Vinkit takin valintaan

Takin valintaan vaikuttavat monet eri tekijät, joista tärkein on takin käyttötarkoitus. Mihin tarkoitukseen takki tulee ja mitä siltä odotetaan? Lisäksi valintaan liittyy oleellisesti käyttäjän henkilökohtaiset mieltymykset esimerkiksi takin materiaaleihin, malliin ja väriin liittyen. Takilta odotetaan usein myös monikäyttöisyyttä. Esimerkiksi hyvää kuoritakkia käytät ympäri vuoden.

Nykyisin kuluttajan ostopäätökseen vaikuttavat myös tuotteen ja brändin ekologisuus ja vastuulliset arvot. Kaikki Haltin toiminta perustuu sekä ympäristön että ihmisen kunnioittamiseen ja me Haltilla tarjoamme aina vain vastuullisesti tuotettuja tuotteita.

Retkeilytakit

Retkeilytakin tärkein ominaisuus on suojata käyttäjäänsä säästä riippumatta. Suosittuja muita ominaisuuksia ovat muun muassa kestävyys, käytännöllisyys ja hengittävyys. Monesti takin hengittävyys nousee näistä merkittävimmäksi ominaisuudeksi, sillä vaeltaminen reppu tai rinkka selässä on lämmintä puuhaa. Tämän takia monet valitsevat retkeilytakikseen hyvin tuulta pitävän ja hengittävän vaihtoehdon; vedenpitävyydestä ollaan valmiita joustamaan. Sadepäivän varalle reppuun pakataan kevyt ja pieneen tilaan pakkautuva vedenpitävä kuoritakki tai sadeviitta.

Retken tai vaelluksen ajankohdan mukaan ja sen ajoittuessa alkukevääseen tai syksyyn, on täysin vedenpitävän takin käyttö perusteltua. Lämpimämpinä kuukausina niin sanotut hybriditakit ja paremmin hengittävämmät vaihtoehdot ovat käyttäjien suosiossa. Hybriditakeissa alueet, jotka ovat ensimmäisinä alttiina sateen sattuessa, eli huppu, hartioiden seutu, selkä ja kyynärpäät, ovat valmistettu vedenpitäviksi. Muutoin takin materiaalivalinnat painottuvat tuulenpitävyyteen ja ennen kaikkea hengittävyyteen.

Lue lisää vedenpitävän vs hengittävän takin valinnasta.

Hyvän retkeilytakin ominaisuuksia ovat myös käyttömukavuus, hyvä istuvuus sekä tarkoin harkitut yksityiskohdat. Joustavat stretch-materiaalit ovat viime vuosina yleistyneet takkien materiaalivalinnoissa. Stretch-kankaalla pystytään saavuttamaan takin maksimaaliset liikkuvuusominaisuudet, johonkin sen tiettyyn kohtaan tai koko tuotteeseen.

Varsinkin yön yli kestävässä retkeilyssä ja pidemmillä vaelluksilla kannattaa huomioida myös viilenevät illat ja yöt. Tällöin kevyet, tuulenpitävät untuva -ja vanuvuorelliset takkimallit nousevatkin monen retkeilijän suosikiksi.

Tutustu Haltin kattavaan retkeilytakkien valikoimaan alla olevista linkeistä.

Halti Pallas Naisten X-Stretch Ulkoilutakki - Malli - Sininen
Halti Pallas Naisten X-Stretch Ulkoilutakki - Sininen
Pallas II Naisten X-stretch Ulkoilutakki
159.00 €
Pallas Miesten Lite X-stretch Ulkoilutakki
Pallas Miesten Lite X-stretch Ulkoilutakki
139.00 €
Halti Huippu women's re-down jacket
Huippu Naisten Re Untuvatakki
Huippu Naisten Re Untuvatakki
Hinta 239.00 € Hinta 179.00 €
Halti Pallas Naisten Lite X-stretch Ulkoilutakki - Sininen
Halti Pallas Lite Naisten Ulkoilutakki - Sininen
Pallas Naisten Lite X-stretch Ulkoilutakki
139.00 €
Halti Hiker Naisten Anorakki - Huppu

