Vinkit lähialueen retkikohteisiin - HeroVinkit lähialueen retkikohteisiin - Hero - Mobiili

Vinkit lähialueen retkikohteisiin

Pääkaupunkiseutu tarjoaa upean tukikohdan luontoseikkailuihin, sillä vain tunnin tai puolen tunnin matkan päästä löytyy lukuisia retkeilykohteita. Tässä blogi-tekstissä esittelemme niistä muutamia, joissa voi nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta lähellä kaupunkia.

Hanikan luontopolku

Espoon Suvisaaristossa on mahdollisuus nauttia luonnosta aivan kaupungin kupeessa. Hanikan luontopolku ja lintutorni tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja lintumaailmaan. Polku sopii aloitettavaksi mistä tahansa kohdasta.

Kävellessä voi ihailla meren rantoja, vehreitä niittyjä ja metsäisiä alueita. Polun varrella saattaa bongata monipuolisen kirjon lintulajeja, jotka asustavat saariston monimuotoisissa elinympäristöissä.

Hanikan Luontopolku

Lapakiston retkeilyalue

Lapakiston retkeilyalue Lahden kupeessa on monipuolinen järvien, kallioalueiden ja pienten soiden muodostama mielenkiintoinen kokonaisuus. Alueella on useita nuotiopaikkoja ja laavuja.

Maastossa risteilee viisi maastoon merkittyä reittiä, joiden yhteenlaskettu pituus on 23 kilometriä. Kulkijaa odottavat pitkospuut, polut ja kalliot. Osa reiteistä on esteettömiä.

Lapakiston retkeilyalue - Lahti
Lapakiston retkeilyalue - Nuotiopaikka
Lapakiston retkeilyalue - Kalliojärvi
Kopparnäsin virkistysalue

Kopparnäsin virkistysalue sijaitsee Inkoon ja Siuntion rajalla. Kopparnäsiä leimaavat sekä rannassa että sisämaassa hienot kalliot, joilta avautuu näköala merelle ja saaristoon.

Kallioalueiden lomassa on metsää, niittyä, suota sekä peltoja. Rantakallioilta voi ihailla auringonlaskua ja ohitse lipuvia purjeveneitä.

Kopparnäsin virkistysalue
Kopparnas - Inkoo - Siuntio

Linlon merellinen ulkoilusaari sijaitsee Porkkalanniemen ja Upinniemen välissä. Saari on monipuolinen retkikohde, johon tutustuessa vierähtää helposti monta tuntia. Tulenteko Linlossa on sallittu keittokatoksissa, joita löytyy ympäri saarta.

Kirkkonummella sijaitsevan Meikon metsämaastot tarjoavat kulkijalle mukavan vaihtelevia maisemia. Lampien ja järvien rantoja seurailee useampi merkitty reitti, joita kulkiessaan voi kuulla järveltä kantautuvan kuikan huudon.

Porvoo tarjoaa historiallisten nähtävyyksien lisäksi myös ulkoilumahdollisuuksia. Varlaxuddenin ulkoilualueella silmä lepää ja mieli rauhoittuu meren äärellä. Upeat rantakalliot kutsuvat tähyilemään horisonttia ja seikkailemaan silokallioilla. Alueelta löytyy myös nuotiopaikkoja eväiden nauttimiseen.

Nuuksion kansallispuisto sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja tarjoaa useita erilaisia retkeilymahdollisuuksia patikoinnin lisäksi. Kanootin tai kajakin voi vuokrata Haukkalammelta tai Nuuksion Pitkäjärveltä ja suunnata melomaan. Haltian luontokeskukselta voi vuokrata myös fatbiken ja lähteä sillä tutustumaan lähimaastoon. Puistossa on lukuisia merkittyjä polkuja, jotka johdattavat kauniiden metsien läpi. Muista myös vierailla luontokeskus Haltian näyttelyissä.

Sipoonkorven kansallispuisto on myös upea retkeilykohde lähellä Helsinkiä. Puisto tarjoaa monipuolisia luontopolkuja, jotka kulkevat kiehtovan erämaan ja kosteikkojen läpi. Sipookorvessa voi ihailla kauniita maisemia, kuten kallioisia mäkiä, suota ja metsää. Retken aikana saattaa nähdä myös villieläimiä, kuten hirviä ja lintuja.

Lisää kohteita lähellä? Uuvin sivuilta löytyy kootusti tietoja Uudenmaan monipuolisista ulkoilukohteista. Mukana on Uudenmaan virkistysalueyhdistys Uuvin, Espoon, Helsingin, Kirkkonummen, Sipoon, Vantaan ja Vihdin sekä Metsähallituksen kohteita: www.uuvi.fi/fi/kohteet.