Alppihiihdon maailmancup käynnistyy jälleen Söldenistä

Halti and FIS

Photo: © Agence Zoom

Legendaarinen alppihiihtokohde, Itävallan Sölden isännöi jälleen alppihiihdon maailmancupin avausta, kuten niin monena vuonna ennenkin. Avaustapahtuma pidetään kauniissa Tirolin alppimaisemissa 17.-18.lokakuuta ja siellä lasketaan naisten sekä miesten suurpujottelu. Valloillaan olevan globaalin pandemiatilanteen takia valmistautuminen tähän alkavaan kauteen ollut erittäin haastava niin urheilijoille, tapahtumajärjestäjille kuin Kansainväliselle hiihtoliitollekin. Tilanteesta huolimatta kaikki osapuolet ovat toiveikkaita, että noudattamalla terveysviranomaisten ohjeita ja olemassa extra-varovaisia, upeat urheilutapahtumat voidaan viedä läpi ja huolehtia samalla kaikkien osallistujien turvallisuudesta. Tämän alppihiihtokauden kohokohta siintää helmikuussa Italian Cortinassa, jossa kisataan alppihiihdon MM-kisat.

Kalenterimuutoksia

Pieniä ja isojakin kalenterimuutoksia on täytynyt tehdä, jotta voidaan taata kaikkien turvallisuus ja kisojen onnistunut läpivienti koko kauden. Jokaisen maailmancup-kisoja järjestävän maan terveysviranomaisten säädökset ja ohjeet on otettu huomioon kisakalenteria muokatessa. Jotta urheilijoiden ristiin-kohtaamisia vältettäisiin mahdollisimman paljon, on joissain tapauksissa eriytetty naisten ja miesten kisoja. Esimerkiksi Levin maailmancupissa kilpailevat tänä vuonna vain naiset, kahdessa eri maailmancupin kilpailussa miesten jäädessä kokonaan Leviltä pois. Myös vauhtilajeja ja tekniikkalajeja on normaalista poiketen eriytetty eri tapahtumiin. USA:ssa ei paikallisen pandemiatilanteen takia järjestetä tällä kaudella ollenkaan alppihiihdon maailmancupin kisoja.

Minimivaatimukset maailmancup-statukselle

Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS arvioi hyvissä ajoin etukäteen kunkin maailmancupin läpiviemisen mahdollisuuden. Mikäli viisi viikkoa ennen tapahtumaa edelliskauden tilastojen (the Nations' Cup 2019/20) mukaan 10 parhaasta maasta vähintään 7 maata saa matkustaa maailmancup-paikkakunnalle, tapahtuma voidaan laskea maailmancup-tapahtumaksi. Poikkeustilainteissa päätöksen tekee FIS Event Task Force Group.

Kuka nappaa maailmancupin johtajan liivin itselleen?

Vuosi sitten Söldenissä saimme todistaa naisten kilpailussa yllätysvoittoa, kun nuori uusiseelantilainen Alice Robinson voitti kilpailun ennen ennakkosuosikkia Amerikan Mikaela Shiffriniä. Miesten puolella ranskalaiset dominoivat, kun Alexis Pinturault ja Mathieu Faivre veivät ensimmäisen ja toisen sijan. Kuka nappaa maailmancupin johtajan liivin itselleen tänä vuonna? Italialaiset? Itävaltalaiset? Norjalaiset? Sveitsiläiset vai kenties saksalaiset? Pysy mukana kisatilanteissa osoitteessa: https://www.fis-ski.com/en/alpine-skiing

Halti ja FIS - 12 vuotta yhteistyötä

Halti ja Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS aloittavat 12. yhteisen kauden. Yhteistyö alkoi vuonna 2008 kun Halti vaatetti FIS:n alppihiihtohenkilökunnan. Tänä päivänä yhteistyö on laaja ja kattaa alppihiihdon lisäksi maastohiihdon, mäkihypyn, yhdistetyn, freestylen sekä lumilautailun. Halti tarjoaa FIS:n henkilökunnalle korkealuokkaiset, tekniset ja toimivat asusteet heidän vaativaan työhönsä. Vaatteet kantavat FIS:n logoa ja ne on suunniteltu kunkin roolin vaatimiin tarpeisiin. Haltin näkyvyys ja brändin tunnettuuden kasvattaminen näiden lajien yleisöjen sekä sidosryhmien keskuudessa ovat erittäin tärkeitä elementtejä Haltin globaalin kasvun strategiassa.

Lisätietoja: https://www.fis-ski.com/en