ROLF EKROTH X HALTI

ROLF EKROTH X HALTI

AW 18/19 mallisto - Wu-Tang Sailing

Haltin on tehnyt yhteistyömalliston suomalaisen suunnittelijan Rolf Ekrothin kanssa. Mallisto esiteltiin ensimmäisen kerran kansainvälisillä Pitti Uomo miesten muotimessuilla Firenzessä 9.1.18-12.1.18. Suomi oli messujen teemamaa tänä vuonna. 

Halti on tunnettu ulkoilutuotteistaan, mutta koskaan aikaisemmin tuotemerkki ei ole ollut mukana muotimaailmassa. Haluamme rikkoa rajoja ja tuoda luontoa lähemmäs urbaania kaupunkikuluttajaa. Kiireisenä ja hektisenä aikana, pala luontoa kaupunkiympäristössä muistuttaa meitä juuristamme. 

"Suomalaisena toimijana olemme erittäin ylpeitä, että voimme tarjota mahdollisuuden, jossa suomalainen suunnittelija voi varsin vapaasti luoda uutta sekä yhdistää Haltin perinteitä ja mallimestarimme osaamista. Haluamme herättää huomiota tällä hienolla yhteistyömallistolla": sanoo Haltin toimitusjohtaja Sami Kiiski. 

Rolf Ekrothin tarina muotisuunnittelijaksi on varsin erikoinen. Hän on entinen pokeriammattilainen, joka oppi uuden alan alkeet mummojen ompelukurssilta. Rolf on valmistunut Aalto-yliopistosta ja yhdistelee suunnittelussaan urheilullisia vaikutteita huippumuotiin. Hänet valittiin vuoden nuoreksi suunnittelijaksi vuonna 2015. Lisäksi hän on voittanut 2015 Designer's Nest -palkinnon ja pääsi arvostetun Hyeres Fashion Festivalin finaaliin vuonna 2016. Ekroth suunnittelu vuonna 2017 Galeries Lafayette-tavaratalolle capsule-malliston.

ROLF EKROTH X HALTI mallisto on saanut vaikutteet Rolfin nuoruudesta, jolloin hän oli purjehdusmatkoilla vanhempiensa kanssa. Räppiä kuunteleva nuori istui veneen nurkassa isänsä liian iso purjehdustakki päällä ja pakeni todellisuutta räpin maailmaan. Vuosina '94-'95 Clan, Nas, Fugees ja 2Pac olivat pinnalla ja Rolfin palatessa kotiin reissulta, hän huomasi MTV:n musiikkikanavalla, että hänen omat suosikkinsa pukeutuivat samanlaiseen isoon purjehdustakkiin. Mallisto on saanut inspiraationsa tästä mielenkiintoisesta yhtymäkohdasta; rap-musiikki kohtaa purjehduksen. Malliston värimaailmassa on vihreää, hopeaa ja punaista. 

Lisätietoja mallistosta:

Mikko Savolainen, Int. Sales Manager +358 40 6510715 / mikko.savolainen@halti.fi

 

 Rolf Ekroth