene enempää kuin seuraavaan vahvikelankaan asti. Materiaaleina ripstop kankaissa käytetään sekä luonnonkuituja että synteettisiä kuituja sekä näiden sekoitteita. Ripstop rakenne mahdollistaa hyvin kevyiden mutta silti repäisylujuudeltaan erinomaisten materiaalien valmistamisen. Ripstop materiaaleja käytetään erityisesti kohdissa, joissa tarvitaan kovaa kulutuskestävyyttä tuotteeseen.

 

Vanut ja lämpöeristeet

Untuva

Untuva on luontoäidin oma, äärimmäisen lämmin eristemateriaali. Untuvatuotteissa käytetään joko 100% untuvaa tai untuva/höyhen sekoitetta, aina käyttötarkoituksen mukaan. Itse untuva pystyy sitomaan enemmän ilmaan itseensä kuin höyhen, jolloin sen lämmöneristyskyky on parempi. Sekoitteissa käytetään ilmaisua ”90/10” joka tarkoittaa että 100 grammassa täytettä on 90 grammaa untuvaa ja 10 grammaa höyhentä. Haltin untuvatuotteissa käyttämä untuva on eettisesti tuotettua, RDS-standardin mukaista untuvaa.

RDS untuvatuotteet

Kunnioitamme eläinten oikeuksia, emmekä hyväksy eläinten epäeettistä kohtelua. Niinpä me Haltilla käytämme untuvatuotteissamme RDS standardin mukaista untuvaa. RDS standardi velvoittaa ankkojen kasvattajia takaamaan linnuille onnellinen elämä niiden koko elinkaaren ajan, aina teuraaksi saakka, jolloin luonnollisestikin, eläviltä nyppiminen ja pakkoruokinta ovat kielletty.

Microtherm®

Microtherm® on tekninen ja ekologinen erikoisvanu, joka on valmistettu korkealuokkaisista kierrätetyistä kuiduista. Vanu on äärimmäisen kevyt ja se pystyy märkänäkin säilyttämään lämpimyytensä. Itsessään vettähylkivä vanumateriaali on myös erittäin hengittävä, jolloin se soveltuu loistavasti lämpöeristeeksi kovassa sykkeessä, kylmissä ja märissä olosuhteissa.

Microtherm® Thermofill

On kevyt ja erittäin pehmeä, untuvankaltainen erityismateriaali. Lämmöneristyskyvyltään erinomainen, hengittävä sekä nopeasti kuivuva kuituvanutäyte. Käytetään tuotteissa, joihin halutaan untuvan kaltaista ulkonäköä mutta vaaditaan märkänäkin lämmöntuottokykyä.

Microtherm® Arcty

Erittäin hienojakoisista ja ohuista kuiduista valmistettu monikerroksinen vanumateriaali, joka soveltuu käytettäväksi erittäin kylmissä olosuhteissa. Lämmöneristyskyvyltään erinomainen, hengittävä sekä nopeasti kuivuva vanu on valmistettu kokonaan tai osittain kierrätetystä materiaalista.

Microtherm® Dynamic

Tekninen ja ainutkertaisen ohuista mikrokuiduista valmistettu vanu sitoo ilmaa pienempään tilaan, mikä tekee Dynamic vanumateriaalista toimivan eristeen erityisesti aktiivi käytössä. Tiivis ja lomittain sijoitettu kuiturakenne muodostaa hieman joustavan vanun, joka toimii erittäin hyvin joustavien päällismateriaalien kanssa. Lämmöneristyskyvyltään erinomainen, hengittävä sekä nopeasti kuivuva vanu.

