Halti - Nasta ja KitkakengätHalti - Nastkengät ja Pitopohjakengät - Kitkakengät - Mobiili

Pitoa talven liukkaille

Talven tullessa moni miettii, mitkä talvikengät olisivat hyvät ulkoiluun. Jäisellä ja liukkaalla kelillä on hyvä panostaa kenkiin, joissa on pitävä pohja, jotta vältytään turhilta liukastumisilta.

Halti on suunnittelut ja tuottanut nastakenkiä jo pitkään, mutta pitopohjakengät - toiselta nimeltään kitkakengät - ovat uudempi tuote kenkävalikoimassamme. Haltin nastakenkäpohja on nimeltään GripmaxX Spike ja kitkakengissä löytyy kaksi eri vaihtoehtoa: Michelin Ice Grip ja Vibram Arctic Grip. Kitkapohjaa voisi verrata auton kitkarenkaisiin sillä niiden kulutuspinnan muotoilu pitää hyvin lumella, jäällä ja märällä asfaltilla. Mikä ero näiden talvikenkien välillä sitten on käyttäjälle? Alla olevasta taulukosta näet vertailun.

Halti - Nastakengät

Nastakengät

Haltin GripmaxX Spike-pohjalla varustetut nastakengät sopivat ainoastaan ulkokäyttöön jäiselle tai liukkaalle alustalle. Pohjaan upotetut nastat ovat kulutusta kestävää ruostumatonta terästä ja pysyvät hyvin kiinni aktiivisemmassakin käytössä. Nastakengät on suunniteltu talvikäyttöön, joten ne ovat aina myös vedenpitävät ja lämpimät.

Michelin®

Halti on kehittänyt yhdessä Michelinin kanssa Ice Control -teknologiaan perustuvat kitkakengät, jotka ovat vaihtoehto nastakengille. Michelinin patentoima ulkopohjan kitkakumiseos on tuttu autojen kitkarenkaista ja se antaa testatusti parhaan pidon erilaisilla pinnoilla, ilman nastoja. Haltin Michelin Ice Grip -kitkapohjalla voi kävellä vuoden ympäri, ja se antaa pitoa myös märällä asfaltilla. Talvikäyttöön suunniteltuna nämäkin kengät ovat vedenpitäviä ja lämpimiä.

Arctic Grip

Vibram Arctic Grip pitopohjalla varustetut kitkakengät ovat niinikään vaihtoehto nastakengille. Pohja on kumia, joka on suunniteltu kylmiin oloihin. Vibram Arctic Grip toimii hiekkapaperin tavoin tarraten jään pintaan tavallista kumia karheammalla pinnallaan. Pohjassa on lisäksi yksi lämpökromaattinen pala, joka vaihtaa väriä siniseksi silloin, kun lämpötila laskee alle 0 °C varoittaen näin mahdollisesta jäästä.

Halti - Nastakengät - JääHalti - Nastakengät - Jää - Mobiili

Nastakengät

Nastakengissä on nimensä mukaisesti nastat pohjissa, joiden tarkoitus on purra jäähän sekä lumeen ja antaa kengille pitoa liukkaalla kelillä. Nastakengät ovat hyvä valinta, jos ulkoilet paljon maastossa, jossa voi olla liukkaita kohtia tai haluat nauttia kävelyretkistä lumisella jäällä. Nastakengät ovat parhaimmillaan luonnossa liikuttaessa.

On hyvä huomioida, että nastakengistä jää helposti jälkiä lattiaan, joten niillä ei voi kävellä sisätiloissa. Nastakengille suosittelemme suojaavia liukuesteitä, jotka voi tarvittaessa laittaa kenkien pohjaan suojaamaan nastoja ja lattiaa.

Kitkakengät

Kitkakenkien pohjassa on kitkaa tekevä rakenne, joka antaa hyvän pidon liukkaalla kelillä. Kitkakenkien hyvä ominaisuus on se, että ne pitävät myös märällä kelillä sitten, kun talven pakkaset vaihtuvat kevätaurinkoon ja jäät alkavat osittain sulaa. Kitkakengät eivät nastojen tapaan tee jälkiä lattiaan, joten ne ovat hyvä valinta talven yleiskengiksi, joilla voi kävellä ulkoilun lisäksi myös vaikkapa kauppaan.

Vedenpitävät ja lämpimät

Haltin nasta- ja kitkakengissä on kaikissa sukkamallinen vedenpitävä DrymaxX®-kalvo, Kalvon ansiosta lumi ja loska eivät pääse kastelemaan varpaita, ja kun jalat eivät kastu, pysyvät ne myös paremmin lämpimänä pakkasella. Jos ulkoilet paljon lumisessa maastossa, suosittelemme puolivarrellisia kenkiä, jotta lumi ei pääse kenkien sisään. Jos ulkoilet enemmän kaupunkiympäristössä ja auratuilla teillä, niin matalavartiset talvikengät ovat hyvä valinta. Matalavartisten kenkien etuna on niiden parempi ketteryys kävellessä tai juostessa. Huomioithan, että nastakengät tai kitkakengät eivät täysin estä liukastumista kaikissa olosuhteissa, joten olethan aina varovainen liikkuessasi liukkailla keleillä.

Tutustu Haltin nastakenkiin ja kitkakenkiin; meiltä löydät erilaisia vaihtoehtoja naisille ja miehille.

Halti Jura Naisten Ulkoilukenkä
Jura Naisten Mid Pitopohjakenkä
Jura Naisten Mid Pitopohjakenkä
Hinta 129.00 € Hinta 90.90 €
Lynx mid DrymaxX Nastakengät
Lynx mid DrymaxX Nastakengät
129.00 €
Halti Fjalla Naisten DrymaxX Talvisaapas
Halti Fjalla Naisten Talvikengät - Saapas
Fjalla Naisten Talvikenkä
Hinta 139.00 € Hinta 97.90 €
Halti Kenai Miesten Nastakenkä - Musta
Halti Kenai Miesten Nastakengät
Kenai Mid Miesten DrymaxX Nastakenkä
Hinta 129.00 € Hinta 90.30 €
Frost Mid Miesten DrymaxX Pitopohjakengät
Frost Mid Pitopohjakengät
Frost Mid Pitopohjakengät
Hinta 139.00 € Hinta 97.90 €
Frost Mid Naisten DrymaxX Pitopohjakenkä - Punainen
Frost Naisten Mid Pitopohjakenkä
Frost Naisten Mid Pitopohjakenkä
Hinta 139.00 € Hinta 97.90 €

Katso kaikki