Team Halti:n pyöräilyseura TWD-Länkenin menestyksekäs kausi

TWD länken pyöräilyseura

Team Halti:n pyöräilyseura TWD-Länken nosti nuoren pyöräilijän World Tour -ammattilaiseksi

Suomalaiset pyöräilyn ystävät saivat kokea vuosi sitten herkkua: TWD-Länkenin Jaakko Hänninen voitti MM-pronssia alle 23-vuotiaiden maantiellä Innsbruckissa. Jaakon hyvää menestystä seurasi ammattilaissopimus ranskalaisen huippujoukkueen AG2R La Mondialen kanssa. Dramaattisen loukkaantumisen ja siitä toipumisen jälkeen Jaakko aloitti ammattilaisuransa elokuussa ja olemme voineet jännittää suomalaisen ainoan World Tour -ammattilaisen ensimmäisiä kuukausia yhdessä maailman suurimmista lajeista. Jaakon sopimuksen myötä jälleen yksi TWD-Länkenin tärkeimmistä tavoitteista toteutui. Seura on ollut vaikuttamassa nuoren pyöräilijän polulla maailman huipputasolle.

Menestyksekäs kausi 2019 toi 11 Suomenmestaruusmitalia

Muu osa TWD-Länkenin nuoresta joukkueesta kilpaili puolet kisoistaan kotimaassa ja puolet naapurimaissamme Ruotsissa ja Virossa. Kilpailuohjelman tavoitteena oli kehittää nuoria ajaja kohti kansainvälistä tasoa. Tiimi osoitti jälleen kerran, että hyvä valmennus, motivoituneet ja tunnollisesti harjoitelleet nuoret saavat myös tulosta aikaan. Tiimi keräsi tällä kaudella 11 Suomen mestaruusmitalia ja lukuisia muiden kilpailujen voittoja.

TWD-Länkenillä on kehitysputken ”yläosassa” kaksi pyöräilijää tavoittelemassa Jaakko Hännisen tasoa. Oskari Vainionpää ajaa Belgiassa ja Sauli Pietikäinen aloitti kauden Ranskan Besançonissa eli samassa paikassa, josta Jaakko Hänninen aloitti kansainvälisen uransa. Niin Oskari kuin Saulikin tekivät hyvän kauden.

1000 vuositunnin harjoitusohjelma alkamassa kohti kautta 2020

Pyöräilijän vanha vuosi päättyy lokakuun lopussa ja uusi vuosi alkaa marraskuun alusta. Lokakuu on ”off season”, jolloin pyöräily on harjoitteluohjelmassa lähinnä kevyenä liikuntana. Lokakuussa ulkoillaan muuten, joku harrastaa silloin jopa metsästystä, joku harrastaa palloilulajeja, joku harrastaa polkujuoksua (-hölkkää) jne. Lokakuu on akkujen latauskuukausi.

Marraskuussa siirrytään peruskunnon rakentamiseen ja aloitetaan noin 1000 vuositunnin harjoitteluohjelma. Peruskuntoharjoitteluun liittyy myös lihaskuntoharjoittelua, pyöräilijälle tärkeää kimmoisuusharjoittelua ja tietysti pohjan luontia kestävyyden osalta. Marraskuussa istutaan maastopyörän ja cyclocross -pyörän satulassa 4 – 5 tunnin lenkkejä.

Joulukuussa pyöräilijämme aloittavat etelän ajoleirit. Ajoleirit ovat maksimissaan kaksiviikkoisia ja kullakin leirillä päivät ovat 4 – 7 harjoitustunnin mittaisia. Leireillä urheilijat valmistavat itse ateriat, pesevät pyykit jne. Kaikkeen tähän liittyy myös koulutusaspekti. Kun ajajamme siirtyvät urallaan eteenpäin, arkipäivän taidot on itse hallittava.

Ajoleirit etelässä jatkuvat maaliskuulle. Ajoleirien ohjelmaan pyritään löytämään sopivia kilpailuja. Väliviikot kotimaassa voivat sisältää lumitilanteesta riippuen myös hiihtoa. Hiihto on pyöräilijälle yksi parhaita harjoituslajeja etenkin peruskuntokaudella.

Kun urheilijat ovat lokakuussa off seasonilla, joukkueen taustahenkilöt tekevät hartiavoimin töitä tulevan kauden eteen. Siihen liittyy sponsorihankintaa ja -neuvotteluja, rahoituksen järjestämistä, uusien ajajien haastatteluja, tulevan kauden ohjelman suunnittelua jne.

Halti tärkeänä yhteistyökumppanina

TWD-Länkenin ja Haltin kumppanuus on kestänyt jo vuodesta 2016. Joukkue on voinut esiintyä yhtenäisenä myös kilpailujen ulkopuolella matkoilla ja vapaa-ajalla.

Haltin tuotteista valikoituu aina suosikkeja joukkueelle. Lämpiminä kesinä joukkueen ykkössuosikiksi ovat nousseet Pallas -sarjan shortsit. Matkoilla suosikkina on ollut hybriditakit. Ja kun sää kylmenee ja sateet alkavat, veden- ja tuulenpitävä sekä hengittävä DrymaxX® -materiaalista valmistettu kuoritakki on joukkueen jäsenille lyömätön.

Halti on ollut näkyvästi esillä TWD-Länkenin omissa tapahtumissa. Kesäkuussa on aivan Lahden keskustan tuntumassa perinteinen kansainvälinen Fellmanin ajot. Se on intensiivinen kortteliajo, jota on järjestetty jo 1930 -luvulta lähtien. Toinen tärkeä tapahtuma on Suomen vanhin maastopyöräilytapahtuma Finlandia MTB. Molemmissa tapahtumissa Halti puhuttelee niin yleisöä kuin osanottajia.

Seuraa TWD-Länkeniä sosiaalisessa mediassa:

Instagram

Facebook

Twitter