halti vaatteet ski touringiin ja vaellushiihtoonhalti vaatteet randoiluun

SKI TOURING

VINKKEJÄ SKI TOURING -VAATTEIDEN VALINTAAN

Ski touring on suosiotaan nostanut laji, joka yhdistää hiihtämisen, retkeilyn ja laskettelun. Se tarjoaa seikkailunmielisille ulkoilijoille mahdollisuuden tutkia luontoa eri näkökulmista, joita ei yleensä tavoiteta perinteisillä hiihtoladuilla tai laskettelurinteillä.

Monipuolisesta lajista käytetään myös nimityksiä backcountry, randoilu ja vapaalasku. Eri harrastajat painottavat lajissa eri asioita – toisten päätarkoituksena on hiihtää, kun taas toiset painottavat laskettelua.

Laji on yhdistelmä fyysistä suorituskykyä vaativaa vaeltamista sekä vauhdikkaita laskuja. Ski touring asettaa erityisiä vaatimuksia pukeutumiselle, ja oikeanlainen pukeutuminen onkin tärkeää, jotta voit nauttia hiihtovaelluksesta mukavasti ja turvallisesti.

Kerrospukeutuminen

Kerrospukeutuminen on avain myös hiihtovaellukseen. Kerrospukeutuminen jaotellaan perinteisesti kolmeen kerrokseen: alus-, väli- ja päälikerrokseen. On tärkeää ymmärtää, että jokaisella kerroksella on oma tarkoituksensa, ja ne toimivat yhdessä tarpeen mukaan joko lämmittäen tai viilentäen sekä siirtäen kosteutta.

Aluskerraston tehtävä on siirtää kehon tuottama kosteus pois iholta, jotta olo pysyy mahdollisimman kuivana ja miellyttävänä. Välikerroksen päätehtävä on toimia lämmöneristeenä ja säädellä kehon lämpötilaa optimaalisesti. Päälikerros puolestaan suojaa tuulelta ja vedeltä.

Halti vapaalasku vaatteet miehille ja naisille
Alus- ja välikerrastot

Merinovilla on suosittu ja hyvin toimiva materiaali alimmaisena kerroksena. Merinovilla on luonnonkuitu, joka pitää kostuessaankin lämmön. Merinovillan ohella hyviä materiaaleja ovat tekniset materiaalit, joissa kosteudensiirtokyky on erityisen hyvä. Aluskerrastoa valitessa suosittelemme pohtimaan sekä sääolosuhteita että omaa lämmönsäätelykykyä – olemme jokainen erilaisia!

Välikerroksena toimivat erilaiset tekniset paidat ja välitakit, jotka tuovat sekä lisälämpöä että siirtävät tehokkaasti kosteutta. Välikerroksena käytetään usein myös kevytvanutakkia tai -liiviä, jotka maksivoivat lämmöneristyksen. Vanutäytteisen takin tai liivin käyttö on suosittua, kun päälimmäisen kerroksena on pelkkä kuorivaate.

Päälikerros

Hiihtovaelluksessa päälimmäisenä kerroksena pidetään usein kuorivaatteita, joissa ei ole lämmöneristystä. Tämä mahdollistaa kerrospukeutumisen sekä lämmön säätelyn käyttäen eri kerroksia aina tarpeen mukaan.

Päälikerroksen materiaali voi olla joko täysin tuulen- ja vedenpitävää kalvollista materaalita taikka hengittävämpää ja joustavampaa softshell-materiaalia. Kalvollisen vaatteen valttikortti on se, että se suojaa kurjemmallakin kelillä tuulta ja tuiskua vastaan, mutta softshell puolestaan on aktiiviseen liikkumiseen ihanteellisempi.

Tuulen- ja vedenpitäviä kuorivaatteita ja softhsell-vaatteita voidaan käyttää myös yhdistettynä, eli kuorivaatteet voidaan tarvittaessa lisätä softshellien päälle.

Ski touring -mallistostamme löydät Alpine 3-layer -kuorivaatteet sekä Adrenaline X-stretch -softshellvaatteet.

