Kesämökkeily ja juhannus ovat pian täällä.. Oletko valmis?

Kesämökkeily ja juhannus ovat pian täällä.. Oletko valmis?

Onko mitään parempaa kuin mökkeily? Mökkielämä sisältää hiljaisuutta ja rentoutumista, luonnon äärellä olemista, retkeilyä, uimista, kalastusta, marjojen poimintaa tai vain ajan viettämistä keskellä metsää, järven tai meren läheisyydessä.

Moni haaveilee omasta mökistä, jonne voi paeta etsimään hiljaisuutta ja mielenrauhaa. Ajattelepa; olet keskellä ei mitään, ja pystyt nauttimaan luonnosta kaikilla aisteillasi. Katselet järvelle silmilläsi, jalkasi koskettavat maata, kätesi koskettavat vettä uidessasi, puita lämmittäessäsi saunaa ja marjoja, sieniä ja kaloja, kun etsit ja valmistat ruokaa… Mökkielämässä on kyse juurilleen paluusta ja yksinkertaisista nautinnoista, kuten tuoreen kalan paistamisesta avotulella, uimisesta järvessä puulämmitteisen saunan jälkeen tai marjojen poiminnasta. Hiljaisuuteen nukahtamisesta puhumattakaan.

Kalat

Mökille menoon kesällä ja varsinkin juhannuksena on hyvä valmistautua etukäteen.Vierailijoita on hyvä muistuttaa käyttämään mukavia ulkoilukenkiä ja ottamaan mukaan vedenpitävän takin ja rennot vaatteet, sillä sää voi olla arvaamaton ja illat voivat olla täynnä pistäviä hyttysiä. Puhumattakaan siitä, että nukkumisjärjestelyt voivat olla hyvin erilaisia.

Lue täältä lisää vinkkejä mökki- ja kesäpukeutumiseen!

Riippumatto

Ensimmäisen mökkikokemuksesi jälkeen alat ymmärtämään yksinkertaisen mökkielämän ainutlaatuisuutta ja huomaat, että ajan viettäminen luonnon keskellä täyttää kehosi ja mielesi energialla ja luovuudella. Ja koska kesä on niin lyhyt, on tärkeää viettää joka minuutti ulkona: nauttia luonnon läheisyydestä ja hengittää ulkoilmaa.