Maastohiihtäjä Ristomatti Hakola tietää, että hiihtäjät tehdään kesällä

Halti Team Ristomatti Hakola

Ristomatti Hakolan unelmien kesäpäivä

Ammattiurheilijan elämässä työn ja vapaa-ajan erottaminen on välillä vaikeaa. Se ei kuitenkaan haittaa silloin kun saa tehdä sitä mitä rakastaa. ”Tämä on sitä mistä olen pienestä pojasta asti unelmoinut”, Ristomatti ”Rise” Hakola kertoo. Alkukesällä iskenyt jalkavaiva on estänyt rakkaan juoksuharrastuksen, mutta se ei ole tiimiurheilijamme tahtia hidastanut. Kesän harjoitukset ovat sujuneet tehokkaasti rullasuksilla ja pyörän selässä. Ristomatin unelmien kesäpäivä koostuu lämpimästä ja aurinkoisesta ilmasta, onnistuneesta treenistä ja hyvästä ruuasta. ”Päivällä otetaan miehestä mittaa treeneissä, illalla saunotaan ja syödään hyvin, jotta jaksaa taas seuraavan päivän treenit”, Ristomatti kuvailee onnistuneen kesäpäivän sisältöä.


Ammattipukeutuja

Suomen sääolot eivät ole aina aurinkoisia ja lämpimiä mutta urheilija treenaa säässä kuin säässä, joten varusteiden täytyy olla kunnossa. Ristomatti nimeää onnistuneen treenin tärkeäksi tekijäksi hyvät urheiluvaatteet, jotka suojaavat säältä ja auttavat saamaan suorituksesta parhaat tehot irti. ”Tässä vuosien saatossa olen oppinut ymmärtämään hyvien urheiluvaatteiden tärkeyden, ja voisinkin kuvailla itseäni sanalla ammattipukeutuja. Kerrospukeutuminen on kaiken a ja o.”, Rise kiteyttää.


Treenivinkki

Kesä on parasta aikaa nauttia ulkona liikkumisesta ja vaihtoehdot liikuntamuotojen suhteen lisääntyvät aurinkoisten kelien myötä. Tehokasta kesätreeniä kaipaaville Ristomatti suosittelee hiihtäjien suosimaa harjoitusmuotoa, sauvarinnettä. ”Sauvarinne eli sauvakävely ylämäkeen on todella hyvää kestävyysharjoittelua”, Rise vinkkaa.

Reipasta kesänjatkoa!