Halti x Spinnova yhteistyöHalti x Spinnova yhteistyö

Spinnova ja Halti yhteistyöhön

SPINNOVA®-kuidusta valmistettu ja vastuullisesti värjätty parkatakki kauppoihin keväällä 2023

SPINNOVA & HALTI TIEDOTE 22.11.2022

Cyclus unisex -parkatakki on Spinnovan ja Haltin yhteistyön ensimmäinen tuote, ja uusin tuote Haltin tänä vuonna lanseeraamassa, urbaanissa Kallio®-kokoelmassa. Vettähylkivä ja tuulenpitävä parkatakki on valmistettu SPINNOVA®-kuidusta sekä puuvillasta, ja se on värjätty ruotsalaisen teknologiayhtiö imogon ympäristöystävällisellä värjäystavalla. Kyseessä on ensimmäinen tuote, joka hyödyntää sekä Spinnovan että imogon teknologioita. Takki tulee myyntiin kevään 2023 aikana.

Kotimainen ulkoiluvaate- ja varustemerkki Halti on julkaissut ensimmäinen SPINNOVA®-kuidusta valmistetun tuotteensa – vettähylkivän ja tuulenpitävän parkatakin, joka on tehty SPINNOVA®-kuidusta ja puuvillasta. Cyclus unisex -parkatakki on osa Haltin tänä vuonna lanseeraamaa urbaania Kallio® by Halti -mallistoa, joko koostuu ajattomista vaatteista ja asusteista, jotka sopivat niin kaupunkiympäristöön kuin luontopoluille, toiminnallisuudesta ja säänkestävyydestä tinkimättä. Parkatakki tulee myyntiin kevään 2023 aikana.

Modernia designia ja teknisiä ominaisuuksia

“Meillä on äärimmäisen korkeat kriteerit käyttämillemme materiaaleille: suosimme kierrätettäviä ja vastuullisesti tuotettuja materiaaleja, jotka kestävät kaikkia sääolosuhteita, tulipa taivaalta mitä tahansa. On kiehtovaa käyttää uusia materiaaleja ja oppia, miten ne toimivat käytännössä. Pitkän aikavälin tavoitteenamme on tuoda innovatiivisia tuotteita kuten Cyclus unisex -parkatakki laajasti kuluttajien saataville ja arkikäyttöön. Spinnova ei tee kompromisseja suorituskyvyn ja vastuullisuuden välillä, ja on vahvana kotimaisena brändinä meille luonteva kumppani tähän”, Haltin toimitusjohtaja Aki Kuusilehto kertoo.

Cyclus unisex -parkatakin tuotannossa yhdistyy kaksi mullistavaa teknologiaa: tuote on valmistettu uudesta SPINNOVA®-kuidusta ja värjätty ruotsalaisen tekstiiliteollisuusyhtiö imogon ympäristöystävällisellä teknologialla. imogon patentoitu teknologia on äärimmäisen resurssitehokas: se vähentää energian-, kemikaali- ja vedenkäyttöä yli 90 prosentilla tavanomaiseen jet-värjäykseen verrattuna. SPINNOVA®-kuidun valmistuksessa käytetään hyvin vähän vettä eikä lainkaan haitallisia kemikaaleja. Kuitu on täysin biohajoavaa ja kierrätettävää. Spinnova kertoi yhteistyöstään imogon kanssa ensimmäisen kerran heinäkuussa 2022.

Noin kaksi kolmasosaa vaatteiden koko arvoketjun hiilijalanjäljestä syntyy tyypillisesti materiaalin tuotannon, värjäyksen ja käsittelyn aikana. Siksi perinteisten käsittelymenetelmien korvaaminen Spinnovan ja imogon kaltaisilla uusilla teknologioilla tarjoaa yrityksille mahdollisuuden pienentää hiilijalanjälkeään, sekä vähentää veden ja kemikaalien käyttöä.

"Halti ja imogo ovat molemmat esimerkkejä vahvoista pohjoismaalaisista brändeistä, jotka nostavat rimaa niin luovuuden ja suorituskyvyn kuin vastuullisuuden saralla. Olemme innoissamme, kun saamme syventää yhteistyötä molempien yhtiöiden kanssa, emmekä malta odottaa Cyclus unisex -parkatakin saapumista myymälöihin”, Spinnovan toimitusjohtaja Kim Poulsen jatkaa.

