Juoksuharrastuksen voi aloittaa milloin vain!

Haltin juoksumallisto

Lue Idan vinkit juoksuharrastuksen aloittamiseen

 

Ultrajuoksija Ida Kronholm on Haltin yhteistyökumppani ja monipuolinen luontoliikkuja. Idan tähtäimessä on jälleen ensi kesänä yksi maailman rankimmista polkujuoksu-maratoneista, Ultra-Trail du Mont-Blanc (166km) Chamonixissa Ranskassa. Vaikka et itse tähtäisi maratonille, voit aloittaa juoksuharrastuksen milloin vain. Lue Idan vinkit juoksuharrastuksen aloittamiseen:

1. Aseta itsellesi sopiva tavoite.

Jos olet aloittelija, niin kahden kilometrin juoksulenkki on hyvä tavoite ensimmäiselle kuukaudelle. Aloita siten, että juokset niin pitkään kuin jaksat ja kävelet loppumatkan. Pidennä juoksuosuutta vähitellen, kunnes jaksat juosta koko matkan.

2. Jätä kello ja sykemittari pois.

Hyvä lenkki ei ole kiinni siitä kuinka nopeasti sinä juokset vaan siitä, että juokset ja pystyt nauttimaan lenkistäsi. Vaikka itse juoksen paljon, jätän usein kellon ja sykemittarin pois ja vain nautiskelen juoksemisesta kehoani kuunnellen.

3. Hyvät varusteet kasvattavat motivaatiota.

Hyvät varusteet antavat siihen lisäpotkua juoksemiseen. Osta itsellesi mieluisat juoksuvaatteet ja hyvät juoksukengät niin askel tuntuu keveämmältä.

4. Löydä hieno reitti.

Luonnon kauneus ja vaihteleva maisema tekevät lenkkeilystä mielenkiintoista. Etsi itsellesi mieluisa reitti läheltä kotiasi. Raittiista ilmasta ja maisemista nauttiminen on puoli ruokaa lenkkeilyssä.

5. Kuuntele kehoasi.

Jos olet väsynyt, lepää. Jos sinulla on paljon energiaa juokse niin pitkään kuin jaksat. Tärkeää on löytää oma rytmi ja tapa harjoitella. Muista syödä hyvin lenkin jälkeen.

6. Hyvä fiilis on paras palkka.

Lenkin jälkeen endorfiinit lentävät ja maailma on paljon parempi paikka kuin ennen lenkkiä. Ajatus kulkee ja arjen ongelmat selviävät, kun saat raitista ilmaa ja kehoasi saa tehdä kunnon työtä. Hyvä fiilis tuntuu koko kropassa!

7. Ota kaveri mukaan tai liity juoksuryhmään.

Juokseminen on sosiaalinen laji. Ota kaveri mukaan lenkille tai liity juoksuryhmään. Yhdessä ponnistelu motivoi, inspiroi ja antaa lisää iloa juoksemiseen. Ei muuta kun kengät jalkaan ja ulos luontoon. Nauti juoksemisesta!

/Ida