Halti Alpine ski touring jacket yellow / Halti Alpine miesten ski touring takki keltainen
Halti Alpine Naisten 3L DrymaxX Kuoritakki Pinkki - Laskettelu - Ski Touring - Lumilautailu - Shell Jacket Pink - Skiing - Snowboarding - Model
Halti Alpine women's outdoor jacket pink
Alpine 3L DrymaxX Kuoritakki Naisten
Hinta 499.00 € Hinta 349.30 €
Halti Alpine 3L DrymaxX Kuorihousut Naisten Pinkki - Laskettelu - Lumilautailu - Ski Touring - Women's Shell Pants - Skiing - Snowboarding - Pink
Halti Alpine women's 3-layer shell pants pink
Alpine 3L DrymaxX Kuorihousut Naisten
Hinta 379.00 € Hinta 265.30 €
Alpine Unisex 3L DrymaxX Kuoritakki
Alpine Unisex 3L DrymaxX Kuoritakki
Hinta 499.00 € Hinta 349.30 €
Halti Alpine 3L DrymaxX Kuorihousut Miesten - Laskettelu - Lumilautailu - Ski Touring - Shell Pants - Skiing - Snowboarding
Halti Alpine 3L DrymaxX Kuorihousut Miesten - Laskettelu - Lumilautailu - Ski Touring - Shell Pants - Skiing - Snowboarding - Side
Alpine 3L DrymaxX Kuorihousut Miesten
Hinta 379.00 € Hinta 265.30 €
Halti Settler men's shell jacket red - Miesten Vedenpitava, Tuulenpitävä ja Hengittävä Laskettelutakki - Kuoritakki - Model
Halti Settler men's shell jacket red - Miesten Vedenpitava, Tuulenpitävä ja Hengittävä Laskettelutakki - Kuoritakki
Settler 3L DrymaxX Laskettelutakki Miesten
Hinta 399.00 € Hinta 279.30 €
Halti Settler men's ski pants - Miesten Vedenpitävät, Tuulenpitävät, Hengittävät Lasketteluhousut - Keltainen
Halti Settler men's ski pants yellow - Miesten Vedenpitävät, Tuulenpitävät, Hengittävät Lasketteluhousut
Settler 3L DrymaxX Lasketteluhousut Miesten
Hinta 349.00 € Hinta 244.30 €
Halti Settler 3L Veden- ja Tuulenpitävä Laskettelutakki - Kuoritakki - Women's Ski Jacket - Beige
Halti Settler women's shell jacket beige - Naisten Kuoritakki Lasketteluun - Laskettelutakki
Settler 3L DrymaxX Laskettelutakki Naisten
Hinta 399.00 € Hinta 279.30 €
Halti Settler Women's Ski Pants - Green - Naisten Vedenpitävät, Tuulenpitävät ja Hengittävät Lasketteluhousut - Kuorihousut - Malli
Halti Settler Women's Ski Pants - Beige - Naisten Vedenpitävät, Tuulenpitävät ja Hengittävät Lasketteluhousut - Kuorihousut
Settler 3L DrymaxX Lasketteluhousut Naisten
Hinta 349.00 € Hinta 244.30 €
Halti Crust women's layer jacket pink
Crust Naisten Takki
Hinta 179.00 € Hinta 89.50 €
Halti Adrenaline Takki - Skitouring - Laskutakki - Liukulumikenkä - Sininen
Halti Adrenaline Takki - Skitouring - Laskutakki - Liukulumikenkä - Reppu
Adrenaline Naisten X-Stretch Takki
Hinta 269.00 € Hinta 188.30 €
Halti Adrenaline Takki - Skitouring - Laskutakki - Liukulumikenkä - Housut
Adrenaline Naisten X-Stretch Housut
Hinta 239.00 € Hinta 167.30 €
Halti Adrenaline women's stretch outdoor pants pink / Halti Adrenaline Lite naisten rekihiihtohousut pinkki
Halti Adrenaline women's stretch outdoor pants pink
Adrenaline Lite Housut Naisten
Hinta 199.00 € Hinta 139.30 €

Katso kaikki

Optimaaliset yksityiskohdat

Haltin ski touring -mallistossa on kiinnitetty erityistä huomiota vaatteiden yksityiskohtiin, jotta ne vastaavat retkihiihtäjien tarpeisiin.

Erityisesti vaeltaessa korostuu vaatteiden ilmanvaihtokyvyn merkitys, minkä vuoksi useimmissa ski touring -vaatteissamme on huomioitu hengittävien materiaalien lisäksi myös ventilaatiomahdollisuudet. Alpine 3L -kuorihousujen pitkä vetoketju myös helpottaa housujen pukemista.

Taskujen sijoittelussa on otettu huomioon repun käyttö. On tärkeää, että taskuihin pääsisi helposti käsiksi myös repun ollessa selässä.

Viimeistele asusteilla

Kuten muissakin talviulkoilulajeissa, myös ski touringissa asusteiden käyttö osana varustusta on tärkeää.

Ylös päin vaeltaessa sykkeen noustessa ja kehon tuottaessa läpöä, ohuemmat asusteet, kuten panta ja sormikkaat, toimivat hyvin. Tauoilla ja alas päin laskiessa kylmyys voi puolestaan yllättää, joten mukana on hyvä olla myös lämpimämpi pipo ja rukkaset.

Halti vapaalasku vaatteet miehille ja naisilleHalti vapaalasku vaatteet miehille ja naisille

Gear up!

SKI TOURING -MALLISTO
Miksikö ski touringissa kannattaa panostaa varusteisiin?

Vastaus on helppo – jotta pystyt nauttimaan retkestäsi ja suuntaamaan keskittymisesi liikkumiseen, ympäröivään luontoon sekä retkiseurueesi seuraan. Ski touring on täydellinen yhdistelmä seikkailua, fyysistä ulkoilua sekä vauhdin hurmaa. Tärkeää on, että ylä- ja alamäet ovat yhtä mukavia.

Haltin ski touring -tuotteet kestävät käyttöä sillä tarkoin valitut tekniset materiaalit sekä ajaton design palvelevat käyttäjäänsä pitkään ja monipuolisesti talven eri aktiviteeteissa.

Muista turvallisuus! Ski touringin -harrastuksen aloittajan ensisijainen huomio tulisi olla turvallisuudessa. Tarkista sääolosuhteet, opi perustaidot ja varustaudu asianmukaisilla turvavälineillä ennen lähtöä.