Vinkit takin valintaan

Parhaat takit retkeilyyn ja ulkoiluun.

Takin valintaan vaikuttavat monet eri tekijät, joista tärkein on takin käyttötarkoitus. Mihin tarkoitukseen takki tulee ja mitä siltä odotetaan? Lisäksi valintaan liittyy oleellisesti käyttäjän henkilökohtaiset mieltymykset esimerkiksi takin materiaaleihin, malliin ja väriin liittyen. Takilta odotetaan usein myös monikäyttöisyyttä. Esimerkiksi hyvää kuoritakkia käytät ympäri vuoden.

Nykyisin kuluttajan ostopäätökseen vaikuttavat myös tuotteen ja brändin ekologisuus ja vastuulliset arvot. Kaikki Haltin toiminta perustuu sekä ympäristön että ihmisen kunnioittamiseen ja me Haltilla tarjoamme aina vain vastuullisesti tuotettuja tuotteita.

Vedenpitävä kuoritakki

Haltin kuoritakeissa käytetään DrymaxX®-kalvoa, joka on Haltin oma veden- ja tuulenpitävä, sekä hengittävä erikoiskalvo. Kalvoja löytyy neljä erilaista, jotka ovat suunniteltu tuotteisiimme niiden käyttökohteen mukaan.

DrymaxX® Ultimate - Ainoa oikea valinta ääriolosuhteisiin

DrymaxX® All Weather - Keskity suoritukseen, älä olosuhteisiin

DrymaxX® Classic - Vedenpitävää mukavuutta

DrymaxX® Lite - Jokapäiväiseen katukäyttöön

DrymaxX® Lite -kalvollisissa takeissa ainoastaan tuotteen pääsaumat ovat teipatut. Tästä syystä takki on erittäin hyvin vettähylkivä, ei 100% vedenpitävä. DrymaxX® Classic, All Weather ja Ultimate -kalvolliset takit pitävät 100% vettä. DrymaxX®- kalvoon pääset tutustumaan tarkemmin tästä.

Mikä on kuoritakki? Perinteisiin sadetakkeihin verrattuna kuoritakit hengittävät, eli siirtävät kehon tuottamaa lämpöä paljon tehokkaammin. Tämän takia niiden käyttö on paljon miellyttävämpää eri liikunnallisissa aktiviteeteissa huonon sään aikaan. On kuitenkin selvää, että puhuttaessa kalvollisesta vedenpitävästä tuotteesta, hengittävyys on tällöin heikompi kuin kalvottomassa tuotteessa. Tästä syystä vedenpitävät DrymaxX®-tuotteet ovat suunnattu nimenomaan sateisissa ja tuulisissa olosuhteissa (myös lumi) tapahtuviin aktiviteetteihin; urheiluun, ulkoiluun, retkeilyyn ja vapaa-aikaan. Takin hengittävyyttä pystytään lisäämään tuuletusaukoilla, eli ventilaatioilla. Kuoritakki on myös monen kuluttajan suosikki jokapäiväiseen arkikäyttöön. Varsinkin keväisin ja syksyisin puhaltava viileä tuuli ja arvaamattomat sadekuurot ovat hyviä perusteita pukea kuoritakki ylle. Lue lisää kuoritakin valinnasta täältä.

Tutustu Haltin eri kuoritakkimalleihin tästä: Naisten kuoritakit | Miesten kuoritakit

Kuoritakit Katso kaikki

Reissu Naisten DrymaxX 3L Kuoritakki
Reissu Naisten DrymaxX 3L Kuoritakki
229.00 €
Juonto Naisten DrymaxX Kuoritakki
Juonto Naisten DrymaxX Kuoritakki
259.00 €
Juonto Miesten DrymaxX Kuoritakki
Juonto Miesten DrymaxX Kuoritakki
259.00 €

Retkeilytakit

Retkeilytakin tärkein ominaisuus on suojata käyttäjäänsä säästä riippumatta. Suosittuja muita ominaisuuksia ovat muun muassa kestävyys, käytännöllisyys ja hengittävyys. Monesti takin hengittävyys nousee näistä merkittävimmäksi ominaisuudeksi, sillä vaeltaminen reppu tai rinkka selässä on lämmintä puuhaa. Tämän takia monet valitsevat retkeilytakikseen hyvin tuulta pitävän ja hengittävän vaihtoehdon; vedenpitävyydestä ollaan valmiita joustamaan. Sadepäivän varalle reppuun pakataan kevyt ja pieneen tilaan pakkautuva vedenpitävä kuoritakki tai sadeviitta.

