Halti - Kuoritakit - SadetakitHalti - Kuoritakit - Sadetakit - Mobiili

Opas kuoritakin valintaan

Kuoritakki

Kuoritakki on ulkoilijan ja retkeilijän luottotuote. Hyvin valittu ja laadukas kuoritakki on pitkäikäinen ja palvelee käyttäjäänsä ympäri vuoden. Hyvä kuoritakki suojaa vedeltä ja tuulelta, hengittää hyvin ja kestää käyttöä.

Mikä on kuoritakki?

Kuoritakilla tarkoitetaan yleensä ulkoilutakkia, jossa on vedenpitävä kalvo. Kuoritakin tärkein tehtävä on suojata vedeltä ja tuulelta. Käytämme kaikissa kuoritakeissamme Haltin omaa tuulen- ja vedenpitävää DrymaxX® -kalvoa. DrymaxX® -kalvotuotteet ovat nimetty neljään eri käyttöluokkaan riippuen olosuhteista ja käyttöasteesta, joihin kuoritakki hankitaan. Lue DrymaxX® -käyttöluokituksista.

Mitä ottaa huomioon kuoritakin valinnassa?

Kuoritakin valintaan vaikuttavat oleellisesti käyttötarkoitus ja olosuhteet, joihin takki ostetaan. Materiaalin täytyy olla toimiva käytössä ja tarkoituksen mukaan joko todella kevyttä tai vahvaa ja kestävää. Ohut ja kevyt kuoritakki on helppo pakata reppuun ja järeämpi kuoritakki kestää käyttöä vaativissa olosuhteissa.

Retkeilyyn suunnitellussa kuoritakissa on otettu huomioon myös kaikki yksityiskohdat, kuten taskujen ja saumojen sijainnit. Päiväretkillä ja pidemmillä vaelluksilla on usein reppu tai rinkka selässä, minkä takia olkahihnojen ja lantioremmien sijainnit täytyy ottaa huomioon taskujen sekä saumojen asettelussa, jotta hiertäviä ja painavia saumoja ei pääse syntymään.

Erilaiset kiristys- ja säätömahdollisuudet vaikuttavat oleellisesti takin käytettävyyteen. Kuoritakista on hyvä löytyä vähintään hupun, helman ja hihojen kiristysmahdollisuudet, jotka mahdollistavat paremman suojautumisen tuulelta ja vedeltä. Kainaloiden alla olevat vetoketjulliset ventilaatiot taas mahdollistavat kosteuden poispääsyn ja lämpötilan säätelyn.

Kuoritakin vuori pitää päälliskankaan erillään ihosta tai alemmista vaatekerroksista, ja samalla kerää kosteuden sekä siirtää sen eteenpäin kohti takin kalvoa ja päällismateriaalia. Vuorikankaan päämateriaalina käytetään yleensä verkkokangasta, joka on kevyt ja ilmava. Sileämpi ja suojaavampi vuorikangas takin helmassa ja hihansuissa helpottaa pukemista sekä suojaa takkia esimerkiksi housun vyötäröllä olevien terävien esineiden hankaukselta.

Maanläheiset värit ovat suosittuja ja kestävät aikaa, mutta on hyvä muistaa, että kirkkaamman värin valitessa myös näkyvyys paranee. Kirkkaan värinen kuoritakki on hyvä valinta pimeänä vuodenaikana ja yksin retkeillessä. Kuoritakkeihin lisätään myös usein heijastavia elementtejä lisäämään näkyvyyttä.

Halti DrymaxX vedenpitävä takki
Halti DrymaxX sadetakki

Vesipilariarvo ja kalvo

Mikä on vesipilari? Vesipilariarvo kuvaa sitä, miten kovaa painetta vedenpitävä kangas kestää, ennen kun se päästää veden läpi. Yksinkertaistettuna, se kertoo sen, miten hyvin ja miten pitkään vaate kestää vettä. Mitä suurempi arvo on, sen parempi vedenkestävyys tuotteella on.

Haltin vedenpitävissä tuotteissa käytetään Haltin omaa tuulen- ja vedenpitävää DrymaxX®-kalvoa. Olemme jakaneet DrymaxX® tuotteemme neljään eri käyttöluokitukseen, helpottamaan valintaasi juuri oikeanlaisen tuotteen löytämiseksi!

DrymaxX® Ultimate

Kun olet erittäin kovissa olosuhteissa, luonnon armolla, suosittelemme Ultimate sarjan tuotteita käyttöösi. Ääriolosuhteisiin suunnitelluilla, Ultimate sarjan tuotteilla on erinomaiset vedenpitävyys- ja hengittävyysarvot (vähintään 15 000mm/15 000g/m²/24h). Ultimate sarjan tuotteet soveltuvat erityisesti lajeihin joissa tarvitaan huipputason suorituskykyä olosuhteista piittamatta. Tuotteen saumat on teipattu vedenpitäviksi.

DrymaxX® All Weather

Aktiiviseen käyttöön, kelissä kuin kelissä, suosittelemme DrymaxX® All Weather sarjan tuotteita. Ne soveltuvat aktiiviseen käyttöön sateella ja kovemmallakin sykkeellä. Oiva valinta kaikkiin outdoor- ja talvilajeihin. Materiaalin erittäin hyvät vedenpitävyysarvot (vähintään 10 000mm) sekä hengittävyysarvot (vähintään 10 000g/m²/24h) pitävät sinut kuivana sisältä ja ulkoa. Tuotteen saumat on teipattu vedenpitäviksi.

