Mistä vaatteeni on tehty?

Kierrätetty materiaali

Tavoittelemme tuotteissamme aina laatua, huippuunsa viritettyjä teknisiä ominaisuuksia sekä kestävyyttä. Kierrätetty materiaali ei aina mahdollista tuotteeseen haluttuja teknisiä ominaisuuksia, mutta juuri tässä haluamme kehittyä ja löytää ratkaisut, joissa teknisyys säilyy korkealuokkaisena ympäristövastuutamme unohtamatta. Se ei ole mahdotonta mutta työtä on vielä paljon. Kierrätetyn polyesterin käyttö vähentää riippuvuutta raakaöljystä ja luo mahdollisuuksia hyödyntää muuten kaatopaikalle päätyviä materiaaleja.

Tavoitteemme on jatkuvasti lisätä kierrätetyn materiaalin käyttöä kaikissa mallistoissamme. Lue lisää vuosiraportistamme.

Turvalliset kankaat ja materiaalit

Meille on ensiarvoisen tärkeää, että tuotteissa käyttämämme kankaat ja tarvikkeet ovat turvallisia sekä niitä käsitteleville työntekijöille, ympäröivälle luonnolle kuin tuotteen käyttäjille.

Olemme bluesign® system partner, mikä tarkoittaa sitä, että alallamme arvostettu, riippumaton organisaatio, bluesign®, auttaa meitä valvomaan alihankkijoidemme käyttämiä materiaaleja tarkasti ja lisäämään terveellisempien ja turvallisempien ainesosien käyttöä tuotteissamme. Bluesign® system -kumppanuuden avulla vähennämme ihmisiin ja luontoon kohdistuvia haittavaikutuksia ja takaamme parhaan mahdollisen suojan niin työntekijöille kuin kuluttajillekin.

Noudatamme EU:n antamaa REACH kemikaaliasetusta ja seuraamme erityistä huolta aiheuttavien aineiden SVHC:n kandidaattilistaa pysyäksemme ajantasalla määräyksistä. Lisäksi noudatamme bluesign®:n kiellettyjen aineiden listaa niissä tuotteissa, joissa on bluesign®-kangas. Jokainen bluesign® -hyväksytty kemikaalituote käy läpi tarkan riskiarvioinnin ja kiellettyjen ainesosien listoja päivitetään vuosittain. Lisäksi Kangastoimittajan tulee sitoutua Haltin eettiseen ohjeistoon (Code of Conduct), ostosopimuksen vaatimuksiin sekä kunkin materiaalityypin yksityiskohtaisiin vaatimuksiin. Lue lisää vuosiraportistamme.

PFC-VAPAA MATERIAALI

Per- ja polyfluorihiilivety (PFC) ovat olleet pitkään ulkoiluvaatteiden valmistuksessa tärkeitä ainesosia, sillä on uskottu, että niiden avulla tuotteista tehdään vedenkestäviä ja pitkäkestoisia. Fluorihiilivedyn eli PFC-yhdisteiden haittavaikutuksia on viime vuosina alettu tutkia enemmän ja tutkimuksissa on todettu niiden olevan haitallisia ympäristölle ja sitä kautta myös ihmisille. Olemme keskittyneet löytämään PFC-vapaita ratkaisuja tuotteisiimme ja kesästä 2020 lähtien kaikki tuotteemme, joissa on DWR-vettähylkivyyskäsittely, ovat täysin PFC-vapaita. Kaikki valmistamamme kengät ovat aina täysin PFC-vapaita.

Halti vastuullisuus, PFC-vapaa materiaali
Halti vastuullisuus tuotteiden materiaalit

Taistelu mikromuovia vastaan

Haluamme luoda teknisiä vaatteita, jotka mahdollistavat vaativankin urheilun ja liikkumisen sekä toimivat haastavissakin olosuhteissa. Usein tekniset vaatteet on tehty synteettisistä kuiduista (PES tai PA), joiden avulla niihin saadaan muokattua toivottuja ominaisuuksia, kuten vedenhylkivyyttä, hengittävyyttä ja lämmöneristävyyttä. Vaikka kuidut ovat pitkiä, niistä saattaa irrota pesussa pieniä hiukkasia eli mikromuovia. Tekstiilialan yksi haaste on myös se, että mikromuovia kulkeutuu jäte- ja sadeveden mukana vesistöihin, vaikka puhdistamot onnistuvatkin poistamaan 99% mikromuovista. Biohajoamattoman mikromuovin kertymisestä isoiksi muovilautoiksi valtamerissä on uutisoitu laajasti ja se on herättänyt suurta huolta myös meillä. Olemme tarttuneet ongelmaan hyödyntämällä käytettyjä muovijuomapulloja vaatteiden valmistuksessa. Pyrimme vähentämään mikromuovipäästöjä valmistamalla pitkään kestäviä ja laadukkaita tuotteita sekä antamalla ohjeita vaatteiden huoltamiseen:

* Pese synteettisiä tuotteita vähemmän, joskus tuuletus riittää tuotteen raikastamiseen
* Pese synteettiset ja luonnonkuidut erikseen, jolloin mikrokuitua tutkimusten mukaan irtoaa vähemmän
* Vältä hienopesuohjelmia ja pese täysiä koneellisia sillä runsas vesimäärä irrottaa mikromuovia
* Kierrätä tuotepakkauksissa käytetty muovi

Kunnioitamme eläimiä

Käytämme ulkoiluvaatteissamme vain tekoturkista. Untuvatuotteissamme käytetty untuva ja höyhenet ovat elintarviketeollisuuden sivutuotteita ja tulevat toimijoilta, jotka kunnioittavat eläinten elämää ja jotka eivät altista eläimiä vahingollisille prosesseille. Tätä valvoo itsenäinen ja vapaaehtoinen globaali standardi RDS (The Responsible Down Standard). Kaikki untuvatuotteemme ovat olleet RDS-standaroituja jo vuodesta 2014. Jokaista untuvan hankintavaihetta tarkkaillaan ja eläinten kasvattajat auditoidaan vuosittain. Untuva on näin ollen jäljitettävissä. Lisäksi käytämme myös kierrätettyä untuvaa.

Villaa sisältävissä tuotteissamme varmistamme, ettei villaa tuottavien lampaiden loisia torjuta kivuliaalla mulesing-menetelmällä.

Halti vastuullinen untuva
Halti vastuullisuus luomupuuvilla
Luomupuuvilla

Puuvillan ja myös luomupuuvillan tuotannon suurin haaste on veden massiivinen kulutus. Jotta pystyisimme osaltamme vähentämään veden kulutusta, vähennämme aktiivisesti puuvillan käyttöä vaatteissamme ja etsimme myös luomupuuvillalle korvaavia materiaaleja. Joissakin vaatteissa puuvilla on kuitenkin olennainen materiaali ja pyrimme tällöin käyttämään luomupuuvillaa. Orgaanisen puuvillan eli luomupuuvillan viljelyssä ei käytetä keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita mikä on perinteisesti viljeltyyn puuvillaan verrattuna huomattavasti turvallisempi vaihtoehto niin loppukäyttäjille kuin puuvillapelloilla tai materiaalin prosessoinnissa työskenteleville ihmisille sekä ympäröivälle luonnolle, vesistöille ja eläimille.