Vinkit takin valintaan

Takin valintaan vaikuttavat monet eri tekijät, joista tärkein on takin käyttötarkoitus. Mihin tarkoitukseen takki tulee ja mitä siltä odotetaan? Lisäksi valintaan liittyy oleellisesti käyttäjän henkilökohtaiset mieltymykset esimerkiksi takin materiaaleihin, malliin ja väriin liittyen. Takilta odotetaan usein myös monikäyttöisyyttä. Esimerkiksi hyvää kuoritakkia käytät ympäri vuoden.

Nykyisin kuluttajan ostopäätökseen vaikuttavat myös tuotteen ja brändin ekologisuus ja vastuulliset arvot. Kaikki Haltin toiminta perustuu sekä ympäristön että ihmisen kunnioittamiseen ja me Haltilla tarjoamme aina vain vastuullisesti tuotettuja tuotteita.

Retkeilytakit

Retkeilytakin tärkein ominaisuus on suojata käyttäjäänsä säästä riippumatta. Suosittuja muita ominaisuuksia ovat muun muassa kestävyys, käytännöllisyys ja hengittävyys. Monesti takin hengittävyys nousee näistä merkittävimmäksi ominaisuudeksi, sillä vaeltaminen reppu tai rinkka selässä on lämmintä puuhaa. Tämän takia monet valitsevat retkeilytakikseen hyvin tuulta pitävän ja hengittävän vaihtoehdon; vedenpitävyydestä ollaan valmiita joustamaan. Sadepäivän varalle reppuun pakataan kevyt ja pieneen tilaan pakkautuva vedenpitävä kuoritakki tai sadeviitta.

Retken tai vaelluksen ajankohdan mukaan ja sen ajoittuessa alkukevääseen tai syksyyn, on täysin vedenpitävän takin käyttö perusteltua. Lämpimämpinä kuukausina niin sanotut hybriditakit ja paremmin hengittävämmät vaihtoehdot ovat käyttäjien suosiossa. Hybriditakeissa alueet, jotka ovat ensimmäisinä alttiina sateen sattuessa, eli huppu, hartioiden seutu, selkä ja kyynärpäät, ovat valmistettu vedenpitäviksi. Muutoin takin materiaalivalinnat painottuvat tuulenpitävyyteen ja ennen kaikkea hengittävyyteen.

Hyvän retkeilytakin ominaisuuksia ovat myös käyttömukavuus, hyvä istuvuus sekä tarkoin harkitut yksityiskohdat. Joustavat stretch-materiaalit ovat viime vuosina yleistyneet takkien materiaalivalinnoissa. Stretch-kankaalla pystytään saavuttamaan takin maksimaaliset liikkuvuusominaisuudet, johonkin sen tiettyyn kohtaan tai koko tuotteeseen.

Varsinkin yön yli kestävässä retkeilyssä ja pidemmillä vaelluksilla kannattaa huomioida myös viilenevät illat ja yöt. Tällöin kevyet, tuulenpitävät untuva -ja vanuvuorelliset takkimallit nousevatkin monen retkeilijän suosikiksi.

Tutustu Haltin kattavaan retkeilytakkien valikoimaan alla olevista linkeistä.

Halti Pallas II Naisten X-stretch Takki
Halti Pallas II Naisten X-stretch Takki
Pallas II Naisten X-stretch Takki
159.00 €
Halti Pallas Miesten Lite X-stretch Takki - Malli
Pallas Miesten Lite X-stretch Takki
139.00 €
Halti Huippu Naisten Kevytuntuvatakki - Sininen
Huippu Naisten Re Untuvatakki
Huippu Naisten Re Untuvatakki
Hinta 239.00 € Hinta Alkaen 149.00 €
Halti Dynamic Naisten Takki
Dynamic Naisten Välitakki
119.00 €

Naisten retkeilytakit

Katso tuotteet

Miesten retkeilytakit

Katso tuotteet

Ulkoilutakit

Ulkoilutakki on laadukas ja tyylikäs. Siitä löytyy paljon yksityiskohtia, jotka helpottavat sen käyttöä valitun aktiviteetin mukaan. Kun retkeilytakin tärkein ominaisuus on suojata käyttäjäänsä säällä kuin säällä, antaa ulkoilutakki tehdä kompromisseja. Materiaalivalinnoissa painotetaan keveyttä, tuulta -ja vettähylkivyyttä sekä hengittävyyttä. Värejä voidaan käyttää rohkeammin ja niitä yhdistelemällä luoda mielikuva mukavasta ja hauskasta ulkoiluaktiviteetista.

Hyvä ulkoilutakki palvelee käyttäjäänsä toiminnallisuudellaan ja soveltuu valittuun harrastukseen ja sen vaatimuksiin. Taskuja on riittävästi, huppu suojaa tuulelta ja ilma-aukot, eli ventilaatiot tuovat takkiin lisää ilmanvaihtoa. Haltin ulkoilutakkimallistosta löydät vaihtoehtoja niin kevyessä sateessa ulkoiluun kuin aurinkoisen sään reippailuun. Tiesithän, että valitessasi Halti tuotteen, teet aina vastuullisen valinnan kunnioittaen kestävän kehityksen mittareita.

Pallas Plus Naisten X-stretch Lite Takki
Pallas Plus Naisten X-stretch Lite Takki
139.00 €
Pallas Naisten X-stretch Anorakki
Pallas Naisten X-stretch Anorakki
149.00 €
Pallas Naisten Lite X-stretch Takki
Pallas Naisten Lite X-stretch Takki
139.00 €
Halti Pallas Miesten Lite X-stretch Takki - Malli
Pallas Miesten Lite X-stretch Takki
139.00 €

Naisten ulkoilutakit

Naisten ulkoilutakit retkeilyyn ja ulkona liikkumiseen säässä kuin säässä.

Katso tuotteet

Miesten ulkoilutakit

Miesten ulkoilutakit kaikenlaiseen ulkona liikkumiseen säästä riippumatta.

Katso tuotteet

Tuuli- ja treenitakit

Aktiiviseen kuivan kelin ulkoiluun ja treeniin sopivat erityisen hyvin ohuet tuulta pitävät niin sanotut tuuli- tai treenitakit. Ne suojaavat käyttäjäänsä tuulelta ollen samalla hengittäviä ja erityisen kevyitä. Ne kulkeutuvat myös helposti mukana ja pakkautuvat äärimmäisen pieneen tilaan.

Urbanite Naisten Lite Treenianorakki
Urbanite Naisten Lite Treenianorakki
119.00 €
Urbanite Naisten Multisport Takki
Urbanite Naisten Multisport Takki
129.00 €
Urbanite Miesten Multisport Takki - Malli edestä
Urbanite Miesten Multisport Takki
129.00 €
Halti Urbanite Miesten Treenianorakki - Sininen
Halti Urbanite Miesten Lite Treenianorakki - Malli
Urbanite Miesten Lite Treenianorakki
119.00 €