Halti - Elektrofit - YhteistyöHalti - Elektrofit - Yksityistalli

Halti tukemaan ensimmäistä suomalaista maastohiihdon yksityistallia

Yksityistallit näyttävät tekevän tuloaan osaksi suomalaista urheiluelämää. Maastohiihdon ensimmäinen suomalainen yksityistalli Team Electrofit koostuu 10 kummiurheilijasta, joilla on potentiaalia nousta maailman huipulle. Joukkuetta valmentaa kokenut Jarmo Riski ja urheilijoiden joukossa on jo maailmacupissakin väläytelleitä urheilijoita kuten Vilma Nissinen, Verneri Suhonen ja Lauri Lepistö, sekä mm. nuorten U23 kisoja tähtäimenään pitävä Elsa Torvinen. Talli tarjoaa urheilijoille valmentautumisen tuen harjoituskauden aikana, mahdollisuuden osallistua leireille kotimaassa ja ulkomailla, leirivalmennuksen ja huollon, sparrausta leirien välisenä aikana ja yhteydenpidon henkilökohtaisiin valmentajiin. Yksityistalli nimeää pitkän tähtäimen tavoitteekseen Trondheimin MM-hiihdot 2025 ja Milano-Cortinan Olympialaiset 2026.

Myös yritysmaailma on huomannut yksityistallien merkityksen urheilijan kehittymisen tukijana ja edistäjänä maailmalla. Suomalainen ulkoilu- ja urheiluvaatemerkki Halti on jo vuosia ollut merkittävästi tukemassa suomalaista huippumaastohiihtoa: ensin Suomen maastohiihtomaajoukkueen virallisena vaatettajana, ja sen jälkeen yksittäisten huippuhiihtäjien kumppanina. Yhteistyö kestävyysurheilun valmennusyhteisö Electrofitin kanssa alkoi jo viime syksynä, ja nyt se syvenee entisestään, kun Halti hyppää mukaan tukemaan Team Electrofit:iä.

-Maastohiihto on Haltille strategisesti tärkeä tuotekategoria ja merkittävä osa meidän talviurheiluliiketoimintaamme. Olemme kautta historiamme olleet mukana talvilajeissa: alppihiihdossa, mäkihypyssä, yhdistetyssä, ja viimeisimpänä ampumahiihdossa sekä maastohiihdossa. Team Electrofitin tukeminen on luonteva lisä yhteistyöllemme, ja samalla jatkumo huippuhiihdon sponsoroimiseen, kertoo Haltin toimitusjohtaja Aki Kuusilehto.

Yksityistallien myötä urheilijoiden, valmentajien ja heidän tukijoidensa välistä suhdetta voidaan entisestään tiivistää. Tavoitteet ovat yhtenäiset ja myös suurta yleisöä kiinnostavat tarinat syttyvät elämään.

- Uskomme, että pääsemme Team Electrofitin kautta lähemmäksi urheilijoita ja mukaan rakentamaan kiinnostavia tarinoita heidän kanssaan. Meitä kiehtoo olla tukemassa urheilijoita uran siinä vaiheessa, kun lopullinen läpimurto on vielä saavuttamatta, kertoo Kuusilehto.

Haltin keskeisenä tahtotilana on innostaa myös muita kotimaisia yrityksiä liittymään osaksi tärkeää urheilijan tukiroolia.

- Haluankin haastaa yrityspäättäjiä lähtemään ennakkoluulottomasti mukaan. Tämä Electrofitin rohkea avaus luo uuden ammattimaisen tavan jalostaa huipulle urheilijoita, jotka eivät välttämättä muuten saa mahdollisuutta kohota terävimpään kärkeen – ja heidän matkansa on brändeille mielenkiintoista kerrottavaa, innostuu Kuusilehto.

Halti vaatettaa Team Electrofitin urheilijat heidän osallistuessaan tiimin toimintaan harjoituskauden aikana.