Jopa puolet Haltin uuden malliston kengistä saa ECO-merkinnän

Halti syys- ja talvikengät

Haltin kengissä on yhä enemmän kierrätettyä materiaalia

Uusi syksyn ja talven kenkämallisto on entistä vastuullisempi: 50% malliston kengistä kantaa kierrätettyä materiaalia. Kierrätetyn materiaalin osuus kengässä on aina enemmän kuin 60%. Kengissämme käytetty kierrätetty materiaali on saatu käytetyistä PET-muovipulloista. Kaikki Haltin kengät valmistetaan myös ilman ympäristössä vaikeasti hajoavia per-fluoriyhdisteitä (PFC ja PFOA).

Ekologiset pakkauslaatikot

Olemme vaihtaneet kenkien pakkauslaatikot ekologisiin, värjäämättömiin laatikoihin. Pakkauksia ei värjätä eikä niihin paineta monivärisiä kalvoja. Tämä säästää vettä ja ympäristöä. Laatikko on myös helposti kierrätettävissä sillä se ei sisällä liimaa eikä muovitettuja pintoja.

Kenkien hiilijalanjälki

Tiedämme, että kenkien hiilijalanjälkeä pienentää kierrätetyn materiaalin käyttö ja pitkä käyttöikä.

Kenkiä on kuitenkin yleisesti hyvin vaikea kierrättää uudeksi raaka-aineeksi, sillä ne on tehty useasta eri materiaalista ja eritteleminen on hankalaa. Meidän fokuksemme on kierrätetyn materiaalin lisääminen ja laadukkaiden, pitkäikäisten kenkien suunnittelu. Kehotamme myös kuluttajia valitsemaan laadukkaat kengät ja käyttämään niitä pitkään. Haltin tavoitteena on olla omien toimintojen osalta hiilineutraali yritys vuonna 2022. Lue lisää tavoitteestamme ja toimistamme kohti hiilineutraaliutta täältä.

Kenkätehtaiden työoloista pidetään huolta

Meillä on pitkäkestoiset ja läheiset suhteet tehtaisiimme. Vierailemme niissä säännöllisesti voidaksemme varmistaa, että työolot ovat hyvät ja laatu on vaaditun mukaista. Haluamme olla toiminnassamme läpinäkyvä ja julkistamme kaikki toimittajamme nettisivuillamme.

Kaikki Haltin kenkiä valmistavat tehtaat ovat kansainvälisesti tunnetun amfori BSCI-järjestön auditoimia. Amforin avulla tehtaiden työoloja valvotaan säännöllisesti ja tehtaille tarjotaan koulutusta sosiaalisen vastuun asioissa.

Tutustu syksyn uuteen kenkämallistoomme täällä.