Halti - Kengät

Vinkit kenkien valintaan

Näin valitset oikeanlaiset Halti-kengät.

Halti-kengät erilaisiin käyttötarkoituksiin

Halti suunnittelee ja valmistaa laajan valikoiman kenkiä ulkoiluun, treenaamiseen ja vapaa-aikaan. Kengät on suunniteltu erilaisiin olosuhteisiin ja jaettu kategorioihin käyttötarkoituksen mukaan. Tästä artikkelista löydät vinkkejä sopivien kenkien valintaan, hoito- ja pesuohjeita sekä tietoa kenkien teknologiasta. Haltin kengät suunnitellaan Suomessa.

Vaelluskengät

Trekking-kengät, joissa on kiertojäykkä ja pitävä kumipohja sopivat vaellukseen vaikeassakin maastossa. Halti käyttää Michelinin ja Vibramin patentoituja pohjia, jotka on suunniteltu nimenomaan pitoon ja kulutukseen haastavassakin maastossa. Trekking- eli vaelluskengät ovat usein vähintään puolikorkeita, jotta ne tukevat ja suojaavat nilkkaa. Mitä pidempi vaellus ja vaikeampi maasto, sitä tukevampi ja suojaavampi kengän tulisi olla. Vaelluskengät ovat useimmiten vedenpitäviä ja suunniteltu pitkille kävelyille.

Osta tästä

Retkeily- ja ulkoilukengät

Retkeilyyn ja yleiseen ulkoiluun esimerkiksi metsäpoluilla ja kaupungissakin sopivat kevyemmät ja joustavammat ulkoilukengät. Haltin ulkoilu- ja retkeilykengät ovat matalia tai puolikorkeita ja vedenpitäviä DrymaxX®-kenkiä. Käytämme paljon Haltin omaa GripmaxX Antislip -pohjaa, joka on saanut kiitosta joustavuudesta ja pidosta. Haltin kengissä lesti on lähtökohtaisesti reilu, mikä antaa varpaille tilaa liikkua. Ulkoilukengät eivät ole yhtä tukevat, kuin vaelluskengät, mutta ne ovat mukavammat lyhyemmille kävelyille, ja sopivat erinomaisesti päivittäiseen ulkoiluun.

Osta nyt

Nastakengät

Nastakengät sopivat ainoastaan ulkokäyttöön liukkaalle, jäiselle alustalle. Käyttöä asfaltilla ei suositella; nastat saattavat olla jopa liukkaammat kuin tavalliset kumipohjat, ja ne myös kuluvat nopeammin kovalla alustalla. Haltin nastakenkien nastat ovat ruostumatonta terästä ja upotettu kumipohjaan valuvaiheessa, jolloin ne pysyvät kiinni käytössä. Nastakengät on suunniteltu talvikäyttöön, joten ne ovat aina myös vedenpitävät ja lämpimät.

Osta nyt

Pitopohjakengät

Pitopohjakengät, toiselta nimeltään kitkakengät ovat vaihtoehto nastakengille. Ne ovat monikäyttöisemmät, sillä ne toimivat myös asfaltilla ja sisätiloissa. Pitopohjien ominaisuudet eivät pidoltaan aivan vastaa nastojen pitävyyttä jäällä, mutta pito on normaalia kumiapohjaa parempi. Michelinin kanssa yhteistyössä suunnitellut Michelin Ice Control kitkakumipohjat on tehty antamaan paras mahdollinen pito jäällä ilman nastoja. Kitkapohjaa voi verrata auton kitkarenkaisiin. Talvikäyttöön tarkoitettuna nämä kengät ovat kaikki vedenpitäviä ja lämpimiä, ja suunniteltu kävelyyn kaupunkiympäristössä.

Osta nyt

Sandaalit

Haltin valikoimasta löytyy eri käyttötarkoituksiin soveltuvia sandaaleja. Kävelyyn ja maastoon suunnitelluissa sandaaleissa on joustava ja iskuja vaimentava Phylon-välipohja, tukeva kuminen ulkopohja sekä ergonomisesti muotoiltu jalkapeti. Päällisen remmit ovat tukevat ja säädettävissä tarranauhoilla sopivan istuvaksi.

Osta tästä

Vapaa-ajan kengät

Haltin vapaa-ajan kengissä yhdistyvät käytännöllisyys, hyvät ominaisuudet sekä sporttinen ulkonäkö. Valikoima sisältää erilaisia kenkiä erilaisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin; tyylikkäät, sporttiset lenkkarit erittäin mukavalla BoomaxX-pohjalla ja hengittävällä päällisellä, sekä kevyitä vapaa-ajan kenkiä matkailuun ja kesäkäyttöön.

