Vaelluskengillä kalaan - Halti Fara Mid

Halti Fara Mid Shoes

Haltin Fara mid DrymaxX® -vaelluskenkä toimii kalastuksessakin

Voiko vaelluskengillä kalastaa? Missä kalapaikoissa pärjää loistavasti vaelluskengillä?

Legendaarinen kalastukseen, metsästykseen ja muuhun eränkäymiseen erikoistunut Erä-lehti vertasi Haltin vaelluskenkiä ja kumisaappaita kalastuskenkinä. Lähdimme vertailuun innolla mukaan, sillä halusimme kuulla kokeneen kalastajan ajatuksia vaelluskengän käytöstä kalastuksessa.

- Vaelluskenkä on rantakalastuksessa parhaimmillaan silloin, kun liikutaan rakennetuilla ranta- ja siltapenkereillä, betonitasanteilla, laitureilla, pitkospuilla ja muilla vastaavilla veden yläpuolella sijaitsevilla pinnoilla. Tällaisia kalapaikkoja löytyy kaikista suurista kaupungeistamme, nehän sijaitsevat poikkeuksetta joen tai toisaalta järven tai meren rannalla, useimmat molemmilla. Toinen hyvä käyttöalue löytyy venekalastuksesta, kirjoittaa Erä-lehti.

Erä-lehden  vertailussa oli mukana Haltin Fara Mid DrymaxX®-kenkä, joka on puolivarrellinen vaellus- ja ulkoilukenkä. Kengän vedenpitävä ja hengittävä DrymaxX®-kalvo pitää jalat kuivina sekä sisältä että ulkoa, ja myös suojaa kenkää. Kengässä on iskuja vaimentava Phylon-välipohja ja sen valmistuksessa on mietitty myös ympäristöä: hengittävä tekstiilipäällinen on valmistettu kierrätetyistä PET -pulloista.

- Halti Fara Mid on malliltaan kapeahko myös miesten mallina. Kumipohja antaa hyvän pidon tasaisilla pinnoilla. Pohjassa on paljon kookkaampi kuviointi, mikä tarkoittaa erinomaista pitoa myös maastossa, kuvailee Erä-lehti.

Erä-lehden arvio Halti Fara Mid DrymaxX®-kengästä:

Erityinen ominaisuus kalastuskäyttöön on erilaisista kerroksista syntyvä vedenpitävyys ja hengittävyys. Faralla pärjää sateella ja paisteella jalan kohtuullisella hikoamisella. Kenkä on tukeva epätasaisella molempiin suuntiin hyvän kiertojäykkyyden ansiota, mutta kevyt ja näppärä. Kumipohjan pito kivillä on hyvä, joten kiveltä kivelle loikkiminen rannassa sujuu. Toisaalta maastossakin pohjan pito on hyvä järeän kuvioinnin ansiosta.

Hyvää

  • Keveys
  • Vedenpitävyys
  • Hengittävyys
  • Tukevuus huonolla alustalla
  • Pito maastossa ja tasaisella

Huonoa

  • Varren mataluus rantapyynnissä
  • Pohja tuo hiekkaa veneeseen

Erä-lehden suositus:

"Halti Fara Mid DrymaxX on kevyt ja ketterä kenkä citykalastajalle rantapenkereille ja vastaaville tasoille. Kävelyominaisuudet hyvät myös epätasaisella. Kengillä kävelee tarvittaessa kauas myös painavan repun kanssa. Hyvät myös venekalastukseen."

Koko juttu on luettavissa Erä-lehden numerosta 6/2020.

Miesten Fara Mid DrymaxX -vaelluskenkä
Naisten Fara Mid DrymaxX -vaelluskenkä