Naisten retkeilytakit

Katso tuotteet

Miesten retkeilytakit

Katso tuotteet

Ulkoilutakit

Ulkoilutakki on laadukas ja tyylikäs. Siitä löytyy paljon yksityiskohtia, jotka helpottavat sen käyttöä valitun aktiviteetin mukaan. Kun retkeilytakin tärkein ominaisuus on suojata käyttäjäänsä säällä kuin säällä, antaa ulkoilutakki tehdä kompromisseja. Materiaalivalinnoissa painotetaan keveyttä, tuulta -ja vettähylkivyyttä sekä hengittävyyttä. Värejä voidaan käyttää rohkeammin ja niitä yhdistelemällä luoda mielikuva mukavasta ja hauskasta ulkoiluaktiviteetista.

Hyvä ulkoilutakki palvelee käyttäjäänsä toiminnallisuudellaan ja soveltuu valittuun harrastukseen ja sen vaatimuksiin. Taskuja on riittävästi, huppu suojaa tuulelta ja ilma-aukot, eli ventilaatiot tuovat takkiin lisää ilmanvaihtoa. Haltin ulkoilutakkimallistosta löydät vaihtoehtoja niin kevyessä sateessa ulkoiluun kuin aurinkoisen sään reippailuun. Tiesithän, että valitessasi Halti tuotteen, teet aina vastuullisen valinnan kunnioittaen kestävän kehityksen mittareita.

Halti Evo Naisten Xstretch Takki - Women's Xstretch Jacket
Halti Evo Naisten Xstretch Takki - Women's Xstretch Jacket
Pallas Evo X-stretch Takki Naisten
159.00 €
Halti Pallas Miesten Xstretch Takki - Men's Xstretch Jacket
halti pallas evo men's breathable outdoor jacket blue / halti pallas evo miesten hengittävä ulkoilutakki sininen
Pallas Evo X-stretch Takki Miesten
159.00 €
Halti Hiker Naisten DrymaxX Takki - Women's DrymaxX Jacket
Hiker II DrymaxX Kuoritakki Naisten
Hiker II DrymaxX Kuoritakki Naisten
229.00 €
halti hiker men's drymaxx jacket brown / halti hiker miesten ulkoilutakki ruskea
Hiker II DrymaxX Kuoritakki Miesten
229.00 €

Naisten ulkoilutakit

Naisten ulkoilutakit retkeilyyn ja ulkona liikkumiseen säässä kuin säässä.

Katso tuotteet

Miesten ulkoilutakit

Miesten ulkoilutakit kaikenlaiseen ulkona liikkumiseen säästä riippumatta.

Katso tuotteet

Tuuli- ja treenitakit

Aktiiviseen kuivan kelin ulkoiluun ja treeniin sopivat erityisen hyvin ohuet tuulta pitävät niin sanotut tuuli- tai treenitakit. Ne suojaavat käyttäjäänsä tuulelta ollen samalla hengittäviä ja erityisen kevyitä. Ne kulkeutuvat myös helposti mukana ja pakkautuvat äärimmäisen pieneen tilaan.

Halti Urbanite Naisten Treenitakki - Valkoinen
Urbanite Naisten Treenitakki
Urbanite Naisten Treenitakki
129.00 €
Halti Urbanite Miesten Treenitakki - Malli - Oranssi
Halti Urbanite Miesten Treenitakki - Oranssi
Urbanite Miesten Treenitakki
129.00 €
Halti Urbanite Miesten Treenianorakki
Urbanite Miesten Lite Treenianorakki
Urbanite Miesten Lite Treenianorakki
Hinta 119.00 € Hinta 50.00 €