Untuva vai keinokuitu?

Halti untuvatakit

 

Suomessa lämpötila voi vaihdella eri vuodenaikoina jopa 60 astetta. Se tekee lämpimästä ja kevyestä takista lähes korvaamattoman vuodenajasta riippumatta. Haltin mallistosta löydät vaihtoehtoina välitakkeja sekä kevytuntuvatakkeja ympärivuotiseen käyttöön. Välitakki soveltuu käytettäväksi päällystakkina tai nimensä mukaisesti esim. kuori- tai parkatakin alla. Haltin valikoimista löydät sinulle sopivimman välitakin käyttötarkoituksen mukaan tästä. Kevytuntuvatakki soveltuu niin retkeilyyn kuin kaupinkikäyttöönkin ja se on helppo pakata mukaan myös matkoille. Tutustu valikoimaan tästä

UNELMAN KEVYT UNTUVA (Down Fill)

Untuvatakki on ylivoimainen vaihtoehto, kun tarvitset suojaa todellista kylmyyttä vastaan. Untuva ei pidä kosteudesta, mutta se on kevyt, pakkautuva sekä ilmava ja painoonsa nähden markkinoiden paras lämmöneriste. Haltin untuvatuotteissa käytetty untuva ja höyhenet ovat elintarviketeollisuuden sivutuotteita ja ne tulevat toimijoilta, jotka kunnioittavat eläinten elämää ja jotka eivät altista eläimiä vahingollisille prosesseille. Tätä valvoo itsenäinen ja vapaaehtoinen globaali standardi RDS (The Responsible Down Standard). Kaikki untuvatuotteemme ovat olleet RDS-standaroituja jo vuodesta 2014. Jokaista untuvan hankintavaihetta seurataan ja tarkkaillaan sekä eläinten kasvattajat auditoidaan vuosittain. Haltin untuvatakkivalikoiman löydät täältä. 

PAKSU JA ILMAVA PUHALLUSVANU (Down Touch)

Down Touch -puhallusvanu on lämmöneristyskyvyltään erinomainen, hengittävä sekä nopeasti kuivuva. Puhallusvanu on kevyt ja erittäin pehmeä, untuvaa parhaiten jäljittelevä eristemateriaali. Ainutlaatuisen puhallustekniikan ansiosta pienet kuidut sitovat itseensä huomattavan määrän ilmaa ja tekevät rakenteesta lämpimän ja keveän. Kokeile arjen ulkoiluun esimerkiksi Haltin Tough -takkia miehille ja Illuusio-takkia naisille.

KOSTEUDEN KESTÄVÄ MIKROKUITUVANU (Microtherm)

Välitakiksi, esimerkiksi kuoritakin alle, loistava valinta on kevyt ja ohueksi prässättyä Microtherm-vanua sisältävä vaate. Se toimii loistavasti lämmön eristeenä teknisten ja vedenpitävien materiaalien kanssa. Mikrokuidusta valmistettu vanu on notkea ja lämmin. Ainutkertaisen ohuet mikrokuidut sitovat enemmän ilmaa pienempään tilaan, jonka ansiosta materiaalin lämmöneristävyys on erinomainen. Vanu säilyttää ominaisuutensa kovassa käytössä, konepesussa sekä kosteassa ilmassa. Mikrokuituvanullisia takkeja Haltin valikoimassa ovat useat hybrid-takit, kuten esimerkiksi uusi Luoto. Suomen hiihtolajien maajoukkueet ovat valinneet monikäyttöiseksi takikseen Haltin mikrokuituvanullisen Aalto-takin naisille ja miehille.