Halti - TalvikengätHalti - Talvikengät - Mobiili

Haltin kenkäsuunnittelijan vinkit ja suosikit

Tässä oppaassa Haltin kenkäsuunnittelija Hanna Tuomanen kertoo omat suosikkinsa sekä vinkit talvikenkien valintaan ja ostoon.

Mitkä talvikengät ovat omat suosikkisi Haltin mallistosta ja miksi?

Ahma Low nastakenkä sopii aktiiviseen ulkoiluun koirien kanssa, kun tiet on jäässä, mutta pakkasta ei juuri ole. Kengät ovat kevyet ja sporttiset, ja tietysti vedenpitävät! Jäiseen loskaan valitsen joko Jura kitkakengät, joissa Michelinin kitkapohja tai Nanook nastakengät.

Rorvik Drymaxx kenkä on ihanan korkeavartinen ja sopii kävelyyn sekä vaellukseen ympäri vuoden. Rorvik kenkä on tyylikäs myös kaupungissa!

Kun pakkanen kiristyy ja hiihtolomahanget kutsuvat, on valintani Tornio talvikenkä, vedenpitävä mokkanahka saapas on todella lämmin Thinsulate vanun ansiosta. Pohja sopii hyvin lumiseen maastoon ja lahkeet mahtuvat reilun varren sisään. Erittäin käytännöllinen talvisaapas.

Halti naisten talvikengät
Halti Fjalla Naisten Talvikengät - Saapas
Mihin kannattaa kiinnittää huomiota kun ostaa talvikenkiä?

Valitse reilu koko; varpailla pitää olla tilaa liikkua, ja ilma on erinomainen eriste. Käyttötarkoituksen mukainen pohja, eli jos liikut enimmäkseen maastossa, niin nastakenkä on ok mutta kaupungissa kitkapohjallinen kenkä on helpompi ja mukavampi.

Kalvollisen kengän kanssa ei kannata käyttää villasukkia. Villa on imukykyinen, se ei päästä kosteutta haihtumaan kalvon läpi.

Minkä vinkin antaisit jos haluaa ostaa kengät lahjaksi?

Kenkiä kannattaa aina sovittaa jalkaan ennen ostopäätöstä, joten jos ostaa lahjaksi, ota kuitti talteen. Näin voi tarvittaessa vaihtaa kokoa tai jopa mallia, jos se ei ole sopiva! Halti lahjakortti on aina myös hyvä lahja :)

Miten valitsen oikean kokoiset kengät?

Kuten sanottu, kenkiä olisi aina hyvä sovittaa jalkaan. Verkosta ostaessa kokomerkintää tarkempi on cm mitta, joka vastaa pohjallisen pituutta eli kengän sisätilan pituutta. Tämä hieman vaihtelee mallien välillä, joten taulukossa on keskiarvo.
Istuvuuteen vaikuttaa kuitenkin pituuden lisäksi myös lestin muoto, ympärys jalkapöydän kohdalta sekä materiaalit ja rakenne.

Haltin lestit ovat lähtökohtaisesti reilun kokoisia, ja koot vastaavat hyvin skandinaavista keskiarvoa. Kalvolliset kengät kuitenkin rakenteensa takia tuntuvat napakammilta, koska materiaalikerroksia on enemmän.

Halti kengät

Onko jotain vinkkiä millä saa kengät kestämäänmahdollisimman pitkään hyvänä käytössä?

Käytä kenkiä! Jos kengät ovat olleet unohdettuna ja käyttämättömänä kaapissa 3 vuotta, ne saattavat silti mennä pilalle, koska käyttämättömänä kumi ja nahka orgaanisina materiaaleina kuivuu ja kovettuu. Mutta älä käytä 24/7 – sillä kengät tarvitsevat myös lepoa! Parit kengät olisi hyvä olla, jotta voi hieman vaihdella, ja kun kenkiä huoltaa hyvin ja säilyttää oikein, se pidentää kenkien ikää roimasti!

Haltin talvikengät Katso kaikki

Kevo Mid Miesten DrymaxX Talvikenkä
Kevo Mid Miesten DrymaxX Talvikenkä
109.00 €
Halti Frost Mid 2 Pitopohjakenkä Naisten - Punainen
Halti Frost 2 mid women's grip shoes for winter red / Halti Frost pitopohjakengät talveen punaiset
Frost Mid 2 Pitopohjakenkä Naisten
149.00 €
Halti Frost Mid 2 Pitopohjakenkä Miesten
Frost Mid 2 Pitopohjakenkä Miesten
Frost Mid 2 Pitopohjakenkä Miesten
149.00 €
Halti Kiruna Naisten DrymaxX Talvikenkä - Musta
Kiruna Naisten DrymaxX Talvikenkä
Kiruna Naisten DrymaxX Talvikenkä
129.00 €
Halti - Nasta ja KitkakengätHalti - Nastakengät, Kitkakengät ja Pitopohjakengät