PrimaLoft®

PrimaLoft® -vanuteknologia on saanut alkunsa USA:n armeijan tarpeista saada vettähylkivä, synteettinen vaihtoehto untuvalle. PrimaLoft® -vanuteknologian perusta on vanuteknologian pienimmät kuidut, jotka ovat kooltaan alle 1 denieriä (muiden keskimääräinen kuitukoko 2.5-6 denieriä). Nämä äärimmäisen pienet kuidut pystyvät sitomaan vanurakenteessa sisäänsä paljon ilmaa, jolloin tuloksena on erinomainen lämpimyys ja keveys. PrimaLoft® hylkii myös tehokkaasti vettä ja kuivuu nopeasti. Tämä perustuu sekä kuiturakenteeseen että kuituun lisätyllä, pysyvällä vettähylkivyyskäsittelyllä. PrimaLoft® -kuidussa oleva käsittely vähentää kuidun kykyä imeä itseensä kosteutta samalla kun se tekee siitä vettähylkivän - PrimaLoft® -vanu onkin kylmissä ja märissä olosuhteissa liikkuvien toimivin vaihtoehto.

PrimaLoft® Silver Insulation Eco

Ekologisuus ja markkinoiden toimivin vanuteknologia yhdessä! Sen lämmöneristävyys suhteessa painoon on ihanteellinen, ja se on yhtä pehmeää kuin untuva. PrimaLoft®-materiaalit tunnetaan erinomaisesta vedenpitävyydestään, joten ne soveltuvat kosteisiinkin sääoloihin. Märkänäkin materiaali säilyttää 96 % kehon lämmöstä. Ainutlaatuisten lämpöominaisuuksiensa lisäksi materiaali on myös hengittävää, pieneen tilaan pakkautuvaa ja täysin kierrätettyä.

Thinsulate™

Thinsulate™-lämmöneristemateriaalin mikrokuidut ovat ainutkertaisen ohuita, ne sitovat enemmän ilmaa pienempään tilaan, mikä luonnollisesti tekee Thinsulate™ materiaalista paremman eristysmateriaalin. Thinsulate™ materiaalien lämmöneristyskykyyn eivät merkittävästi vaikuta sen enempää kone- kuin kuivapesutkaan. Testit ovat osoittaneet, että itse asiassa Thinsulate™-materiaalin keskimääräinen "clo" eli lämmöneristysarvo pysyy käytännöllisesti katsoen muuttumattomana useiden pesujen jälkeenkin.

Tuotteiden erityisominaisuudet

Monomateriaali

Monomateriaalilla tarkoitetaan tuotetta, joka koostuu yhdestä materiaalista tai kuidusta. Monomateriaalin käyttö tarkoittaa, että vaate on helpompi kierrättää takaisin raaka-aineeksi, koska sitä ei tarvitse erotella muista kuiduista. Toisin sanoen monomateriaalin valinta tehostaa kierrätysprosessia, mikä johtaa ensiluokkaiseen kierrätyslankaan - ja siten vähentää neitseellisten materiaalien käyttöä.

Airlite

Tuotteita, joissa suunnittelun lähtökohtana on saada mahdollisimman kevyitä ja helposti pakattavia tuotteita. Airlite sarjan tuotteet voidaan pakata esim. omaan taskuunsa ja/tai huppuunsa. Airlite tuotteista löytyy Weight Serie -merkintä, joka kertoo mihin painoluokkaan kyseinen tuote kuuluu. Tuotteen Weight Serie arvo (50, 100, 200 jne.) määräytyy mallikoossa, eli miehillä koko M ja naisilla koko 38, punnitusta painosta ja se on suuntaa antava. Esim. Weight 200 tuotteiden paino on 200–299 g.

Pack away

Pack away tuotteet on suunniteltu pieneen tilaan pakkautuviksi, jotta ne ovat erityisen helppo pakata mukaan. Tuotteista löytyy joko erityisesti mitoitettu ja varustettu pakkaustasku tai tuote toimitetaan pienen pakkauspussin kanssa.

