Vuoden 2023 vastuullisuuskatsauksen kohokohdat: edistystä ja saavutuksia 

Julkaisemme tänään Think Ahead -vastuullisuusohjelmamme vuosikatsauksen nyt toista vuotta peräkkäin. Tässä vuosikatsauksessa kerromme avoimesti vastuullisten materiaalien käytöstä, liiketoimintamme aiheuttamista päästöistä ja tavoitteistamme niiden vähentämiseksi. Kerromme myös eri tavoistamme edistää kiertotaloutta, ihmisoikeuksia ja reiluja työoloja. Koko vastuullisuuskatsauksemme on aina nähtävillä verkkosivujemme vastuullisuusosiossa.

Vuonna 2023 lanseerasimme Suomessa Halti Second Hand -palvelumallin, jonka avulla asiakkaamme voivat ostaa ja myydä käytettyjä Halti-tuotteita kierrätyskumppanimme, kotimaisen Ninyesin kautta.

Lisäksi käynnistimme nopean ja helpon tuotteidemme korjauspalvelun yhteistyössä kotimaisen Menddien ompelijaverkoston kanssa. Jatkamme edelleen hyväkuntoisten käytettyjen Halti-tuotteiden vastaanottamista Suomen myymälöissämme ja lahjoitamme ne hyväntekeväisyyteen. Nämä kiertotaloutta edistävät palvelumme kulkevat yhdessä nimellä Halti 2nd Round.

Materiaalivalinnoissamme pyrimme jatkuvasti löytämään yhä kestävämpiä vaihtoehtoja. Seuraavaksi luvassa muutama prosenttiluku, joka antaa käsityksen mittakaavasta.

Syksy/talvi 24/25 -sesongin ennakkomyynnissä 82 % Halti Outdoor -malliston ja 68 % Halti Ski -malliston tuotteista on valmistettu bluesign® APPROVED -pintamateriaalista. Samalla kaudella 98 % kaikista Haltin vaatteista on valmistettu osittain tai kokonaan kierrätetystä materiaalista, ja 60 % Haltin kengistä sisältää osittain tai kokonaan kierrätetyn päällisen. Lisäksi raportoimme, että vuonna 2023, 32,4 % kaikesta kangashankintojemme määrästä oli bluesign® APPROVED -kankaita ja 43 % kierrätettyä polyesteriä.

Ympäristötyömme sisältää jatkuvaa päivittäistä logistiikan optimointia, yhteistyötä alihankkijoidemme kanssa ja kunnianhimoisia tavoitteita, kuten liittymisen globaaliin ympäristöliikkeeseen Science Based Targets Initiativeen.

Vaikka liiketoimintamme ja sen myötä myös tuotantoketjumme päästöt kasvoivat vuonna 2023, vähensimme merkittävästi lentokuljetuksia. WWF Green Office -työkalujen avulla ja koko henkilökuntamme päättäväisellä asenteella onnistuimme vähentämään pääkonttorimme toiminnasta aiheutuvia päästöjä liiketoiminnan kasvusta huolimatta.

Vuoden 2023 loppupuolella saimme kunnian vastaanottaa kaksi upeaa palkintoa. Suomalaiset kuluttajat äänestivät Spinnovan kanssa yhteistyössä tehdyn Halti Cyclus Unisex -parka-takin Suomen vastuullisimmaksi tuotteeksi.

Lisäksi kansainvälinen, arvostettu urheilualan ISPO-yhteisö palkitsi Kallio®️ by Halti®️ -katuvaatemallistomme Synkas 3in1 DrymaxX -takin ISPO Award -palkinnolla. Tämä yhdestä materiaalista tehty, helposti kierrätettävä monomateriaalitakki on toiminnallinen, säältä suojaava ja kestävä - ja se tulee myyntiin syksyllä 2024.