Halti DrymaxX vedenpitävä Kuoritakki

Vaatteiden ja DrymaxX-tuotteiden
hoito-ohjeet

Vaatteiden hoito-ohjeet

Urheilu- ja ulkoiluvaatteet vaativat huoltoa ja pesemistä. Kun hoidat vaatteitasi hoito- ja pesuohjeiden mukaan, pidennät niiden käyttöikää. Tuotteiden oikea ja säännöllinen huolto myös edesauttaa tuotteen kierrätettävyyttä ja kestävyyttä. Haltin tuotteet on suunniteltu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti myös kestämään käyttöä ja aikaa.

Jokaisesta Halti tuotteesta löytyy hoito-ohje, jossa kerrotaan kyseiselle tuotteelle suositellut pesu- ja hoito-ohjeet sekä pesulämpötila. On tärkeää, että noudatat näitä ohjeita. Älä säilytä urheiluvaatteita likaisina, koska silloin hiki ja lika pinttyvät tuotteeseen ja niiden poistaminen on vaikeampaa. Myös materiaalin tekniset ominaisuudet kuten hengittävyys voi heikentyä tuotteen ollessa likainen.

Halti x Miele opas kuorivaatteiden pesuun
Halti DrymaxX vedenpitävä takki
Halti vedenpitävien tuotteiden hoito-ohjeet

Vedenpitävien DrymaxX®-tuotteiden hoito-ohjeet

DrymaxX® tuotteet tarvitsevat huoltoa samoin kuin kaikki muutkin vaatteet. Seuraamalla hoito-ohjeita tuotteet säilyvät parempana pidempään.

DrymaxX® tuotteet on pestävä erillään ja nurin päin käännettynä. Linkous, rumpukuivaus ja tuotteen vääntäminen saattavat vahingoittaa tuotetta. Huuhteluaineiden tai huuhteluainetta sisältävien pesuaineiden käyttö ei ole suositeltavaa, koska näiden aineiden ainesosat voivat tukkia DrymaxX® kalvon mikroskooppisen pienet huokoset. Liuottimien käyttö on kielletty. Tarkemmat pesuohjeet löytyvät erikseen DrymaxX® tuotteista. DrymaxX® kalvo rikkoontuu esim. hakaneulojen aiheuttamista rei´istä. Mikäli DrymaxX® tuotteeseen tulee viilto tai reikä, on ne ompelemisen jälkeen teipattava vedenpitävyyden varmistamiseksi. Silikonia sisältävien kyllästeaineiden käyttö ei ole suositeltavaa.

Jotta DrymaxX® tuote säilyttäisi ominaisuutensa, tulee se kyllästää kalvovaatteille tarkoitetulla kyllästeaineella tarpeen mukaan. Kyllästeaineita löytyy hyvin varustelluista urheilukaupoista. Kyllästys on syytä tehdä siinä vaiheessa kun ulkopuolelta tuleva vesi ei enää pisaroidu pois vaan imeytyy kankaan pintaan. Kun kankaan pinta pääse vettymään, tuote tuntuu märältä ja kylmältä sillä kankaan pintaan imeytynyt vesi ei päästä sisältä tulevaa vesihöyryä lävitseen. Ennen kyllästämistä, tutustu huolella kyllästeaineen käyttöohjeisiin ja huomioithan että kyllästys tulee laittaa aina pestylle, puhtaalle tuotteelle.

Alusasut

Suosittelemme hikiliikunnassa käytettäville alusasuille pesua jokaisen käyttökerran jälkeen. Alusvaatteille tarkoitetuilla erikoispesuaineilla varmistat tuotteen pesutehon. Noudata tuotteesta löytyvää pesuohjetta. Älä käytä valkaisuaineita äläkä huuhteluaineita.

Mikäli alusasu haisee esimerkiksi hieltä, kannattaa kokeilla tuotteen huuhtelua etikkavedellä. Etikka virkistää ja desinfioi tuotetta. Huomaa, että etikkahuuhtelua ei suositella Seamless tuotteille.

Yleisiä vaatteiden hoito-ohjeita ja vinkkejä

 • Ennen pesua tyhjennä taskut ja irrota heijastimet ja muut irto-osat, sulje vetoketjut, tarrat ja nepparit ja esikäsittele tahrat tahranpoistoaineella (tarkista materiaalin värinkesto ennen käsittelyä huomaamattomalle alueelle esimerkiksi takissa hihansuun sisäpuolelle tai etulistan sisäpuolelle).

 • Lajittele pyykki oikein värien ja koostumuksen mukaan. Pese herkät ja haavoittuvaiset materiaalit erikseen ja raskaat ulkovaatteet erikseen. Käytä tarvittaessa pesupusseja.

 • Älä täytä pesukonetta liian täyteen. Väljässä vedessä tuotteet puhdistuvat paremmin.

 • Mikäli pesuohjeessa on maininta “pestävä erillään”, tuote on syytä pestä erillään. Tällä estetään mahdolliset värjäytymät sekä varmistetaan ettei tuotteeseen jää pesuainejäämiä.

 • Ole kohtuullinen pesuaineen annostelussa. Mikäli tuote on vain hikinen eikä siinä ole varsinaista likaa, vähempikin pesuaine riittää. Suosittelemme teknisille vaatteille tarkoitettuja erikoispesuaineita joita on saatavilla hyvin varustetuissa urheiluliikkeissä. Muutoin nestemäiset, värillisille vaatteille tarkoitetut pesuaineet soveltuvat hyvin.

 • Huuhteluaineita tai niitä sisältäviä pesuaineita emme suosittele käytettävän sillä ne voivat vaikuttaa tuotteen toimivuuteen.

 • Tuotteita ei ole syytä jättää pesun jälkeen suljettuun rumpuun vaan ne on suositeltavaa ripustaa kuivumaan mahdollisimman nopeasti pesun päätyttyä. Ripusta vaatteet kuivumaan ilmavasti ja käytä rumpukuivausta mikäli se on pesuohjeessa sallittu.

 • Active Dry neuloksille, kuten t-paidoille suosittelemme kevyttä huuhtelua jokaisen hikisen käyttökerran jälkeen. Mikäli tuotteessa esiintyy epämiellyttävää tuoksua pesun jälkeen, sitä voi neutralisoida reilussa vesimäärässä jossa on tilkka etikkaa (pelkkä huuhtaisu riittää, älä liota tuotetta) Normaali pesu koneessa on suotavaa tämän jälkeen.

 • Untuvavaatteille suosittelemme nestemäistä, untuvatuotteille tarkoitettua pesuainetta. Rumpukuivaus on suotavaa tuotteen pöyhkeyden palautumiseksi. Mikäli untuvat silti ovat pesun jälkeen paakkuuntuneet toisiinsa, suosittelemme erillistä lisähuuhteluohjelman käyttöä. Tämä poistaa mahdolliset pesuainejäämät untuvista. Mikäli rumpukuivaukseen ei ole mahdollisuutta, tulee tuote kuivattaa ilmavassa paikassa ja tuotetta välillä pöyhien.

 • Koska DrymaxX kankaisiin lisätty vettä- ja likaa hylkivä käsittely voi heikentyä käytössä ja pesussa, suosittelemme kalvovaatteille tarkoitettujen kyllästeaineiden käyttöä (kylläste ei saa sisältää silikonia). Huomioitavaa on että käsittely tulee aina laittaa puhtaaseen tuotteeseen. Kyllästeaineen käyttöohjeita samoin kuin vaatteen hoito-ohjeita tulee noudattaa.

 • Pesujen välissä on myös hyvä tuulettaa vaatetta.