Bi-Density Structure

Kankaan kudontatekniikka, jossa käytetään samassa kankaassa kahta täysin erilaista kudontatyyppiä. Bi-Density -tekniikalla toteutetussa materiaalissa kaksi erilaista päällispintaa, sileä ja struktuuri, vaihtelevat tietyin välein, jolloin samaan tuotteeseen saadaan kahden erilaisten kudontatavan ulkonäkö ilman saumoja. Bi-Density kudontatekniikalla toteutettuja tuotteita on sekä ulkovaatteissa että aluskerrastoissa.

Angel Sleeve rakenne

Haltin käyttämä funktionaalinen hihan rakenne, jolla saavutetaan maksimaaliset liikeradat niin, että takin helma pysyy miellyttävästi paikoillaan. Hihan Angel sleeve leikkaus lisää tuotteen käyttömukavuutta sekä varmistaa tuoteturvallisuuden ja yhteensopivuuden reppujen ja rinkkojen kanssa. Angel Sleeve hihan rakenteen yksityiskohdat voivat vaihdella tuotteesta ja sen käyttötarkoituksesta riippuen.

Compression Cut Technology

Tekniikka, jota käytetään Active Sport ja treeni mallistojen tuotteissa. Compression Cut Technogy tuotteissa, kompressiomaisen tunnun mahdollistavat juuri oikeille kohdille sijoitetut tekniset materiaalit sekä niiden leikkaussaumat. Ihoa vasten napakat, kosteutta tehokkaasti siirtävät materiaalit on sijoitettu kehon rakennetta ja toimivuutta silmällä pitäen. Näin saavutetaan kompressiomainen tuki ja huolto lihaksille. Lisäksi housuissa on vatsaa silottava, korotettu vyötärö sekä pakaroita kohottavat leikkaukset.

Fitted Axis Collar

Haltin kehittämä ja testaama täysin uudenlainen kaulusrakenne, jolla saavutetaan kauluksen maksimaalinen käyttömukavuus ja istuvuus erityisellä, ergonomisella muotoilulla. Kaulus on hyvin istuva, kevyt ja suojaava ilman häiritseviä ja painavia osioita. Fitted Axis collar rakenne on käytössä Haltin Active Sport sekä treenituotteissa.

Materiaalit - Jalkineet

Softshell

Softshell on kauppanimike vettähylkivälle tiivispintaiselle neulotulle kankaalle, joka on pehmeä ja joustava, mutta suojaava. Kengissä Softshelliä käytetään sen keveyden ja joustavuuden vuoksi, se on myös helppo pitää puhtaana mutta kuten kaikki tekstiilit, se kuluu käytössä ja on altis repeämille. Softshelliä käytetään useimmiten ulkoilukengissä sen vettä- ja likaahylkivien ominaisuuksien vuoksi ja se on usein yhdistetty DrymaxX -kalvoon. Haltin kengissä käyttämä Softshell on valmistettu Kiinassa kierrätetyistä muovipulloista saadusta polyesteristä. Valmistaja on GRS sertifioitu Haiyan Haili Green Fiber Co Ltd.

DrymaxX®

Haltin DrymaxX kalvo on valmistettu 100% PU eikä sisällä lainkaan fluoriyhdisteitä. Täysin vedenpitävä ja hengittävä kalvo laminoidaan vuorimateriaaliin ja vuori ommellaan sukan muotoon ja saumat teipataan. Näin kalvo jää vuoren ja päällisen väliin, jossa se toimii yhdessä vuoritekstiilin kanssa siirtäen kosteaa ilmaa ulos kengästä ja estäen veden pääsyn sisään kenkään.

Joten vaikka kenkä kastuisi päältä kokonaan, jalat pysyvät kuivina. Koska kalvo on päällisen alla, se on aina yhtä vedenpitävä, eikä sitä voi mitata vesipilareilla. Vaikka kalvo itsessään on hengittävä, kokonaisen kengän hengittävyyteen vaikuttaa enemmän materiaalit, niitä on usein monta kerrosta, etenkin vedenpitävissä ulkoilukengissä  ja jokainen kerros hidastaa ilmanvaihduntaa.