Tuotelanseeraus on osa Spinnovan kaupallistamissuunnitelmia. Yhdessä sijoittajan ja kumppaninsa Suzanon kanssa Spinnovan tavoitteena on saavuttaa globaalisti miljoonan tonnin vuotuinen SPINNOVA®-kuitukapasiteetti vuosiin 2031–2033 mennessä. Tämä tarjoaa maailmanlaajuisille muotibrändeille ja jälleenmyyjille monikäyttöisen ja vastuullisen kuidun kaupallisessa mittakaavassa.

Lisätiedot:

Kim Poulsen, Spinnovan toimitusjohtaja,
comms@spinnova.com

Aki Kuusilehto, Haltin toimitusjohtaja,
+358 400 444 608 aki.kuusilehto@halti.fi

Halti X Spinnova yhteistyö
Halti X Spinnova Yhteistyö

Spinnova – Vastuullisia tekstiilimateriaaleja, luonnollisesti

Spinnova mullistaa tekstiilien valmistustavan globaalisti. Spinnova on kehittänyt uudenlaisen patentoidun teknologian tekstiilien valmistamiseen puusta ja jätevirroista kuten nahka-, tekstiili- tai ruokajäte, ilman haitallisia kemikaaleja. SPINNOVA®-kuitu ei tuota lainkaan jäte- tai sivuvirtoja tai mikromuovia, ja sen CO2-päästöt ja vedenkäyttö ovat minimaaliset. SPINNOVA®-materiaalit ovat nopeasti maatuvia ja kierrätettäviä. Spinnova on sitoutunut käyttämään vain vastuullisia raaka-aineita kuten FSC-sertifioitu puu ja jätevirrat. SPINNOVA®-kuitu tuotetaan ilman haitallisia tai monimutkaisia kemiallisia prosesseja, ja se tuntuu luonnollisilta kuiduilta kuten puuvilla ja pellava.

Spinnova on palkittu mm. Fast Company -lehden, ISPO:n, Scandinavian Outdoorin, ANDAMin, Monoclen, Marie Claire UK:n sekä TIME-lehden vastuullisiin innovaatioihin liittyvissä kilpailuissa.

Spinnovan osakkeet (SPINN) noteerataan Nasdaq First North Growth Market Finland -kasvumarkkinapaikalla.

SPINNOVA®-kuidun verkkosivut: www.spinnova.com.
Spinnova-konsernin verkkosivut: www.spinnovagroup.com.

Halti – Inspiring people to connect with nature

Halti on suomalainen premium-ulkoilubrändi, jolla on yli 45 vuoden kokemus ulkoilu- ja urheilutuotteiden suunnittelusta. Pohjoinen luonto on vuosien saatossa opettanut meille, mitä ovat haastavat ja muuttuvat sääolosuhteet. Armoton arktinen ilmasto sekä luonnon karu kauneus antaa inspiraation toiminnallemme. Haltin tehtävä on kannustaa jokaista ihmistä löytämään oman tapansa nauttia ulkoilusta ja olla yhteydessä luontoon. Olitpa sitten vaelluksella tunturissa tai kävelylenkillä läheisessä kaupunginpuistossa.

Haltin kestävän kehityksen ohjelman Think Ahead avulla otamme vastuun sosiaalisista, ympäristöllisistä ja taloudellisista jalanjäljistämme. Kehitämme jatkuvasti prosessejamme ja pyrimme suunnittelemaan tuotteita, jotka ovat ajattomia, kestäviä ja valmistettu kierrätetyistä ja ympäristöä säästävistä materiaaleista. Paljon työtä on vielä jäljellä, mutta Halti on sitoutunut ottamaan askeleita eteenpäin ja huomioimaan kestävää kehitystä tuotteen elinkaaren jokaisessa vaiheessa. Halti on perustettu vuonna 1976 ja sen pääkonttori sijaitsee Sipoossa.

Haltin verkkosivut: https://www.halti.fi/