Suomalaiset mitalijahtiin hiihdon MM-kisoissa

Iivo Niskanen - MM-kisat

Photo: © SHL / Touho Häkkinen

Lumiset olosuhteet ovat tarjonneet parastaan kaikille kuntourheilijoille tänä talvena. Myös penkkiurheilijoilla on menossa juhlakausi, sillä Ampumahiihdon ja Alppihiihdon MM-kisat ovat juuri kisattu – ja pian alkavat Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat Saksan Oberstdorfissa.

Suomalaiset lähtevät hiihdon MM-kisoihin usein menestysodotuksin eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Kisat alkavat 24.2. ja huipentuvat legendaariseen miesten 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailuun sunnuntaina 7.3. Suomen maajoukkue kilpailee ja edustaa MM-kisoissa Haltin suunnittelemissa tuotteissa. Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS:n organisaatio on myös Haltin vaatettama.

Jos et katso koko kisoja, niin kokosimme tärpit, milloin ainakin kannattaa virittäytyä kisatunnelmaan.

Hiihdon MM-kisat 2021

Photo: © SHL / Touho Häkkinen


MM-kisatärpit:

Pe 25.2. Sprintti (p). Joni Mäki on osoittanut kovaa kuntoa niin kotimaan kisoissa kuin maailmancupissakin tällä kaudella. Riittääkö Jonin vauhti finaaliin tai jopa mitaliin?

Pe 26.2. Miesten yhdistetty (HS 106 & 10 km). Ilkka Herola on ollut tällä kaudella uransa parhaimmassa tuloskunnossa, ja pieni mäki sopii hänelle. Tuulettaako Ilkka MM-mitalia?

Su 28.2. Parisprintti. Tämä laji on tarjonnut viime vuosina arvokisoissa todellisia trillereitä kuten Iivo Niskasen ja Sami Jauhojärven olympiavoitto Sotshissa ja Niskasen dramaattinen kaatuminen Lahden MM-kotikisoissa. Mitä mahtaa tapahtua tällä kertaa?

Ti 2.3. Naisten 10 km (v). Krista Pärmäkoski väläytteli Tour de Ski:llä, mutta millaiseen mm-kisakuntoon Krista on päässyt? Entä millaisen panoksen antaa kokenut Riitta-Liisa Roponen lempimatkallaan?

Pe 5.3. Miesten viesti (4 x 10 km). Suomen miesten joukkue on iskukykyinen ja kuuluu mitalikandidaatteihin. Takana on kakkossija Venäjän joukkueen kanssa välikohtaukseen päättyneessä, kauden ainoassa viestikilpailussa Salpausselän maailmancupissa. Hakeeko Venäjä revanssia? Tunnetta on varmasti pelissä joka tapauksessa.

La 6.3. Miesten yhdistetyn parisprintti. Kaksimiehisin joukkuein pienessä mäessä ja vuorotellen ladulla käytävä kisa on hiihtopainotteinen. Onnistuvatko kovan hiihtokunnon omaavat Haltin tiimiurheilijat Ilkka Herola ja Eero Hirvonen saavuttamaan MM-mitalin?

Su 7.3. Miesten 50k (p). Kisat päättää MM-kisojen kuninkuusmatka, joka on Iivo Niskasen päämatka. Iivolla on plakkarissa kyseiseltä matkalta olympiavoitto – miten kisat päättyvät tällä kertaa?

Lisäinfoa:
MM-kisaohjelma: https://yle.fi/urheilu/hiihdon_mm
Suomen joukkueen kokoonpano: https://hiihtoliitto.fi/huippu-urheilu/

Halti toivottaa kaikille urheilijoille tsemppiä MM-kisoihin ja jännittää erityisesti Haltin tiimiurheilijoiden Anne Kyllösen, Ristomatti Hakolan, Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen – sekä tietysti koko Suomen maajoukkueen puolesta.