Kosteuden siirtoon vaikuttaa myös erittäin paljon sukkavalinta; tietyt materiaalit joita sukissa usein käytetään, kuten puuvilla ja villa, ovat erittäin imukykyisiä kuituja ja ne sitovat itseensä paljon kosteutta, päästämättä sitä vuorin ja kalvon läpi. Parhaiten DrymaxX kengän kanssa toimii siis ns. tekniset urheilusukat.

Freelock System™

Freelock System on eteläkorealainen pikanauhoitus-systeemi, joka myös lisää turvallisuutta. Se on helppokäyttöinen: käännä vain myötäpäivään kiristääksesi, ja vastapäivään löysätäksesi nauhoja. Se on helppo tehdä yhdellä kädellä, kirjaimellisesti käden käänteessä ja nauhat pysyvät takuulla kiinni. Freelock lukko on korjattavissa tai vaihdettavissa, jos se menee rikki. Sillä on 2 vuoden takuu.  

Memory foam

Memoryfoam on kauppanimike viskoelastiselle PU vaahtomuoville, joka on alun perin kehitetty NASA:n toimesta avaruuslentoja ajatellen. Se on luonnostaan antibakteerinen ja erittäin pehmeä. Sen erikoisuus on sen reagointi lämpötilaan, se ottaa kohteen muodon ja muodostaa pehmeän mutta tukevan alustan. Se onkin yleisimmin käytetty sängynpatjoissa mutta erinomainen vaihtoehto myös kengänpohjallisille, kun halutaan erityistä mukavuutta ja pehmeyttä.

Boomax

BoomaxX on erityinen raemainen PU vaahtomuovin rakenne, virallinen lyhenne materiaalille on ETPU. Sen on kehittänyt BASF yhdessä Adidaksen kanssa nimenomaan kengän välipohjaksi juoksukenkiin. ETPU on erilaisia tiheyksiä kuten muitakin vaahtomuoveja mutta se on tutkitusti paljon energiatehokkaampaa: se palauttaa energiasta jopa 10% enemmän kuin esimerkiksi Phylon. Se on siis erittäin kimmoisaa, joustavaa ja pehmeää mutta ei menetä muotoaan tai ominaisuuksiaan käytössä.

 

Thinsulate™

3M Thinsulate on kevyt ja ohueksi pakattu mutta hyvin kylmää eristävä vanu. Se on erinomainen eriste talvikenkiin ja hanskoihin. Se on 100% polyesteriä, hengittävä ja hypoallergeeninen.

Vegan

Kaikki Haltin kengät, jotka eivät sisällä nahkaa on vegaanisia. Missään tuotannon vaiheessa tai komponenteissa (esimerkkinä liimat) ei käytetä eläinperäisiä aineita. Vegaaninahka, jota jossain kengissä käytämme, on keinonahkaa, joka on valmistettu kierrätetystä PU’sta ja polyesteristä kestävällä tavalla fossiilisia aineita käyttämättä. Se muistuttaa ulkonäöltään ja tuntumaltaan hyvin paljon nahkaa ja on jopa hieman joustavaa neulospohjansa ansiosta mutta toki vegaani nahasta puuttuu aidon erityisominaisuudet. Se ei täysin voi korvata nahkaa vaelluskengissä mutta se on erinomainen vaihtoehto. Haltin käyttämä ECO PU tuotetaan Kiinassa ja se on GRS sertifioitu. 

Renewable materials

Markkinoille on tullut paljon uusia orgaanisia materiaaleja, joiden nimitykset ja määritelmät vielä hakevat paikkaansa. Nämä erilaiset BIO-materiaalit on valmistettu uusiutuvista orgaanisista raaka-aineista, hieman kuten bambuviskoosi tai Lyocell. Raaka-aineet ovat teollisuuden tai elintarviketeollisuuden jätettä ja sivutuotantoa, kuten banaanin lehdet ja kahvipavun kuoret. Nykyään myös erilaisia vaahtomuovien (EVA) valmistuksessa voidaan hyödyntää orgaanisia sivutuotteita.