Osta nyt
Hiker Kuru DrymaxX Ulkoilukenkä Miesten
Hiker Kuru DrymaxX Ulkoilukenkä Miesten
189.00 €
Hiker Kuru DrymaxX Ulkoilukenkä Naisten
Hiker Kuru DrymaxX Ulkoilukenkä Naisten
189.00 €
Halti Pallas Low 2 Naisten Kengät
Halti Pallas Low 2 Naisten Kengät - Musta
Pallas Low 2 DrymaxX Hybrid Lenkkari Naisten
149.00 €
Halti Pallas Low 2 Miesten Kengät - Vihreä
Halti Pallas Low 2 Miesten Kengät
Pallas Low 2 DrymaxX Hybrid Lenkkari Miesten
149.00 €
Rorvik Naisten Mid DrymaxX Vaelluskenkä
Rorvik Naisten Mid DrymaxX Vaelluskenkä
149.00 €
Halti Rorvik Miestn Vaelluskengät - Maisema
Rorvik Miesten Mid DrymaxX Vaelluskenkä
149.00 €
Halti Fara Low Naisten Kengät - Musta
Fara Low 2 Naisten DrymaxX Ulkoilukengät
Fara Low 2 Naisten DrymaxX Ulkoilukengät
99.90 €
Fara Low 2 Miesten DrymaxX Ulkoilukengät
Fara Low 2 Miesten DrymaxX Ulkoilukengät
99.90 €
Halti Fara Mid 2 Naisten Kengät - Musta
Fara Mid 2 Naisten DrymaxX Ulkoilukengät
Fara Mid 2 Naisten DrymaxX Ulkoilukengät
109.00 €
Fara Mid 2 Miesten DrymaxX Ulkoilukengät
Fara Mid 2 Miesten DrymaxX Ulkoilukengät
109.00 €
Rela Sandaali Lasten
Rela Sandaali Lasten
49.90 €
halti breeze sneakers white / halti breeze valkoiset lenkkarit
Breeze Lenkkari Naisten
79.90 €
halti breeze sneakers white / halti breeze valkoiset lenkkarit
Breeze Lenkkari Miesten
79.90 €
Breeze Slip-on Kenkä Miesten
Breeze Slip-on Kenkä Miesten
69.90 €
Breeze Slip-on Kenkä Naisten
Breeze Slip-on Kenkä Naisten
69.90 €
Sottung Lenkkari Miesten
Sottung Lenkkari Miesten
79.90 €
halti sottung women's sneakers pink / halti sottung naisten tennarit pinkit
Sottung Lenkkari Naisten
79.90 €
Halti Lämmin Sandaali - Harmaa
Rest Tohvelit
Rest Tohvelit
49.90 €
Halti Pallas Low 2 Naisten Kengät
Halti Pallas Low 2 Naisten Kengät - Musta
Pallas Low 2 DrymaxX Hybrid Lenkkari Naisten
149.00 €
Halti Pallas Low 2 Miesten Kengät - Vihreä
Halti Pallas Low 2 Miesten Kengät
Pallas Low 2 DrymaxX Hybrid Lenkkari Miesten
149.00 €
Lester Naisten Slide Vapaa-ajan Kenkä
Lester Naisten Slide Vapaa-ajan Kenkä
59.90 €

KENGÄN KOOSTA JA ISTUVUUDESTA

Koon valintaan vaikuttavat tekijät

Kenkiä on aina hyvä sovittaa jalkaan ennen ostopäätöstä. Kengän kokomerkintä on aina suuntaa antava ja viittaa kengän pohjan pituuteen. Istuvuuteen vaikuttavat kuitenkin myös lestin leveys sekä ympärysmitta, jotka voivat vaihdella kenkämallien välillä. Myös malli ja materiaalit vaikuttavat istuvuuteen. Kengät tehdään aina valitun standardin mukaan ja harvalla ihmisellä on standardijalka. Haltin oma lesti on suhteellisen tilava, mutta käytämme myös erilaisia lestejä tarjotaksemme vaihtoehtoja erilaisille jaloille.

Näin valitset oikean koon

On tärkeää mitata oma jalka oikein, ja valita kokotaulukon mukaan sopivin koko. Kengissä tulisi olla aina 5mm käyntivara kärjessä ja tämä on hyvä huomioida jalkaa mitattaessa. Jalka mitataan siten, että astutaan tasaisesti koko painolla paperin päälle, piirretään merkit varpaan ja kantapään kärkiin, ja mitataan suora kärkien välillä. Kenkätaulukon mitat ovat suuntaa antavia, koska lesteissä ja mallien välillä saattaa olla pieniä eroja. Erot ovat maksimissaan vain +/- 2 mm.

