Halti - MerinovillaHalti - Merinovillakerrasto

Merinovilla

Merinovilla - Yksi suosituimmista materiaaleista!

Merinovilla

Kaulureita, pipoja, käsineitä, sukkia, paitoja, kerrastojaMerinovilla on nykyisin yksi suosituimmista materiaaleista, kun puhutaan joko suoraan ihoa vasten tai välikerrokseksi suunnitelluista tuotteista. Voidaankin sanoa, että materiaalina merinovilla on paras valinta varsinkin viileisiin ja kylmiin olosuhteisiin, mutta koska merinovillainen tuote mukautuu käyttäjänsä lämpötilaan, tuntuu se puolestaan viileältä lämpimän sään aikaan käytettäessä.

Halti - Merinovillakerrasto - Anne Kyllönen
Halti - Merinovillakerrasto - Ristomatti Hakoja - Anne Kyllönen
Halti - Merinovilla - Ristomatti Hakola

Valtaosa vaateteollisuudessa käytetystä merinovillasta on peräisin Argentiinasta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista, jossa merinolampaiden kasvatus on tuottoisa bisnes. Merinovillan kuitu on huomattavasti pidempää ja ohuempaa kuin normaalin villan. Merinovilla tuntuu miellyttävältä ihoa vasten ja aiheuttaa hyvin harvoille käyttäjilleen kutinaa tai allergiaa. Suoraan ihoa vasten käytettäessä merinovilla siirtää kosteutta tehokkaasti pitäen siten ihon kuivana ja lämpöisenä.

Helppohoitoinen

Luonnostaan antibakteerisena materiaalina merinovilla on helppohoitoinen eikä siihen tartu hajut helposti. Tuotteen hyvin tuulettamalla käytön jälkeen säästyt turhilta pesukerroilta.

100% merinovilla tai sekoitekuitua

Tuotteesta riippuen, se pystytään valmistamaan joko lisäämällä merinovillaan sekotekuitua tai vastaavasti 100 %:sti merinovillasta. Sekotekuitua villaan lisäämällä tuotteesta saadaan kestävämpi, joten esimerkiksi lähes aina merinovillasukat sisältävät sekotekuituja. Myös muissa tuoteryhmissä käytetään villan ja sekotekuitujen yhdistelmiä, jolloin muun muassa tuotteen teknisiä arvoja pystytään parantamaan. Sekotekuitua sisältävät merinovillatuotteet ovat yleensä myös edullisempia, mutta täysin samaa pehmeyttä ja käyttömukavuutta verrattuna 100 %:een merinovillatuotteeseen emme voi saavuttaa.

Museling Free-merinovilla

Merinovillatuotteista puhuttaessa esiin nousee myös eettisyys ja vastuullisuuskysymykset. Kaikki Halti malliston merinovillatuotteet on valmistettu Mulesing Free -merinovillasta. Mulesing Free -lammasfarmit ovat allekirjoittaneet sopimuksen vastuullisesta toiminnastaan tuotantoeläimiään kohtaan. Valitessasi Halti merinovillatuotteen, olet puolestamme vakuutettu käyttämään eettiset arvot täyttävää tuotetta.

Merinovillatuotteet

Halti Pihka Women's Merino Base Layer Shirt Black
Halti Pihka Women's Baselayer Shirt Purple
Pihka Naisten Merinoaluspaita
Hinta 99.90 € Hinta 74.90 €
Halti Pihka Women's Merino Base Layer Shirt Black
Halti Pihka Women's Merino Baselayer Pant Red
Pihka Naisten Merino Alushousut
Hinta 99.90 € Hinta 74.90 €
Halti Merinovilla T-paita - Sininen
Tuntu Naisten Merino T-paita
Tuntu Naisten Merino T-paita
69.90 €
Halti Miesten Merinovilla T-paita - Sininen
Tuntu Miesten Merino T-paita
Tuntu Miesten Merino T-paita
70.00 €
Halti Neva Naisten Kerrasto
Halti Neva Naisten Kerrasto
Neva Naisten Kerrasto
99.90 €