Halti LaskettelutakitHalti Laskettelutakit - Mobiili

Miten valitsen oikeanlaisen laskettelutakin?

Talviset olosuhteet vaativat oikeanlaista pukeutumista, jotta ulkona liikkuminen ja harrastaminen olisi mahdollisimman mukavaa. Laskettelutakki ei saa olla liian napakka, jotta sen alle mahtuu lämmittävä aluspaita ja välitakki. Toisaalta takki ei saa olla liian isokaan, sillä muuten se haittaa sujuvia liikeratoja. Valitse sopivan kokoinen takki, joka suojaa riittävän hyvin selkää, joka palelee helposti. Tarkista, että takissa on riittävän pitkät hihat, jotta viima ei pääse kylmettämään käsiä.

Millainen takki lasketteluun?

Laskettelutakin tärkeimmät ominaisuudet ovat tuulenpitävyys, vedenpitävyys tai -hylkivyys, hengittävyys sekä lisäksi kovilla pakkasilla eristävyys.

Halti - Miesten Mallisto - Mobiili

Tuulenpitävyys

Laskettelutakin tärkein ominaisuus on tuulenpitävyys, sillä kova tuuli nostaa kylmyysastetta reilusti siitä, mitä pakkasmittari näyttää. Tuuli lisää pakkasen purevuutta, sillä se tehostaa lämpöhävikkiä ja voimistaa kylmyyden tuntua. Mitä kovempaa tuulee ja mitä purevampi pakkanen on, sen kylmemmältä keli laskiljasta tuntuu.

Vedenpitävyys

Laskettelutakissa ei tarvitse olla arvoiltaan yhtäkorkeaa vedenpitävyyttä kuin kuoritakissa, sillä lasketellessa harvoin sataa vettä. Lumi kuitenkin muuttuu sulaessaan vedeksi, joten laskettelutakin pitää olla vedenpitävä tai vähintään vettähylkivä. Jos siirryt rinteestä taukopaikalle ja lumi sulaa takin pinnalle, se kastuu ilman vedenpitävyyttä. Märkä takki voi olla pakkasella jopa vaarallinen, sillä se jäätyy hyvin nopeasti ja silloin ihminen voi paleltua nopeastikin. Märällä takilla ei saisi koskaan ulkoilla kovalla pakkasella.

Jos laskettelet paljon, valitse sellainen takki, joka on täysin vedenpitävä myös vetoketjujen kohdalta. Jos laskettelet harvemmin tai olet mäessä joitakin tunteja päivässä, sinulle riittää takki, jonka päällikangas pitää vettä. Muista suojata kuitenkin puhelimesi hyvin, jotta siihen ei pääse lunta tai kosteutta.

Halti - Laskettelu - Ski touringHalti - Laskettelu - Ski touring - Mobiili

Hengittävyys ja eristävyys

Takin hengittävyys on ominaisuus, joka vaihtelee laskettelijan mukaan; sama takki voi olla toiselle hyvin hengittävä kun toiselle se taas on liian kuuma. On tärkeää miettiä etukäteen miten kehosi reagoi pakkasessa liikkumiseen ja toisaalta miten hyvin se pysyy lämpimänä paikalla ollessa. Laskettelutakin tulee olla hengittävä, jotta se päästää kosteuden ulos päin eikä kosteus jää takin sisäpuolelle. Jos kosteus jää takin sisälle, se jäätyy pakkasella, jolloin altistat itsesi kylmettymiselle.

Jos hikoilet helposti, ota asia huomioon kerrospukeutumalla ja valitsemalla takki, jossa ei ole vanua tai jossa on vain kevytvanu. Tarkista, että takissasi on kainaloissa ventilaatiot, joita voit tarvittaessa avata. Jos vanullinen takki on liian kuuma, siitä on vaikeaa tehdä viileämpää muuten kuin avaamalla takin, jolloin riskinä on kylmettyminen. Kevytvanutakki on mainio vaihtoehto kuoritakin alle kovemmille pakkasille.

Laskettelutakin eristävyys on ominaisuus, jota vilukissat arvostavat eniten. Jos palelet helposti, sinun valintasi on vanullinen takki, jossa on eristävä kerros takin sisällä. Vanullisessa takissa on parempi pakkasenkestävyys.

Halti - Ski touring

Lisäominaisuudet

Hyvän laskettelutakin lisäominaisuuksia ovat vetoketjullinen tasku hissilipulle, lumilukko helmassa, suojaava kaulus sekä resorit hihoissa, joista ei pääse viima sisään. Huppu on tärkeä ominaisuus olosuhteissa, joissa keli voi muuttua yllättäen. Lasketteluvaatteissa olisi hyvä olla värejä, jotta erotut rinteessä muille laskijoille. Jos pidät valkoisesta tai mustasta laskettelutakista, yhdistä takkiin värikkäät lasketteluhousut.

Kun valitset itsellesi sopivan takin, nautit vauhdin hurmasta ja päivästäsi rinteessä.

Tarkistuslista laskettelutakin ostoon:

- Tuulenpitävä
- Vedenpitävä tai vähintään vettähylkivä
- Hengittävä
- Vetoketjullinen tasku hissilipulle
- Hupullinen, jos laskettelet vaihtelevissa olosuhteissa
- Lumilukko helmassa
- Suojaavat resorit hihoissa
- Vanukerros, jos laskettelet kovalla pakkasella tai palelet helposti

Haltin mallistosta löydät naisten laskettelutakit, miesten laskettelutakit ja lasten laskettelutakit.

Tutustu laskettelutakki -mallistoomme! Katso kaikki

Halti Naisten Housut
Lis Naisten DrymaxX Laskettelutakki
Hinta 349.00 € Hinta 174.50 €
Joy Naisten DrymaxX Lasketteluanorakki
Joy Naisten DrymaxX Lasketteluanorakki
Hinta 269.00 € Hinta 107.60 €
Halti Fuuga Miesten Lasketteluanorakki - Oranssi
Halti Fuuga Miesten Lasketteluanorakki - Laskettelutakki - Poro
Fuuga Miesten DrymaxX Lasketteluanorakki
Hinta 269.00 € Hinta 107.60 €
Galaxy Naisten DrymaxX Laskettelutakki - Musta
Galaxy Naisten DrymaxX Laskettelutakki
Galaxy Naisten DrymaxX Laskettelutakki
Hinta 449.00 € Hinta 224.50 €