Meidän historia - Halti


Haltin historia osa seikkailuhistoriaa

Halti tuotemerkin perustaja on Juhani Hyökyvaara. Nuorena miehenä Hyökyvaara työskenteli myyjänä helsinkiläisessä retkeilykaupassa ja sai nähdä kuinka ihmiset etsivät keveämpiä ja toimivampia reppuja, makuupusseja ja telttoja kuin mitä markkinoilla oli tarjolla. Idea omasta yrityksestä syntyi ja Juhani Hyökyvaara perusti oman yrityksen Jukaflexin vuonna 1972. Jukaflex alkoi suunnitella ja valmistuttaa retkeilyvarusteita ja maahantuoda ratsastusvälineitä.

Vuonna 1976 lanseerattiin Halti tuotemerkillä ensimmäiset innovatiiviset vaellus- ja retkeilyvälineet. Haltin alumiinirunkoinen rinkka oli huomattavasti markkinoilla olevia kilpailijoitaan keveämpi. Makuupusseissa uutta oli yhtyeenliitettävyys, jonka myötä kahdesta pussista saatiin tilava perhepussi.

Tuotekehitys oli ennakkoluulotonta ja innokasta ja markkinoille saatiin omassa kategoriassaan edellä käyviä tuotteita toinen toisensa jälkeen. Tuotetestaukseen satsattiin alusta alkaen. Suomalaisista nuorista miehistä koostuvat testiryhmät altistivat tuotteita haasteellisissa olosuhteissa niin Huippuvuorilla kuin Pohjoisnavalla. Lupaus tinkimättömästä laadusta annettiin tietoisena "erämaan armottomuudesta". 1980-luvun puolivälissä retkeilyinnostuksen tasaantuessa lisättiin vaatetuksen ja asusteiden tarjontaa muuhun outdoor -liikuntaan.

 

Suomen Alppimaajoukkue

Uusi sivu Haltin historiassa kääntyi jälleen 1999, kun Halti aloitti yhteistyön Suomen Alppimaajoukkueen kanssa ja ensimmäinen Halti-merkkinen lasketteluvaatemallisto lanseerattiin. Kalle Palanderin ja Tanja Poutiaisen nousu alppihiihdon kirkkaiksi tähdiksi on tapahtunut Halti vaatteissa.
Halti tänään

Tänä päivänä Halti- tuotteet palvelevat kattavaa lajikirjoa; alppi- ja freestylehiihtoa, maastohiihtoa, kiipeilyä, luontoliikuntaa, golfia ja pyöräilyä. Multisport-ryhmän tuotteet soveltuvat mm. juoksuun, sauvakävelyyn ja muuhun aktiiviseen kuntoiluun.

Halti panostaa yhä voimakkaasti tuotekehitykseen, jotta vaatteet ja varusteet vastaisivat vaativan lajiharrastajan toiveita ja tarpeita. Tuotekehitykseen liittyvä lajikohtainen testaus on laajentunut luontevasti myös muuhun kumppanuuteen; Halti toimii eri lajien huippunimien virallisena tukijana vaatetuksen puitteissa.

Halti historia