Halti on sitoutunut Science Based Targets ‑aloitteeseen (SBTi)Halti on sitoutunut Science Based Targets ‑aloitteeseen (SBTi) - Mobiili

Halti sitoutuu kansainväliseen Science Based Targets -päästövähennysaloitteeseen

Halti on sitoutunut kansainväliseen Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi). Aloitteen mukaisesti määritämme päästövähennystavoitteet, jotka tukevat Pariisin ilmastosopimuksen tavoitetta rajoittaa maapallon lämpeneminen 1,5 asteeseen. Sitoumuksemme vuoksi aloitamme vuonna 2025 kattavan päästöarvioinnin koko arvoketjussamme, minkä jälkeen määritämme Haltin päästövähennystavoitteet. Liittyessämme SBTi-aloitteeseen liityimme myös maailmanlaajuiseen Race to Zero -kampanjaan, johon kuuluu tällä hetkellä yli 11 000 valtiosta riippumatonta toimijaa, kuten eri puolilla maailmaa toimivia yrityksiä, kaupunkeja, alueita ja instituutioita.

Haltin toimitusjohtaja Aki Kuusilehto toteaa: ”Haluamme olla alan johtava yritys kestävässä kehityksessä. Viherpesun välttämiseksi olemme sitoutuneet siihen, että toimintamme perustuu faktoihin. Tämä on yksi niistä syistä, miksi liityimme Science Based Targets -aloitteeseen. Vastuullisuus on arvojemme ja strategiamme keskiössä sekä jatkuva prosessi, joka haastaa meitä päivittäin. Mielestämme vastuullisuus on yrityksen toiminnan oikeutuksen mittari, erityisesti ulkoiluvaatealalla.”

WWF Green Office -raportointi

SBTi-sitoumus tulee kattamaan koko Haltin arvoketjun, mutta olemme jo jonkin aikaa tarkastelleet omia Suomen toimintojamme WWF Green Officen avulla. Raportoimme pääkonttorin päästömme WWF:n raportointijärjestelmään, ja WWF arvioi meitä kolmen vuoden välein. Olemme saaneet WWF Green Office -sertifikaatin, joka todistaa sitoutumisemme WWF Green Office -kriteereihin.

Haltin Head of Operations Laura Roman kertoo: ”Vuonna 2022 päästömme olivat 3,57 tCO2 henkilöä kohti. Tämä oli ensimmäinen raportointivuotemme, joten meillä ei ole vielä vertailutietoja mutta pyrimme vähentämään päästöjä optimoimalla logistiikkaa, kierrättämällä jätteitä, säästämällä energiaa ja tarjoamalla kasvisruokaa tapahtumissamme. Liikenteen osuus päästöistämme on 56 %, ja tähän vastaamme vaihtamalla bensiini- ja dieselkäyttöisen ajoneuvokantamme pikku hiljaa sähköautoihin.”

”Kuulun sisäiseen Green Office -tiimiin, jonka tehtävänä on seurata tavoitteidemme toteutumista, jakaa tietoa ja energiansäästövinkkejä, sekä kannustaa koko henkilöstöä toimimaan yhteisen missiomme eteen”, Laura Roman jatkaa.

Ilmastoasioihin keskittymisen lisäksi Halti painottaa voimakkaasti ajatonta ja kestävää muotoilua, kierrätettyjen ja bluesign®-materiaalien käytön lisäämistä sekä kiertotaloutta. Tänä syksynä esittelimme kaksi Halti 2nd Round -kokonaisuuteen kuuluvaa kiertotalouden liiketoimintamallia. Asiakkaamme kotimaassa voivat nyt ostaa, myydä, korjata ja lahjoittaa käytettyjä Halti-tuotteita meidän kauttamme.

Science Based Targets -aloite on yhteistyöhanke, johon kuuluvat Maailman luonnonsäätiö (WWF), Carbon Disclosure Project (CDP), World Resources Institute (WRI) ja Yhdistyneiden kansakuntien Global Compact -aloite. Aloitteen tavoitteena on tehdä tieteeseen perustuvista päästövähennyksistä yritysten johtava periaate kaikkialla maailmassa. Halti on valmis aloittamaan päästöjen laskemisen koko arvoketjussa uuden tuotetietohallintajärjestelmän avulla vuonna 2025. Tarvittavien tietojen keräämisen jälkeen Halti asettaa tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet SBTi-aloitteen mukaisesti.

Lisätietoja Haltin vastuullisuudesta nettisivuillamme.