Vaelluskenkien hoitoVaelluskenkien huolto

Vaelluskenkien hoito

Halti x Miele

Vaelluskenkien hoito

Aloita hoito poistamalla kengännauhat ja pohjalliset, ja harjaamalla irtolika pois pohjista ja päällisestä. Näkyvät tahrat voi puhdistaa vedessä kostutetun sienen avulla. Kaikista pinttyneimmät tahrat saattavat vaatia mietoa pesuaineliuosta, Marseille saippua tai vastaava sopii sekä tekstiilille, että nahalle. Kenkiä ei kannata liottaa, eikä kastella läpimäräksi, sillä vaelluskengissä on paljon kerroksia ja kuivuminen on todella hidasta. Anna kenkien kuivua hyvin ilmastoidussa, tasalämpöisessä paikassa. Kova lämpö, kuten sauna, patteri tai nuotio, saattaa aktivoida liimaukset, sulattaa kumiosat ja kovettaa nahan.

Puhdistamisen jälkeen nahkakenkä käsitellään nahkakengille tarkoitetulla vahalla ja suihkeella. Vaha hoitaa kengän pintaa pitäen sen pehmeänä ja joustavana, peittää pienet naarmut ja antaa sille hyvän vedenkeston. Vahaa levitetään kauttaaltaan kengän pinnalle ohkainen kerros. Parhaan tuloksen saat levittämällä vahan kenkien pintaan käsin. Tällä tavalla vaha lämpenee kitkan vaikutuksesta ja imeytyy parhaiten nahkaan. Käsittely uusitaan tarpeen mukaan nahan näyttäessä "kuivalta". Nauhalenkkien vahaaminen samassa yhteydessä estää lenkkejä ruostumasta ja hapettumasta.

Vaha saattaa muuttaa joidenkin, lähinnä nupukkinahkaisten kenkien pinnan kiiltävämmäksi ja tummemmaksi. Mikäli haluat välttää kengän ulkonäön muuttumisen, käytä kengän hoitoon sumutettavaa jalkinekyllästettä. Spray- tyyppisiä hoitoaineita käytettäessä käsittelyn joutuu uusimaan useammin kuin vahaa käytettäessä. Spray hoitoaine soveltuu myös kangaskenkien suojaamiseen.

Kenkien säännöllinen harjaus ja plankkaus käyttöjen välissä pitää kengät hyvässä kunnossa pidemmän aikaa.

KANKAISTEN KUTEN HALTI SOFTSHELL JALKINEIDEN HOITO

Puhdista kengät kevyesti harjaamalla, varsinkin kengän pohjan ja kengän rungon välinen saumakohta tulee puhdistaa hiekasta ja muusta hankaavasta liasta säännöllisin väliajoin.

Likatahroihin voit käyttää mietoa pesuaineliuosta ja vaikka rättiä. Spray kyllästys puhdistamisen jälkeen estää pinnan kastumisen sekä hylkii samalla likaa.

Kangaskengät voi pestä käsin kädenlämpöisessä vedessä miedolla saippualla, mutta kuivuminen saattaa kestää pitkään, kengästä riippuen.