Halti Outdoor Weekend - Vuokatin vaarat valloitettu

Halti Outdoor Weekend - Vuokatin vaarat valloitettu

Ensimmäinen Halti Outdoor Weekend Vuokatissa onnistui yli odotusten ja Kainuun kansallismaisemissa saatiin nauttia uudenlaisesta ja monipuolisesta outdoor-tapahtumakimarasta aurinkoisen syksyisessä upeassa kelissä.
Kolmipäiväinen luontoliikuntatapahtuma oli osa Suomen 100-vuotisjuhlaohjelmaa ja se järjestettiin Vuokatissa ja sen lähialueilla 1.–3.9.2017 . Tapahtuma kokosi yhteen vaelluksen, polkujuoksun ja maastopyöräilyn harrastajat ja tarjosi ohjelmaa kaikille, vauvasta vaariin, kuntoon katsomatta.


Tapahtuman ytimenä toimi Suomen vanhin vuodesta 1945 alkaen järjestetty Vuokatin Vaellus, joka kuuluu monen suomalaisen luontoliikkujan syksyn vakio-ohjelmaan. Uudesta tapahtumanimestä huolimatta UKK-reittiä pitkin kulkevan vaelluksen perinteitä halutaan vaalia ja rinnalle oli rakennettu myös yövaellus, heille jotka haluavat sisällyttää reitilleen myös telttayöpymisen. Lisäksi sunnuntaina oli ohjattu perhevaellus joka soveltui niin perheen pienimmille kuin suvun vanhimmille. 


Polkujuoksijoille tapahtuma tarjosi matkat 100, 42 ja 23km ja ainutlaatuiset maisemat Hiidenportin kansallispuistosta Valtimolle ja UKK-reittiä pitkin legendaaristen Vuokatin 13 vaaran ylitykseen. Vaarajonon ylittäminen haastoi pohkeet, mutta upeat näköalat yli Kainuun korpimaiden palkitsivat kisaajat. Tänä vuonna reitti oli erityisen rankka koska tapahtumaa edeltänyt useiden päivien sade oli tehnyt siitä mutaisen ja liukkaan.  Vuokatti Trail Challenge nimellä kulkeva polkujuoksuosio on kansainvälisen polkujuoksuliiton ITRA:n jäsen ja tapahtumasta voi kerätä pisteitä UTMB -tapahtumaan pääsyä varten.
 
Sunnuntaina oli pyöräilijöiden vuoro kun ohjattu Fat Bike vaellus kurvaili pitkospuilla ja poluilla vaihtelevassa maastossa. Viikonlopun ohjelmaan kuului myös vaellus- ja kestävyysurheiluaiheisia luentoja, metsäjoogaa, linnunpönttöjen rakennusta ja monenlaista muuta outdoor-henkistä ohjelmaa. Tapahtumiin osallistui yhteensä noin 600 ulkoilmaihmistä ja ilmeet pysyivät aurinkoisina myös rankempien suoritusten jälkeen.
 
Yhdessä Kainuun Liikunnan kanssa järjestettävälle tapahtumalle seuraa jatkoa jälleen ensi vuonna 7-9.9.2018. Laitahan päivämäärä jo kalenteriin ja tule nauttimaan luonnosta kanssamme.