Halti vastuullisuus ja yritysvastuu

Vastuullisuus

We think ahead

Puhdas luonto on ollut meidän sukupolvellemme itsestäänselvyys. Me Haltilla katsomme tulevaisuuteen ja teemme voitavamme, jotta jälkipolvetkin saisivat nauttia siitä. Kaikki Haltin toiminta perustuu sekä ympäristön että ihmisen kunnioittamiseen, sillä tuotteemme on suunniteltu luonnossa liikkumiseen ja urheiluun. Think Ahead -kestävän kehityksen ohjelmamme myötä otamme vastuun sosiaalisesta, ympäristöllisestä ja taloudellisesta jalanjäljestämme. Työtä on vielä paljon, mutta pyrimme toiminnassamme jatkuvasti parempaan - tuotteen elinkaaren jokaisessa vaiheessa.

Suomalaista designia

Pohjoinen luonto opettaa ja inspiroi meitä luomaan ulkoiluvaatteita ja varusteita, jotka kestävät kovaa kulutusta ja aikaa.

Suunnittelemme vaatteita ja varusteita kaikkiin vuodenaikoihin ja vaativimpiinkin olosuhteisiin yli neljänkymmenen vuoden kokemuksella. Jokainen osa-alue on mietitty materiaaleista viimeiseenkin tekniseen yksityiskohtaan, jotta voisit nauttia vaatteistasi mahdollisimman pitkään.

Tuotteemme suunnitellaan Suomessa 3D-ohjelmaa hyödyntäen. 3D-suunnittelun avulla vähennämme merkittävästi tekstiilijätettä, logistiikkapäästöjä ja luonnonmateriaalien hukkakäyttöä.

Mistä vaatteeni on tehty?

Tavoittelemme aina laatua, huippuunsa viritettyjä teknisiä ominaisuuksia ja kestävyyttä. Suunnittelemme tuotteemme ulkona liikkumiseen. Käytämme paljon voimavaroja oikeiden materiaalien valitsemiseen. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että vaatteemme on turvallinen niin sinulle kuin sen tekijöille ja ympäröivälle luonnolle. Tiukkojen globaalien sertifiointien avulla vähennämme ihmisiin ja luontoon kohdistuvia haittavaikutuksia. Lisäämme jatkuvasti kierrätetyn materiaalin käyttöä.

Vaatteeni tekijät

Meillä on pitkät ja vakaat suhteet tehtaisiin, joissainkin jopa 40 vuotta, joissa tuotteitamme valmistetaan. Haluamme kertoa avoimesti missä tuotteemme valmistetaan ja ketkä ovat tuotteidemme tekijät. Tehtaiden työntekijät ovat osa tuotantoketjuamme ja haluamme heidän voivan hyvin. Muun muassa globaalisti arvostetun amfori BSCI-järjestön sekä omavalvonnan avulla varmistamme, että työolot ovat kaikille sosiaalisesti ja eettisesti hyväksyttävät.

Käytä, korjaa ja kierrätä

Vaatteemme ja varusteemme on suunniteltu kestämään aikaa ja kovaakin kulutusta. Toivomme tuotteidemme kestävän sinulla vuosia, mutta tarvitsemme myös apuasi taistelussa kertakäyttökulutusta vastaan. Pese ja huolla vaatteesi ohjeiden mukaan ja korjauta rikki mennyt vaate tai varuste ennen kuin hankit uutta. Meiltä saat tähän ohjeita ja tukea.

Tavoite: Hiilineutraali yritys vuonna 2022

Vastuullisuus on yrityksemme strategian perusta ja yksi tärkeimmistä arvoistamme. Olemme asettaneet itsellemme kunnianhimoisen tavoitteen: olla omien Suomen toimintojen osalta hiilineutraali yritys vuonna 2022. Aloitimme hiilijalanjälkemme perusteellisen laskemisen vuonna 2018 ja nyt vertailemme edistymistämme vuositasolla.

Olemme tehneet lukuisia päätöksiä ja toiminnan muutoksia, joiden avulla etenemme kohti hiilineutraaliutta. Mutta ei syytä huoleen, emme lopeta työtämme siihen vaan etsimme jatkuvasti keinoja pienentää ympäristövaikutusta myös koko tuotantoketjumme ja tuotteidemme osalta. Pyydämmekin Sinua tukemaan meitä tavoitteessamme käyttämällä Halti-tuotteitasi mahdollisimman pitkään, pitämällä niistä hyvää huolta ja kierrättämällä niitä eteenpäin.