Halti vastuullisuus ja yritysvastuu

Vastuullisuus

We think ahead

Puhdas luonto on ollut meidän sukupolvellemme itsestäänselvyys. Me Haltilla katsomme tulevaisuuteen ja teemme voitavamme, jotta jälkipolvetkin saisivat nauttia siitä. Kaikki Haltin toiminta perustuu sekä ympäristön että ihmisen kunnioittamiseen, sillä tuotteemme on suunniteltu luonnossa liikkumiseen ja urheiluun. Think Ahead -kestävän kehityksen ohjelmamme myötä otamme vastuun sosiaalisesta, ympäristöllisestä ja taloudellisesta jalanjäljestämme. Työtä on vielä paljon, mutta pyrimme toiminnassamme jatkuvasti parempaan - tuotteen elinkaaren jokaisessa vaiheessa.

Tutustu vastuullisuustyöhömme tällä sivustolla ja katso tarkemmat luvut vuosiraportistamme.

Halti 2nd Round

Meille on tärkeää huolehtia kiertotaloudesta ja tuotteiden koko elinkaaresta. Suunnittelemme ajattomia ja kestäviä tuotteita, jotta ne saisivat useamman käyttökierroksen. Halti 2nd Round -kiertotalousmallien avulla tuemme asiakkaitamme kierrättämisessä ja korjaamisessa. Meidän kauttamme voit ostaa, myydä, korjata ja lahjoittaa käytettyjä Halti-tuotteita.

Suomalaista designia

Pohjoinen luonto opettaa ja inspiroi meitä luomaan ulkoiluvaatteita ja varusteita, jotka kestävät kovaa kulutusta ja aikaa.

Suunnittelemme vaatteita ja varusteita kaikkiin vuodenaikoihin ja vaativimpiinkin olosuhteisiin yli neljänkymmenen vuoden kokemuksella. Jokainen osa-alue on mietitty materiaaleista viimeiseenkin tekniseen yksityiskohtaan, jotta voisit nauttia vaatteistasi mahdollisimman pitkään.

Tuotteemme suunnitellaan Suomessa 3D-ohjelmaa hyödyntäen. 3D-suunnittelun avulla vähennämme merkittävästi tekstiilijätettä, logistiikkapäästöjä ja luonnonmateriaalien hukkakäyttöä.

Mistä vaatteeni on tehty?

Tavoittelemme aina laatua, huippuunsa viritettyjä teknisiä ominaisuuksia ja kestävyyttä. Suunnittelemme tuotteemme ulkona liikkumiseen. Käytämme paljon voimavaroja oikeiden materiaalien valitsemiseen. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että vaatteemme on turvallinen niin sinulle kuin sen tekijöille ja ympäröivälle luonnolle. Tiukkojen globaalien sertifiointien avulla vähennämme ihmisiin ja luontoon kohdistuvia haittavaikutuksia. Lisäämme jatkuvasti kierrätetyn materiaalin käyttöä.

Vaatteeni tekijät

Meillä on pitkät ja vakaat suhteet tehtaisiin, joissainkin jopa 40 vuotta, joissa tuotteitamme valmistetaan. Haluamme kertoa avoimesti missä tuotteemme valmistetaan ja ketkä ovat tuotteidemme tekijät. Tehtaiden työntekijät ovat osa tuotantoketjuamme ja haluamme heidän voivan hyvin. Muun muassa globaalisti arvostetun amfori BSCI-järjestön sekä omavalvonnan avulla varmistamme, että työolot ovat kaikille sosiaalisesti ja eettisesti hyväksyttävät.

Pakkaus & logistiikka

Tuomme Aasiassa ja Euroopassa valmistamiamme tuotteita Suomeen lento-, laiva- ja junarahdein. Arvioimme, yhdessä myyntitiimin kanssa, ostomme hyvissä ajoin etukäteen optimoidaksemme
tuotannon ja kuljetukset.

Tehtailtamme Suomeen tulevat tuotteet pakataan kierrätettävään muovipussiin ja pussit kierrätettävään pahvilaatikkoon. Tuotteet pakataan mahdollisimman tiiviisti, mutta kuitenkin niin, että ne eivät painu kohtuuttomasti eikä laatu kärsi. Kierrätettävä muovi on valintamme siksi, että vaatteet säilyvät kuljetuksen ajan laadukkaina. Lue lisää vuosiraportistamme.

