Halti Outlet Herttoniemi – asiantuntevaa ulkoilua kivijalassa jo 10 vuotta

Halti Herttoniemen synttärit
Halti Outlet Herttoniemi täyttää tänä syksynä 10 vuotta. Synttäreitä juhlitaan torstaista sunnuntaihin 1.-4.10. pidennetyillä aukioloajoilla, lauantain 3.10 tapahtumilla sekä tietysti houkuttelevilla tarjouksilla.

Halti Outlet avattiin Herttoniemeen syyskuussa 2010. Myymälä on pisimpään samalla liikepaikalla toiminut Haltin myymälä. Myymälän liikevaihto on vuosien mittaan kasvanut, eivätkä viime vuosien trendit kauppakeskusten yleistymisestä ja verkkokauppojen kasvusta ole juurikaan vaikuttaneet Herttoniemessä. Halti Outlet Herttoniemi erikoistui retkeilyvaatteisiin ja -varusteisiin jo vuonna 2012 kun ”Halti base camp store” avattiin myymälän alakertaan. Halti base camp storessa on tänäkin päivänä saatavilla lähes koko Haltin retkeilymallisto ja valikoima on erittäin kattava vaativallekin retkeilijälle.

Mutkaton mutta asiantunteva ilmapiiri

Ilmapiiri myymälässä on aina ollut asiakaslähtöinen. Kokenut myymälähenkilökunta ottaa asiakkaat vastaan hymyillen, auttaa, selvittää kiperimmätkin kysymykset ja tarjoaa asiakkaalle juuri sitä mitä hän tarvitsee, ja ehkä vähän enemmänkin.

-Myymälämme ulkoinen ilme on rehellinen, kaunistelematon mutta riittävän tyylikäs. Meille on helppo tulla asioimaan ja mutkaton ilmapiiri välittyy varmasti kyllä asiakkaallekin, kertoo myymäläpäällikkö Juho Helmensola, joka on toiminut myymälässä koko sen historian ajan.

-Asiakas on se, joka pitää meidät elossa, joten lähtökohtamme on aina iloinen ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu ja hyvä tietämys tuotteista, niiden materiaaleista, käytöstä sekä huollosta, Helmensola jatkaa.

Aktiivinen toimija Herttoniemessä

Halti Outlet Herttoniemi on aktiivinen toimija Herttoniemen alueella. Myymälä on ollut esillä ja mukana alueen tapahtumissa sekä järjestänyt itsekin paljon tapahtumia. Vuosien varrella on syntynyt myös paikallisia yhteistyökumppanuuksia ja jopa yritysmyyntiä, kun lähialueen yritykset ovat tarvinneet esimerkiksi työvaatteita tai yrityslahjoja.

-Olemme vuosien saatossa vaatettaneet suuren määrän alueen asukkaista ja saaneet paljon kanta-asiakkaita, mutta edelleen lähes päivittäin myymälään astuu asiakas, joka ei ole ennen meillä vieraillut, Helmensola kertoo.

Korona-ajan haasteet ja voitot

Vallitseva Covid-19 -aika on asettanut omat haasteensa jokaiselle kivijalkamyymälälle ympäri maailman. Halti Outlet Herttoniemi on kuitenkin pienehkönä paikallisena mutta pinta-alaltaan väljänä myymälänä nostanut asemiaan. Myynnitkin ovat olleet tilanteeseen nähden hyvät eikä notkahdusta ole tapahtunut kuten esimerkiksi kauppakeskusten myymälöissä. Tätä on varmasti selittänyt se, että myymälään on helppo tulla kadulta, myymälä on väljä eikä ruuhkia pääse syntymään.

-Tästä haluan lämpimästi kiittää meidän asiakkaitamme, että ovat vaikeana aikana tukeneet suomalaista vaatemerkkiä ja kivijalkamyymälää, kiittää Helmensola.

Kokenut myymäläpäällikkö Juho Helmensola johtaa myymäläänsä persoonallisella ja rennolla otteella, mutta etenkin raudan lujalla ammattitaidolla ja täydestä sydämestä. Hän toimii myymälätyönsä ohessa myös Haltin tuotekouluttajana, joten hän todella tietää mistä asiakkaidensa kanssa puhuu.

-Nykyisessä markkinatilanteessa on oltava paljon aktiivisempi kuin 10 vuotta sitten. On oltava kilpailukykyinen niin valikoiman kuin hintojenkin suhteen, ja kuunneltava asiakasta tarkasti. Laadukkaan ja ammattitaitoisen asiakaspalvelun lisäksi on erotuttava edukseen olemalla mielenkiintoinen, tietyllä tavalla vähän erikoinen, kertoo Helmensola.

Ikimuistoisia sattumuksia

Juho Helmensolalle on kertynyt lukuisia hauskoja ja ikimuistoisia sattumuksia 10-vuotisen myymälähistorian varrelta. Tämä tilanne on jäänyt erityisesti mieleen:

-Kerran myymälässämme asioi kaksi toisilleen tuntematonta, suunnilleen saman ikäistä asiakasta; mies ja nainen. Palvelin heitä kumpaakin yhtaikaa ja vuoron perään. Kaupanteon ohessa mies alkoi heitellä kommentteja naisen sovittamista vaatteista, kuinka hyvin ne hänelle istuvat, ja kuinka värit olivat kuin naiselle tehty. Nainen puolestaan kommentoi miehen takkivalintaa. Kun tuli maksun aika, miehen kortti ei toiminut. Käteistä hänellä oli 20€ liian vähän, jotta olisi saanut maksettua tuotteen. Olin jo itse valmistautunut pudottamaan hintaa, mutta kuin elokuvissa, nainen ojensi auttavan kätensä ja sujautti oman korttinsa maksupäätteeseen tokaisten, että: "minä voin maksaa loput jos lähdet kanssani kahville." Tässä tilanteessa muistin, että minulla on avaamaton suklaakonvehtirasia tiskin alla. Nostin sen pöydälle ja toivotin, ehkä nykyiselle pariskunnalle, makoisaa kahvitteluhetkeä. Tämä kertonee jotain siitä, että meillä Herttoniemessä on todellakin mukava asioida!