Leather

Yleisimmin ulkoilukengissä käytetyimmät nahat ovat haljasnahka ja vahattu nupukki, koska ne ovat paksuja ja kestäviä materiaaleja. Nahasta on tehty jalkineita jo tuhansia vuosia ja se on edelleen arvostettu materiaali sen monien hyvien ominaisuuksien vuoksi, kuten hengittävyys, muokkautuminen, kestävyys – ja hyvin hoidettuna se kestää kauniina lähes ikuisesti.

Jotta nahasta saadaan käyttöön sopivaa, se pitää ensin parkita. Kengissä käytetään yleensä pelkästään kemiallisesti parkittua nahkaa, koska se on kestävää mutta pehmeää ja joustavaa. Kemiallisia aineita, joita tuotannossa käytetään säädetään hyvin tarkasti laissa.

99% kengissä käytetyistä nahoista on nautaa. Vuodat joista nahka tuotteet tehdään, ovat yksinomaan elintarviketuotannon sivutuotteita. Mitään eläintä ei kasvateta tai tapeta vain sen nahan vuoksi, erona turkistuotantoon.

360 vision

Kengät joissa on paljon heijastavaa tai pimeässä hohtavaa pintaa eri puolilla kenkää.

Haltin jalkineet Katso kaikki

Halti Dundee Naisten Talvikengät
Dundee Mid Naisten DrymaxX Talvikenkä
Hinta 109.00 € Hinta 76.30 €
Halti Sletta Naisten Talvikenkä - Harmaa
Sletta Naisten DrymaxX Talvikenkä
Sletta Naisten DrymaxX Talvikenkä
Hinta 109.00 € Hinta 76.30 €
Halti Frost Mid 2 Pitopohjakenkä Naisten - Punainen
Halti Frost 2 mid women's grip shoes for winter red / Halti Frost pitopohjakengät talveen punaiset
Frost Mid 2 Pitopohjakenkä Naisten
Hinta 149.00 € Hinta 104.30 €
Halti Hiker Kuru Naisten Vaelluskenkä - Beige - Women's Hiking Shoe
Hiker Kuru DrymaxX Ulkoilukenkä Naisten
Hiker Kuru DrymaxX Ulkoilukenkä Naisten
189.00 €

Materiaalit - Varusteet

Reput / Reppukankaat

Vedenpitävä polyesteri

Molemmin puolin PU-pinnoitettu Ripstop-polyesteri. Saumateipattu, vedenpitävä rakenne.

Ripstop-polyamidi

Tämä polyamidikangas on valmistettu tiheästi kudotusta kuidusta. Kangas on päällystetty PU:lla kääntöpuolelta ja vettä hylkivällä käsittelyllä yläpuolelta.

Kierrätetty Ripstop-polyesteri

Ripstop-rakenteella vahvistettu kangas. Polyesterimateriaali on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista. Sopii kevyille tuotteille.

Velveton

Pehmeä, kahisematon kangas metsästysreppuihin. Vedenpitävä kalvo on kankaan kääntöpuolella.

Kierrätetty polyesteri

Mukava ja joustava vedenpitävä kangas, jota käytetään päivittäiseen käyttöön tarkoitetuissa repuissa ja laukuissa. Kolminkertainen PU-pinnoite. Polyesterimateriaali on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista.

Makuupussit / Makuupussikankaat

Kierrätetty 20D Mini Ripstop -polyamidi

Super kevyt tiheäksi kudottu kangas. vettähylkivällä käsittelyllä.

Kierrätetty Ripstop -polyesteri

Kierrätetyistä PET-pulloista valmistettu kangas; kangaspinta vettä hylkivällä käsittelyllä.