Retken tai vaelluksen ajankohdan mukaan ja sen ajoittuessa alkukevääseen tai syksyyn, on täysin vedenpitävän takin käyttö perusteltua. Lämpimämpinä kuukausina niin sanotut hybriditakit ja paremmin hengittävämmät vaihtoehdot ovat käyttäjien suosiossa. Hybriditakeissa alueet, jotka ovat ensimmäisinä alttiina sateen sattuessa, eli huppu, hartioiden seutu, selkä ja kyynärpäät, ovat valmistettu vedenpitäviksi. Muutoin takin materiaalivalinnat painottuvat tuulenpitävyyteen ja ennen kaikkea hengittävyyteen.

Hyvän retkeilytakin ominaisuuksia ovat myös käyttömukavuus, hyvä istuvuus sekä tarkoin harkitut yksityiskohdat. Joustavat stretch-materiaalit ovat viime vuosina yleistyneet takkien materiaalivalinnoissa. Stretch-kankaalla pystytään saavuttamaan takin maksimaaliset liikkuvuusominaisuudet, johonkin sen tiettyyn kohtaan tai koko tuotteeseen.

Varsinkin yönyli kestävässä retkeilyssä ja pidemmillä vaelluksilla kannattaa huomioida myös viilenevät illat ja yöt. Tällöin kevyet, tuulenpitävät untuva -ja vanuvuorelliset takkimallit nousevatkin monen retkeilijän suosikiksi.

Tutustu Haltin kattavaan retkeilytakkien valikoimaan alla olevista linkeistä.

Naisten retkeilytakit

Katso tuotteet

Miesten retkeilytakit

Katso tuotteet

Ulkoilutakit Katso kaikki

Jalava Miesten DrymaxX Takki
Jalava Miesten DrymaxX Takki
Hinta 169.00 € Hinta 119.00 €
Halti Hetta Women's Shell Jacket Black
Halti Hetta Women's Shell Jacket Black
Hetta Plus Naisten DrymaxX Kuoritakki
229.00 €
Halti Hetta Men's  DrymaxX Shell Jacket Black
Halti Hetta Men's  DrymaxX Shell Jacket Blue
Hetta Miesten DrymaxX Kuoritakki
229.00 €
Hetta Naisten DrymaxX Kuoritakki
Hetta Naisten DrymaxX Kuoritakki
229.00 €

Ulkoilutakki on laadukas ja tyylikäs. Siitä löytyy paljon yksityiskohtia, jotka helpottavat sen käyttöä valitun aktiviteetin mukaan. Kun retkeilytakin tärkein ominaisuus on suojata käyttäjäänsä säällä kuin säällä, antaa ulkoilutakki tehdä kompromisseja. Materiaalivalinnoissa painotetaan keveyttä, tuulta -ja vettähylkivyyttä sekä hengittävyyttä. Värejä voidaan käyttää rohkeammin ja niitä yhdistelemällä luoda mielikuva mukavasta ja hauskasta ulkoiluaktiviteetista.

Hyvä ulkoilutakki palvelee käyttäjäänsä toiminnallisuudellaan ja soveltuu valittuun harrastukseen ja sen vaatimuksiin. Taskuja on riittävästi, huppu suojaa tuulelta ja ilma-aukot, eli ventilaatiot tuovat takkiin lisää ilmanvaihtoa. Haltin ulkoilutakkimallistosta löydät vaihtoehtoja niin kevyessä sateessa ulkoiluun kuin aurinkoisen sään reippailuun. Tiesithän, että valitessasi Halti tuotteen, teet aina vastuullisen valinnan kunnioittaen kestävän kehityksen mittareita.

Naisten ulkoilutakit

Naisten ulkoilutakit retkeilyyn ja ulkona liikkumiseen säässä kuin säässä.

Katso tuotteet

Miesten ulkoilutakit

Miesten ulkoilutakit kaikenlaiseen ulkona liikkumiseen säästä riippumatta.

Katso tuotteet