Haltin SPINNOVA®-kuidusta valmistettu parkatakki yleisön suosikki Suomen vastuullisin tuote -äänestyksessä

Ympäristöystävällisestä SPINNOVA®-kuidusta sekä puuvillasta valmistettu Halti Cyclus Unisex Parka on valittu Suomen vastuullisin tuote -kilpailun yleisöäänestyksen voittajaksi. Yleisöäänestyksessä oli mukana 200 tuotetta ja palvelua.

Kahden kotimaisen brändin ennakkoluuloton yhteistyö saa kiitosta kuluttajilta: ulkoiluvaate- ja varustemerkki Haltin ja vastuullisia tekstiilikuituja valmistavan Spinnovan Cyclus Unisex -parkatakki on voittanut Suomen vastuullisin tuote -kilpailun yleisöäänestyksen. Ostavastuullisesti.fi -sivuston vuotuinen kilpailu nostaa esiin kestävää elämäntapaa tukevia tuotteita ja palveluita. Sivustolle hyväksytyt tuotteet ja palvelut kuratoidaan riippumattoman asiantuntijaraadin toimesta.

Yleisöäänestykseen osallistuneet kiittävät Halti Cyclus Unisex -parkatakin valmistustapaa sekä sitä, että takki on mukava päällä. Myös takin malli, monipuolisuus eri vuodenaikoina ja kestävyys käytössä saavat kehuja.

”Jos uusi tuote on ostettava, ovat kriteerini laatu, ajattomuus, käytännöllisyys, vastuullinen tuotanto sekä kiertotalouden toimintamalleja huomioiva arvoketju. Haltin Cyclus Unisex parkassa nuo kriteerit täyttyvät. Tuote edustaa viimeisintä innovaatiota materiaalien ja valmistustavan suhteen”, perustelee valintaansa yksi äänestäjistä.

Uudet, innovatiiviset kangasteknologiat ovat suuressa roolissa muotialan vastuullisuustyössä, ja me Haltilla haluamme olla siinä edelläkävijä. Yhteistyössä Spinnovan kanssa, olemme mukana vastuullisten materiaalien ja teknologioiden kehitystyössä ja pääsemme myös testaamaan vastuullisten materiaalien kaupallista skaalautuvuutta. Cyclus Unisex -parka on jo lähes loppuunmyyty, mutta tulemme jatkossakin panostamaan yhteistyöhön materiaali-innovaatioissa”, kertoo Haltin Head of Operations Laura Roman.

On hienoa saada työstämme tunnustusta kuluttajilta näin suoralla tavalla. Parkatakin kehityksessä tutkittiin vastuullisuutta monesta näkökulmasta. Spinnovan vähäpäästöisen kuidun lisäksi takin kangas on värjätty resurssitehokkaalla teknologialla. Ulkoiluvaatteet on yleensä valmistettu keinokuiduista, mutta tämä tuote todistaa, että niissä vaadittuja ominaisuuksia on mahdollista saavuttaa myös uusilla vastuullisemmilla kuiduilla”, lisää Spinnovan Chief Sustainability Officer, Shahriare Mahmood.

Halti Cyclus Unisex -parka kuuluu Haltin urbaaniin Kallio® by Halti® -mallistoon. Parkatakin tuotannossa on käytetty puupohjaista SPINNOVA®-kuitua, jonka valmistaminen kuluttaa 99,5% vähemmän vettä ja tuottaa 74% vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin perinteisen puuvillakuidun tuottaminen keskimäärin. Tuote on värjätty imogon teknologialla, joka kuluttaa noin 90% vähemmän vettä, energiaa ja kemikaaleja kuin perinteiset kankaiden värjäysprosessit. Takille tehty vettähylkivyyskäsittely ei sisällä lainkaan PFAS-kemikaaleja. Cyclus Unisex on vettähylkivä, tuulenpitävä ja kestävä parkatakki – ja aikanaan helposti kierrätettävissä.

Lisätiedot:
Shahriare Mahmood, Chief Sustainability Officer, comms@spinnova.com
Laura Roman, Head of Operations, laura.roman@halti.fi

Cyclus Unisex Parka

Cyclus parka on upea yhdistelmä funktionaalista designia ja teknistä innovaatiota. Vettähylkivä ja tuulenpitävä parkatakki on suunniteltu erityisesti niille, jotka eivät ole valmiita kompromisseihin vastuullisuuden, käytännöllisyyden ja estetiikan välillä.

Cyclus henkii karheaa minimalismia ja urbaania särmää. Rento mitoitus ja selkeät linjat antavat parkalle ryhdikkään, ajattoman ja tyylikkään yleisilmeen.