VAATTEENI TEKIJÄT

PITKÄKESTOISET SUHTEET TEHTAISIIN

Pitkäkestoiset liikesuhteet tuotantolaitoksiin ovat Haltille erittäin tärkeitä. Kestävän kehityksen saavuttaminen on yhteistyötä, ja lähes kaikki kumppanuudet tuotantolaitosten kanssa ovat olleet pitkiä, jotkut jopa 40 vuotta.

Valmistamme vaatteita, kenkiä ja varusteita useissa eri maissa. Kiina on vuosien saatossa muodostunut urheilutekstiiliteollisuudessa suurimmaksi valmistajamaaksi vaativissa teknisissä tuotteissa ja siellä valmistetaan n. 80 % tuotteistamme. Seuraavaksi suurimmat valmistajamaamme ovat Vietnam ja Bangladesh. Osa tuotannostamme tehdään myös Intiassa ja Euroopan maissa. Sukkia ja pipoja valmistamme Suomessa. Kiinasta on tullut urheilutekstiiliteollisuuden suurin vaativien teknisten tuotteiden tuottaja, ja olemme perustaneet pitkäaikaiset ja vakaat suhteet kumppanitehtaisiimme. Vuodesta 2010 meillä on ollut toimisto Kiinassa ja tiimi, joka vierailee säännöllisesti tehtailla saadaksemme tietoa ja näkemystä siitä, miten ja missä olosuhteissa tuotteitamme tehdään. Julkaisemme toimittajalistan, jossa kerromme missä mitkäkin tuoteryhmämme valmistetaan ja kauanko yhteistyömme on kestänyt.

Vaatteeni tekijä, voithan hyvin?

Tehtaidemme työntekijät ovat osa tuotantoketjuamme ja haluamme pitää heistä huolta. Kuulumme kansainväliseen amfori BSCI-järjestöön, jonka tukemana pyrimme kehittämään sitä, että työntekijöiden työoloista, -ajoista ja riittävästä palkkauksesta huolehditaan. Emme salli lapsityövoimaa, korruptiota emmekä syrjintää. Edistämme työntekijöiden tietoisuutta heidän oikeuksistaan ja mahdollisuuksistaan vaikuttaa epäkohtiin työpaikalla. Amfori-jäsenyys edellyttää säännöllisiä, ulkopuolisen tarkastajan tekemiä, objektiivisia, puolueettomia ja riippumattomia tarkastuksia.

Halti kannustaa kaikkia toimittajiaan osallistumaan amfori-akatemiaanjatkokoulutukseen ja -kehittämiseen.

Yli 95,5% tuotteistamme tehdään tehtailla, joilla on joko amfori BSCI:n, FWF tai SA8000 auditointi. Teemme tuotantoja myös Euroopassa, jossa paikallinen lainsäädäntö suojelee työntekijöitä huomattavasti paremmin. Käymme myös itse aktiivisesti kaikilla tehtaillamme ja teemme tarkastuksia.

Pyrimme hyödyntämään tehtaiden hiljaisempia aikoja, jolloin voimme osaltamme vähentää työntekijöihin kohdistuvaa ylityöpainetta ja mahdollistaa heille vakaan toimeentulon ympäri vuoden. Noudatamme Amforin epäkohtiin puuttumisen käytäntöjä sekä heidän tavoitteitaan ja ohjeitaan riittävän elintason mahdollistamisesta tehtaidemme työntekijöille.