Soft-touch Polyester

Erikoismenetelmällä käsitelty kangas jossa on pehmeä, pörröinen pinta, joka hajottaa ja haihduttaa kosteutta ja tuntuu miellyttävältä ihoa vasten.

Makuupussin eristeet

Kaikki Haltin käyttämät untuvat kerätään jo kuolleilta linnuilta. Untuvia tai höyheniä ei poimita elävistä linnuista.

Untuva

Elintarvikekäyttöön tuotetusta siipikarjasta talteen otettu luonnontuote.

Fill power

Fill power arvo ilmaistaan untuvan joustavuuden ja ilmavuuden. 700 on erittäin korkea arvo ja heijastaa hyvää eristystä ja untuvan korkeaa laatua.

Untuva 90/10

Untuvaa 90 % ja pieniä höyheniä 10 %, mikä antaa täytteelle lisää joustavuutta ja keveyttä.

Microtherm THERMOFILL

Kierrätetty klusterikuitutäyte. Polyesteritäyte on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista.

Quattrofill 7

Seitsemänreikäinen kuitu, joka varastoi lämpöä itseensä ja eristää tehokkaasti kylmää vastaan.

Villa vanu

Vanu on valmistettu eurooppalaisesta aidosta lampaanvillasta sekä Polyesterista

Makuualustat

TPU

Termoplastinen polyuretaani. Laminoitu patjojen kankaille, jotta alusta olisi ilmatiivis.

Kierrätetty 150D polyesteri

Kevyt kangas, joka on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista. TPU laminointi

150D polyesteri

Vankka ja vahva kangas PVC-pinnoitteella.

Diamond Ripstop Polyesteri

Ripstop-rakenteella vahvistettu kangas. Sopii kevyille tuotteille.

Teltat

Telttakankaat (Ulkokangas)

DrymaxX Shield kangas

20D Silicone Nylon R/S. PFC-vapaa, 20D Ripstop Polyamidi kangas, jossa 5000 mm PU-pinnoite sisältä ja silikonikäsitelty ulkopuolelta. Vedenpitävä saumateippi.

Polyesteri Ripstop

Laadukas ulkoteltan materiaali, joka on päällystetty PU:lla vedenpitäväksi. Tässä materiaalissa on myös teipatut saumat, mikä parantaa vedenpitävyyttä entisestään. Ripstop-rakenne vahvistaa kangasta ja parantaa repeytymiskestävyyttä.

Hopeapinnoitettu polyesteri

Peruskangas on normaalia polyesteriä, mutta PU:hun on lisätty hopeaväriä. Hopeointi parantaa lämmön heijastavuutta pois teltan kankaasta. Tämä ominaisuus on erityisen hyvä laavuissa ja pelastuspeitoissa.

Polyesteri PU

Laadukas ulkoteltan materiaali, joka on päällystetty PU:lla vedenpitäväksi. Tässä materiaalissa on myös teipatut saumat, mikä parantaa vedenpitävyyttä entisestään.

Telttakankaat (Sisäteltat)

20D polyamidiverkko

Hyttystenkestävä verkko, jossa erinomainen hengittävyys.

Hengittävä Ripstop-polyamidi

Vettähylkivä kangas, joka tuulettaa telttaa hyvin. Ripstop-rakenne vahvistaa kangasta ja parantaa repeytymiskestävyyttä.

Hengittävä polyesteri

Käytetään sisäteltoissa. Vettä hylkivä kangas, joka tuulettaa telttaa hyvin.

Retkeilyvarusteet Katso kaikki

Halti Oulanka Tent - Pohja
Oulanka Teltta
259.00 €
Vaelluskupoli 2 Teltta
Vaelluskupoli 2 Teltta
299.00 €
Halti Hammock - Riippumatto - Sleeping bag - Makuupussi - Kuksa
Riippumatto hyttysverkolla
79.90 €
Laavu EVO Teltta
Laavu EVO Teltta
209.00 €