DrymaxX® Classic

Kun tarvitset tuotteen jokapäiväiseen, kevyen ja maltilliseen liikkumiseen kevyemmissä sääolosuhteissa, ovat Classic sarjan tuotteet juurikin oikea valinta. Classic sarjan tuotteet ovat suosittuja marjastus- ja sienestyskäytössä sekä joka päiväisessä katu- ja ulkoilukäytössä. Vedenpitävyysarvot ovat vähintään 5000mm ja hengittävyysarvot vähintään 5 000g/m²/24h ja tuotteen saumat on teipattu vedenpitävyyden varmistamiseksi.

DrymaxX® Lite

DrymaxX® Lite -sarjan tuotteet soveltuvat rentoon vapaa-aikaan ja jokapäiväiseen katukäyttöön. Ne ovat ns casual tuotteita joissa materiaalina on tuttu veden- ja tuulenpitävä, hengittävä DrymaxX® materiaali ja tuotteessa on joko osittain tai kokonaan teippaamattomat saumarakenteet joilloin Lite sarjan tuote ei ole täysin vedenpitävä. Lite sarjan tuotteet suojaavatkin sinut mukavasti tuulelta ja tihkusateelta, myös rännältä!

Halti DrymaxX vedenpitävä kuoritakkiHalti DrymaxX vedenpitävä kuoritakki

Erilaiset kuoritakit

2-kerros kuoritakissa DrymaxX® -kalvo on päällyskankaan ja vuorikankaan välissä. Vuorikankaana on usein kevyt ja ilmava verkkokangas, joka hengittää ja siirtää kosteuden iholta poispäin. 2-kerros kuoritakit sopivat ulkoiluun, retkeilyyn ja jokapäiväiseen käyttöön haastavammallakin ilmalla.

2,5-kerros kuoritakissa päällyskankaaseen on laminoitu vedenpitävä kalvo, joka on pinnoitettu sisäpuolelta. Lopputuloksena on kevyt ja joustava takki. 2,5-kerros kuoritakki kulkee keveytensä ansiosta helposti repussa ulkoillessa ja vaeltaessa ja antaa suojaa sateen yllättäessä. 2,5-kerrostakit ovat herkempiä materiaaliltaan ja saattavat kulua ajan myötä pitkäaikaisen hankauksen (esimerkiksi repun) seurauksena.

3-kerros kuoritakissa kaikki kerrokset (päällyskangas, vedenpitävä kalvo sekä vuori) on laminoitu yhteen. Tällä tavalla saavutetaan takkiin vahva ja kulutuskestävä lopputulos. Vedenpitävyys- ja hengittävyysarvot ovat yleensä kaikkein korkeimmat 3-kerros kuoritakissa. Takki sopii vaativalle käyttäjille haastaviin olosuhteisiin, kuten lasketteluun, jääkiipeilyyn ja talvipyöräilyyn.

Hybriditakissa on kahden eri materiaalin yhdistelmä. Haltin Hybriditakeissa on yhdistetty vedenpitävää DrymaxX materiaalia ja joustavampaa, paremmin hengittävää materiaalia niin kun esimerkiksi X-Stretch materiaalia. Vedenpitävä materiaali on sijoitettu paikkoihin, jotka ovat ensimmäisinä kosketuksissa veden kanssa. Kainalot ja sivut ovat sen sijaan joustavampaa materiaalia, joten takissa on helppo liikkua. Hybriditakki antaa hyvän suojan sadekuuroissa mutta haastavimmissa olosuhteissa on hyvä pukea täysin vedenpitävä kuoritakki hybriditakin päälle.

 

 

Kerrospukeutuminen

Kuoritakin toimivuuteen vaikuttaa oleellisesti se, mitä sen alla pidetään. Alla olisi hyvä olla vähintään tekninen aluspaita, joka siirtää iholta tulevaa kosteutta takin sisäpuolen kalvolle. Teknisen aluspaidan päälle laitetaan usein vielä lämmittävä välipaita. Talvella kuoritakin alle voi hyvin laittaa vielä kevytuntuvatakin ja tällaisella yhdistelmällä pärjää hyvin haastavalla ja kylmemmälläkin ilmalla.

Kuoritakin koko kannattaa olla hieman tavanomaista vaatekokoa reilumpi, jotta takin alle saa mahtumaan tarpeeksi kerroksia ja takkia voi käyttää ympäri vuoden. Liian ahtaassa takissa tulee helposti kylmä, kun ilma ei pääse kiertämään ja lämmittämään takin sisällä.

Halti kuoritakki ja kerrospukeutuminen

Tutustu kuoritakkeihin

Halti Juonto DrymaxX Shell Jacket Women's / Juonto DrymaxX Kuoritakki Naisten
Juonto DrymaxX Kuoritakki Naisten
279.00 €
Halti Juonto DrymaxX Shell Jacket Men's / Juonto DrymaxX Kuoritakki Miesten
Juonto DrymaxX Kuoritakki Miesten
279.00 €
Halti Biegga Naisten Kuoritakki - Punainen
Biegga Naisten DrymaxX Kuoritakki
Biegga Naisten DrymaxX Kuoritakki
239.00 €
Halti Biegga Miesten Kuoritakki - Musta - Sadetakki
Biegga Miesten DrymaxX Kuoritakki
Biegga Miesten DrymaxX Kuoritakki
239.00 €
Halti Tokoi Naisten Parkatakki - Kallio - Beige - Malli
Tokoi Naisten DrymaxX Parkatakki
Tokoi Naisten DrymaxX Parkatakki
279.00 €
Halti Tokoi Miesten Parkatakki - Kallio - Beige - Malli
Tokoi Miesten Drymaxx Parkatakki
Tokoi Miesten Drymaxx Parkatakki
279.00 €