Anne Kyllönen, Maastohiihtäjä

Anne Kyllönen, Maastohiihtäjä

Anne Kyllönen kuuluu suomalaisen maastohiihdon kirkkaimpaan kärkeen. Kainuun kasvatti on hiihtänyt pitkän uran huipulla, ja on putsannut palkintopöytiä niin kotimaassa kuin maailmallakin.

Lukuisten Suomen mestaruuksien lisäksi Annen kaulaan on ripustettu naisten viestin olympiahopeaa Sotshista 2014. Maailmacupstartteja Annella on jo noin 300, ja podium-paikkaakin hän on päässyt juhlimaan useita kertoja.

Urheilu on tarjonnut Annelle unohtumattomia elämyksiä: ”Ilman hiihtoa moni paikka olisi jäänyt näkemättä, moneen ihmiseen tutustumatta ja moni tunne tuntematta. Nämä ovat syitä, miksi olen halunnut huippu-urheilijaksi ja miksi haluan kehittyä lajissani entisestään”, Anne kertoo.

Anne ja Halti ovat kulkeneet yhtä matkaa jo vuodesta 2010. Haltin vaatteita Anne käyttää ympäri vuoden niin treenatessa, kotimaassa kilpaillessa kuin vapaallakin. Eritoten sadeasut ja toppavaatteet ovat vaihtelevissa sääolosuhteissa harjoittelevan Annen mieleen: ”Haltin vaatteiden laadukkaat materiaalit ja leikkaukset ovat kuin tehty lajini tuomiin haasteisiin.”

Instagram/annekyllonen