Haltin kengät ovat kansainvälisen EU-kokostandardin mukaisia ja vaihtelevuus istuvuudessa syntyy suurimmaksi osaksi lestin leveydestä, laajuudesta, pohjasta ja materiaalien paksuudesta. Sopivan istuvuuden löytämiseksi voi hakea kenkiä "regular", "generous" ja "slim" istuvuudella. Kaikki ovat normaalin mitoituksen rajoissa ja yleisen standardin mukaisia, mutta esimerkiksi generous-malli on päkiän kohdalta hieman tilavampi ja slim-malli hieman kapeampi. Istuvuutta voi parantaa sopivaksi vaihtamalla irrotettavan pohjallisen erikoispohjalliseen.

Pitopohjakengät

Kenkien hoito ja pesu

Parhaat vinkit kenkien huoltoon

Kengät kestävät pidempään, kun niitä huoltaa oikein. Ennen käyttöönottoa suojaa pintamateriaali suojasuihkeella, joka hylkii vettä ja likaa. Käytä materiaaliin soveltuvaa suihketta ja kokeile aina ensin huomaamattomaan paikkaan. Seuraa suojasuihkeen käyttöohjeita tarkasti!

Käytä puettaessa kenkälusikkaa, älä runno kenkiä jalkaan. Kengät kaipaavat myös lepoa, jolloin ne saavat tuulettua ja hengähtää. Periaatteessa kenkiä ei pitäisi joutua pesemään, kun niitä hoitaa oikein: irtohiekka ja -lika harjataan pois käytön jälkeen ja kuivatetaan aina huoneen lämmössä. Kenkien pohja on kiinnitetty lämpöreaktiivisella kaksi-komponentti liimalla, joka saattaa pettää, jos lämpötila nousee yli 50 asteen. Useimmille materiaaleille korkea suora lämpötila ei tee hyvää, joten patterin päällä tai saunassa kuivattamista ei suositella.

Kemikaalien käyttöä valmistusprosessissa on rajoitettu merkittävästi, joten kenkien suojaaminen ja puhtaanapito on yhä enemmän kuluttajan vastuulla. Suojasuihkeita suositellaan kaikille kengille sillä ne luovat vettä ja likaa hylkivän pinnan, joka kuitenkin kuluu käytössä pois. Käytä tuotteelle ja materiaalille sopivaa suihketta aina ohjeiden mukaan ja testaa huomaamattomaan kohtaan ensin nähdäksesi reagoiko materiaali suihkeeseen.

Tekstiilikenkien hoito

Huolto pidentää kenkien elinikää. Tekstiilikengät on hyvä suojata suihkeella, joka hylkii kosteutta ja likaa. Jos kengät pääsevät kastumaan läpimäräksi, irrota pohjalliset ja kuivata kengät 20-30 asteen lämpötilassa (huoneen lämpö tai kuivauskaappi). Lattialämmitys toimii hyvin kenkien kuivattamisessa, mutta emme suosittele patteria tai saunaa kuivattamiseen. Harjaa tai pyyhi irtolika heti käytön jälkeen. Kaikki tekstiilikengät eivät ole pestäviä, mutta päällisen voi pestä käsin varovasti esimerkiksi märällä sienellä.

Nahkakenkien hoito

Nahkakengät vanhenevat ja kuluvat kauniisti kun niistä pitää hyvää huolta. Nahkoja on erilaisia ja ne vaativat hieman erilaista hoitoa. Yleisesti nahalle tarkoitetut suojasuihkeet on hyvä laittaa ennen tuotteen käyttöönottoa.

Rasvanahka, FGL, pintanahka ovat pinnoittamattomia nahkoja, jotka kaipaavat säännöllistä hoitoa. Käytön jälkeen kengät on kuivattava ja putsattava irtoliasta, ja säännöllisesti rasvattava tai plankattava sopivalla tuotteella.

Nupukki- ja mokkanahkaa ei voi plankata ja putsata samalla tavoin, joten niiden kohdalla suoja-aineet ovat tavallista tärkeämmät, jotta lika ja kosteus ei imeydy kenkien pintaan. Mokka- ja nupukkinahkaa voi harjata käytön jälkeen.

Pinnoitettu, niin sanottu "Action Leather", on jo itsessään kosteutta ja likaa hylkivää, eikä sitä tarvitse suojata suihkeilla. Kenkiä voi putsata ja plankata, mutta suoja-aineet eivät välttämättä imeydy pinnoitteen läpi.

Muista putsata nahkakengät liasta erityisesti silloin jos ne ovat märät. Jos nahkakenkä jätetään lämpimään kuivumaan likaisena, lika imeytyy nahkaan ja kovettaa pinnan, pilaten sen parhaat puolet eli hengittävyyden ja pehmeyden. Tämä saattaa aiheuttaa myös nahan halkeamista tai murtumista, mikä lyhentää kenkien käyttöikää.

