Suomen Maastohiihtomaajoukkue

Suomen maastohiihtomaajoukkue

Halti on Suomen maastohiihtomaajoukkueen virallinen vaatetusyhteistyökumppani. Maajoukkueurheilijat kilpailevat, harjoittelevat sekä viettävät vapaa-aikaansa Haltin vaatteissa ja jalkineissa.

Maastohiihdon maajoukkue sekä sen yhteyteen tälle kaudelle sulautettu haastajaryhmä vastaavat suomen edustuksesta ja kansainvälisestä menestyksestä maastohiihdossa. Joukkueessa harjoittelee 24 urheilijaa, joista 11 on naisia ja 13 miehiä. A-statuksen urheilijoita on yhteensä 11, joista kuusi naisia ja viisi miehiä.

Kilpailukaudella 2019/2020 ei ole lajin arvokisoja, joten tärkeimmiksi kisoiksi muodostuvat koko maailmancup ja sen yksittäiset osakilpailut sekä maailmancupin  sisällä toimivat tourit kuten Tour de Ski vuodenvaihteessa sekä Ruotsin tour helmikuussa. Myös Scandiavia Cupin osakilpailuja on osalla hiihtäjistä ohjelmassa. Nuorilla hiihtäjillä on tähtäimessä Lausannessa käytävät Youth Olympic Winter Games.

Suomen maastohiihtomaajoukkueen joukkueenjohtajana toimii Matti Haavisto, naisten päävalmentajana Ville Oksanen ja miesten päävalmentajana Ilkka Jarva.

Maajoukkueurheilijat
Maastohiihtomaajoukkue Facebookissa
Maastohiihtomaajoukkue Instagramissa