Pidä huolta

Vaatteemme ja varusteemme on suunniteltu kestämään aikaa ja kovaakin kulutusta. Toivomme tuotteidemme kestävän sinulla vuosia, mutta tarvitsemme myös apuasi taistelussa kertakäyttökulutusta vastaan. Pese ja huolla vaatteesi ohjeiden mukaan ja korjauta rikki mennyt vaate tai varuste, niin se kestää käytössäsi vielä pitkään. Meiltä saat tähän ohjeita ja tukea.

Kierrätä

Suosittelemme lämpimästi ulkoiluvaatteidemme ja varusteidemme käyttämistä mahdollisimman pitkään sekä lopulta kierrättämistä. Otamme Halti-myymälöissämme vastaan käytetyn, ehjän Halti-ulkoiluvaatteen ja huolehdimme sille uuden elämän. Jos haluat laittaa käytetyt Halti-vaatteesi myyntiin ja saada lahjakortin Haltin verkkokauppaan, se onnistuu helposti meidän kautta.

Ympäristötyömme

Olemme sitoutuneet kansainväliseen Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi). Aloitteen mukaisesti tulemme määrittämään päästövähennystavoitteet, jotka tukevat Pariisin ilmastosopimuksen linjausta rajoittaa maapallon lämpenemistä korkeintaan 1,5 asteeseen. Tavoitteemme tulevat koskemaan koko arvoketjuamme.

WWF GREEN OFFICE

Suomessa, Sipoossa sijaitseva Haltin pääkonttori on saanut WWF Green Office sertifioinnin. Se on todiste siitä, että otamme ympäristöasiat huomioon toimitiloissamme, päätöksenteossamme ja toiminnassamme. Sitoudumme WWF Green Officen luomiin kriteereihin, asetamme tavoitteita, mittaamme ja raportoimme tuloksista, ja saavutamme parannuksia ympäristötyössämme.

Eettiset ohjeet ja ilmoituskanava

Olemme erittäin sitoutuneita
arvoihimme, toimintaperiaatteisiimme ja käytäntöihimme sekä noudattamaan lakeja ja asetuksia. Kannustamme työntekijöitämme ja kumppaneitamme raportoimaan mahdollisista väärinkäytöksistä nimettömän 'First Whistle' -ilmoituskanavan
kautta.

Yhteistyökumppanit

Yksin ei kukaan voi pelastaa maailmaa. Yhdessä tekemällä saadaan ihmeitä aikaan, askel kerrallaan. Olemme jäsenenä keskeisissä vastuullisuutta edistävissä ja sitä vaativissa verkostoissa. Osallistumme aktiivisesti erilaisiin hankkeisiin, joilla edistetään vastuullisuusasioita läpi tuotteen elinkaaren.

* Vuodesta 2010 alkaen hankintatoimintojamme on ohjannut Amfori-jäsenyys, mikä edistää reiluja työolosuhteita ja huolehtii alihankkijoidemme työntekijöiden oikeuksista. Amforin toimintaperiaatteet (amfori Code of Conduct) perustuvat kansainvälisiin sopimuksiin.

* Olemme bluesign® system partner, jonka avulla valvomme alihankkijoitamme erittäin tarkasti. Bluesign®standardi koostuu viidestä periaatteesta: resurssien tuottavuus, kuluttajaturvallisuus, ilmaan ja veteen joutuvien päästöjen minimointi ja työterveys ja -turvallisuus. Bluesign®system
-kumppanuuden myötä saamme myös erittäin tärkeää ja tutkittua tietoa kestävän kehityksen ratkaisuista.

* FIBS – yritysvastuuverkoston jäsenenä osallistumme aktiivisesti yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti vastuullisen toiminnan edistämiseksi ja oman tietoisuutemme ylläpitämiseksi.

Halti - Miesten Kuoritakit - Sadetakit - Mobiili

* European Outdoor Group -organisaation jäsenenä osallistumme toimialamme kestävän kehityksen hankkeisiin ja saamme ensikäden tietoa toimialaamme koskevista asioista.

* Olemme Scandinavian Outdoor Group:in jäsen. Verkostoidumme alan muiden toimijoiden kanssa ja jaamme sekä saamme osaamista vastuullisuuteen liittyvissä asioissa

* Olemme Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n jäsen ja osallistumme heidän tarjoamiin kestävän kehityksen hankkeisiin sekä saamme ensikäden tietoa toimialaamme koskevista vastuullisuusasioista.

* Olemme sitoutuneet kansainväliseen Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi). Aloitteen mukaisesti tulemme määrittämään päästövähennystavoitteet, jotka tukevat Pariisin ilmastosopimuksen linjausta rajoittaa maapallon lämpenemistä korkeintaan 1,5 asteeseen. Tavoitteemme tulevat koskemaan koko arvoketjuamme.