DrymaxX-kenkien hoito

DrymaxX® on vedenpitävä ja hengittävä kalvo, joka on laminoitu kengän vuoriin ja joka suojaa jalkaa ympäriinsä. Päällismateriaali tai sen kunto ei siis vaikuta vedenpitävyyteen, paitsi jos kyseessä on reikä, joka menee vuoreen asti. Päällismateriaali vaikuttaa veden ja kosteuden imeytymiseen ulkoapäin, joten hylkivä suojasuihke on suositeltavaa myös DrymaxX®-kengille. Valitse suihke ja käyttö päällismateriaalin mukaan. Jos päällismateriaali pääsee pahasti kastumaan, se tuntuu kylmältä jalassa, vaikka vesi ei tulisikaan läpi. Kenkien kannattaa antaa kuivua rauhassa, jotta kosteutta ei jää päällisen ja vuoren väliin pitkäksi aikaa. Kostunut kenkä saattaa alkaa haisemaan, kun jalkojen bakteerit alkavat lisääntyä kosteassa ja lämpimässä tilassa.

Koneessa pestävät kengät

Yleisesti kevyet tekstiilikengät ovat pestäviä sekä myös konepestäviä. Kenkien pesu pesukoneessa kannattaa tehdä aina erikseen, matalassa lämpötilassa, ilman huuhteluainetta ja ilman linkousta. Konepesu tehdään kuitenkin aina omalla vastuulla, sillä kengästä riippuen jotkut printit saattavat kulua pesussa. Jos kenkiä pitää hyvin, niitä ei tarvitse pestä usein. Irrota pohjalliset ja nauhat ennen pesua. Voit pestä ne erikseen pesupussissa. Kuivausrumpua ei kannata käyttää, vaan kengät kannattaa kuivattaa huoneen lämmössä.

Kenkien teknologiaa

Halti DrymaxX kenkä

DRYMAXX®

DrymaxX® on vedenpitävä ja hengittäväkalvo, joka on laminoitu kengän vuoreen ja joka suojaa jalkaa ympäriinsä. Vedenpitävä kalvo on 100% PU- ja fluorivapaa (FC free).

Halti memory foam kenkä

MEMORY FOAM

Nasan kehittämä lämpöön reagoiva vaahtomuovi, joka muotoutuu jalan mukaan ja antaa erityisen pehmeän ja mukavan tuen.

Halti kenkä pikanauhasysteemillä

FREELOCK SPEED LACING SYSTEM

Etelä-Korealainen pikanauhasysteemi on helppo, nopea ja turvallinen tapa kiinnittää kengät. Kun kiekkoa kiertää myötäpäivään, nauhat kiristyvät. Vastapäivään kiertämällä - kunnes naksahtaa - lukko vapauttaa nauhat. Nämä nauhat eivät aukea kesken vaelluksen, eivätkä jää puskiin kiinni. Nauhoissa on 2 vuoden takuu.

Kenkien pohjat - tunne pito

GripmaxX Antislip -pohja ulkoiluun Halti

GripmaxX Antislip - ulkoiluun

Kevyt ja iskuja vaimentava Phylon-välipohja
- Pitävä kumipohja sopii monipuoliseen maastoon
- Paksumpi kumi kannassa kestää kulutusta

Vibram Trek -pohja vaellukseen Halti

Vibram Trek - vaellukseen

- Kevyt ja iskuja vaimentava Phylon-välipohja
- Kiertojäykkä, pitävä kumipohja on Vibramin patentoima ja maastoon suunniteltu

Hypergrip -pohja maastoon Halti

Hypergrip - maastoon

- Kevyt ja iskuja vaimentava Phylon-välipohja
- Pitävä kumipohja sopii monipuoliseen maastoon
- Kiertotuki

BoomaxX -pohja lenkkeilyyn Halti

BoomaxX - lenkkeilyyn

- Pehmeämpi kumiseos antaa pitoa
- BoomaxX superpehmeä ja vaimentava välipohja
- Joustavuutta lisäävä design
- Tiivis, kulutusta kestävä kumi kontaktikohdissa
- Kiertotuki

GripmaxX Aquatech -pohja Halti

GripmaxX Aquatech - kesäaktiviteetteihin

- Aquatech-ilmastointikanava poistaa tehokkaasti kengän sisällä olevan kosteuden

- Värjäämätön TPR-pohja sopii märälle ja tasaiselle alustalle

- Erittäin kevyt ja hengittävä Phylon-pohja

Michelin kitkapohja Halti

Michelin-kitkapohja - syksyyn ja talveen

Kitkakumipohja, jonka pito vastaa täysin auton kitkarenkaiden pitoa

KENKIEN USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mitä olet halunnut tietää Haltin kengistä? Kokosimme yhteen usein kysytyt kysymykset kengistä. Klikkaa ja tule lukemaan mm. missä Haltin kengät valmistetaan sekä hauskoja faktoja kengistä.