We Think Ahead

HALTI WORLD BLOGI

Puhdas luonto ei ole tänä päivänä enää itsestäänselvyys, ja me Haltilla haluammekin katsoa kauemmas tulevaisuuteen ja tehdä voitavamme, jotta jälkipolvetkin saisivat nauttia siitä. Kaikki Haltin toiminta perustuu sekä ympäristön että ihmisen kunnioittamiseen – onhan tuotteemme suunniteltu luonnossa liikkumiseen ja urheiluun. Vastuullisuus on meille tärkeä, jokapäiväistä toimintaamme ohjaava arvo. 

Haltin vastuullisuustyön perustana on Think Ahead kestävän kehityksen ohjelma. Se on luotu jo vuonna 2010, mistä lähtien vastuullisuus on ollut tärkeä osa Haltin yritysstrategiaa.

Think Ahead, tänä päivänä, on meille sitä, että otamme vastuun sosiaalisesta, ympäristöllisestä ja taloudellisesta jalanjäljestämme. Kerromme avoimesti sen, mihin olemme sitoutuneet materiaalien, ympäristön, kiertotalouden ja ihmisoikeuksien osalta.

Materiaalit
 • Olemme bluesign® system partner, minkä avulla lisäämme kemikaaliturvallisuutta ja vähennämme ympäristöä kuormittavien kemikaalien määrää tekstiilituotannossa.

 • Emme käytä PFC-yhdisteitä vedenhylkivyyskäsittelyssämme.

 • Olemme sitoutuneet lisäämään kierrätettyjen ja uusiutuvien materiaalien käyttöä valmistuksessamme ja logistiikassamme. Syksy-talvi 2023/24 vaatemallistostamme 96 % on tehty joko täysin tai osittain kierrätetystä materiaalista.

Ympäristö ja päästöt

 • Olemme sitoutuneet kansainväliseen Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi). Aloitteen mukaisesti tulemme määrittämään päästövähennystavoitteet, jotka tukevat Pariisin ilmastosopimuksen linjausta rajoittaa maapallon lämpenemistä korkeintaan 1,5 asteeseen. Tavoitteemme tulevat koskemaan koko arvoketjuamme.

 • Olemme sitoutuneet vähentämään Suomen pääkonttorimme päästöjä mm. optimoimalla logistiikkaa ja toimintoja, panostamalla kierrätykseen ja säästämällä energiaa. Pääkonttorimme onkin saanut tästä työstä WWF Green Office -sertifikaatin.

 • Olemme sitoutuneet antamaan panoksemme toimialamme materiaali- ja teknologiainnovaatioihin.
Ihmisoikeudet ja työolot
 • Olemme sitoutuneet käyttämään vain auditoituja tehtaita riskimaissa. Syksyllä 2023 riskimaissa sijaitsevista tehtaista kaikki ovat auditoituja.

 • Vierailemme tehtaillamme säännöllisesti.

 • Olemme sitoutuneet alihankkijoihimme: joidenkin kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo yli 40 vuotta.

 • Julkaisemme nettisivuillamme toimittajalistan, jossa kerromme mitä missäkin valmistetaan ja kauanko yhteistyö on kestänyt.

Kiertotalous ja pitkäkestoiset tuotteet

 • Suunnittelemme ajattomia, kestäviä ja helposti kierrätettäviä tuotteita, joiden matka saa jatkua käyttäjältä toiselle ja lopulta uudeksi materiaaliksi. Esimerkiksi syksy-talvi 2023/24 mallistossa 90 % Kallio by Halti® -malliston tuotteista on monomateriaalituotteita.

 • Lanseeraamme tänä syksynä kaksi uutta Halti 2nd Round -kiertotalousmallia. Olemme jo muutaman vuoden ajan ottaneet myymälöissämme vastaan käytettyjä Halti-tuotteita ja lahjoittaneet niitä hyväntekeväisyysjärjestön kautta uudelleen käyttöön.

 • Jaamme seuraajillemme huolto- ja korjausvinkkejä.

Kaikki tämä työ vaatii isoja strategisia päätöksiä, mutta ennen kaikkea päivittäisiä pieniä valintoja. Työtä on vielä paljon, mutta pyrimme toiminnassamme jatkuvasti parempaan - tuotteen elinkaaren jokaisessa vaiheessa.

Tutustu vastuullisuustyöhömme ja katso tarkemmat luvut vuosikatsauksestamme.

 

Psst: Lanseeraamme pian ei yksi vaan kaksi uutta kiertotalouden toimintamallia asiakkaillemme, stay tuned...