Tilkuista tuotteeksi - Pallas II -sarjassa hyödynnetään tekstiiliylijäämämateriaalia

Tilkuista tuotteeksi - Pallas II -sarjassa hyödynnetään tekstiiliylijäämämateriaalia
Suuren suosion saavuttanut Pallas -ulkoiluvaatemallistomme on saanut uuden kierrätetyn materiaalin. Pallas II -nimeä kantavassa kevään uutuusmallistossa käytetään joustavaa X-Stretch-kangasta, joka on 20 % kierrätettyä. Kierrätysmateriaalin lähde on tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaali eli käyttämättömät tilkut ja langanpätkät.

-Näin kierrätämme jo ennen tuotteen käyttöä, mikä säästää energiaa, vettä ja raakamateriaaleja - sekä pienentää tuotantolaitosten hävikkiä, kertoo Haltin tuotannosta vastaava Laura Roman.

Yhdestä kilosta yli jäänyttä leikkuu- ja lankamateriaalia valmistetaan 15 metriä tätä osittain kierrätettyä kangasta. Kun käytetään 1kg kierrätyslankaa, aiheutuu 1,2kg vähemmän hiilidioksidipäästöjä ja kuluu myös 23 litraa vähemmän vettä kuin käytettäessä täysin uutta lankaa (lähde: http://www.greenlon.com/en/about).

Vaatteiden kestävyys ja pitkäikäisyys ovat olleet Haltin tuotteiden suunnittelun lähtökohta aina. Tähän päästään valitsemalla laadukkaita ja kestäviä materiaaleja, sekä yhä enemmän myös materiaaleja, jotka soveltuvat kierrätettäviksi. Haltille on tärkeää, että vaate kestää seuraaville käyttäjille ja että se on elinkaarensa päässä helppo kierrättää uudeksi raaka-aineeksi. Mutta yhä tärkeämpää on myös valita valmistusmateriaaleja, jotka säästävä ympäristöä jo valmistusprosessin aikana.

- 20% ei ole vielä kovin iso määrä, mutta Pallas-sarja on myydyin tuotesarjamme, joten tämä pienikin parannus kierrätysmateriaalin käytössä luo suuren kokonaisvaikutuksen. Tuotteiden laadun ja toimivuuden on pysyttävä ensiluokkaisina, joten etenemme pienin askelin ja tavoittelemme tulevaisuudessa 100% kierrätettyä materiaalia, Roman kertoo.

Pallas II -sarja on kehitetty retkeilyyn, ulkoiluun ja aktiiviseen liikkumiseen. Tuotteet hengittävät, joustavat ja istuvat täydellisesti. Kierrätysmateriaalin lisäksi tuotteiden kaikki kankaat ovat bluesign®-sertifioituja.